پنج‌شنبه 8 آذر 1403

صرفه جویی 9 میلیون یورویی با ساخت تجهیزات تصفیه پساب در داخل

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
صرفه جویی 9 میلیون یورویی با ساخت تجهیزات تصفیه پساب در داخل

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»؛ شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که نه تنها ورود، بلکه تداوم حضور در عرصه تولید برای فعالین این حوزه کار طاقت فرسایی شده است. تحریم‌ها به ویژه در چند سال اخیر و بالا رفتن قیمت ارز باعث شده تا نفس بسیاری از تولیدکنندگان به شمارش بیفتد و از این حیث می‌توان گفت وضعیت برای فعالیت آن‌ها سخت شده است. تا جایی که رهبری 10 بهمن ماه امسال، کارافرینان و فعالان...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»؛ شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که نه تنها ورود، بلکه تداوم حضور در عرصه تولید برای فعالین این حوزه کار طاقت فرسایی شده است. تحریم‌ها به ویژه در چند سال اخیر و بالا رفتن قیمت ارز باعث شده تا نفس بسیاری از تولیدکنندگان به شمارش بیفتد و از این حیث می‌توان گفت وضعیت برای فعالیت آن‌ها سخت شده است. تا جایی که رهبری 10 بهمن ماه امسال، کارافرینان و فعالان اقتصادی را افسران جنگ اقتصادی نامیدند. حالا اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های جهادی کشور برگزار شده و از 24 تا 26 بهمن ماه در مصلی تهران میزبان 125 مجموعه اقتصادی فعال در حوزه صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی است که توانسته اند در شرایط امروز، پایه‌های اقتصاد ایران را نگه دارند. در این میان هلدینگ موجان با سابقه نزدیک به 3 دهه، توانسته در حوزه تصفیه پساب‌های صنعتی و غیرصنعتی نقش فعالی داشته باشد، هلدینگی که به تازگی در عرصه صنایع غذایی هم ورود کرده تا از این طریق بتواند چرخه خدمات خود را هم در عرصه حفاظت از محیط زیست و هم تامین غذای مردم تکمیل کند.

جلوگیری از خروج 9 میلیون یورو ظرف 4 ماه

مرتضی باقریان، مدیر اجرایی شرکت مهندسی موجان در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به ارزآوری این هلدینگ برای کشور گفت: این مهم را در ارتباط با ساخت تجهیزات می‌توان به دو بخش تقسیم بندی کرد. به طوری ه در 4 ماه گذشته، 5 میلیون یورو کالا تولید کرده ایم که اگر می‌خواستیم از طریق واردات نیاز کشور به این تجهیزات را رفع کنیم، معادل 8 تا 9 میلیون یورو هزینه برای کشور در براشت که نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه تولید این تجهیزات در داخل مزایای دیگر مانند ایجاد اشتغال هم به همراه داشته است.

او با اشاره به کیفیت ساخت این تجهیزات بیان داشت: تجهیزاتی که در حوزه‌های مختلف به ویژه بخش مرتبط به تصفیه پساب‌های صنعتی و غیرصنعتی داریم، نه تنها از حیث کیفیت می‌تواند با نمونه‌های اروپایی برابری کند، بله به جرات می‌توانم بگویم که از تجهیزات ساخت کشور‌های منطقه مانند ترکیه بالاتر هم است. نکته مهم درباره تولیدات ما این است که هر دستگاه تولیدی مان بالای 20 سال کارکرد دارد و خدمات آن هم در دسترس است، یعنی اینطور نیست که مانند نمونه خارجی در صورت بروز مشکل، منتظر بمانیم تا خدمات آن با تاخیر زیاد ارائه شود.

مدیر اجرایی شرکت مهندسی موجان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت تصفیه پسماندی که امروز شرکت موجان از مجموعه پروژه‌هایی که در این حوزه طی 28 سال گذشته انجام داده، به ظرفیت تصفیه روزانه 500 هزار مترمکعب رسیده ایم و با این کار سهم خودمان را در حفاظت از محیط زیست کشور ایفا کرده ایم. همچنین ما در رشت و انزلی و استان‌های شمالی حضور داشته و در پروژه‌هایی مانند مسکن مهر و شرکت کاغذسازی مشارکت داشته ایم.

باقریان با توجه به ورود این هلدینگ به عرصه تولید مواد غذایی اظهار داشت: برای ورود به حوزه صنایع غذایی هم ریسک‌های موجود در این حوزه را شناسایی کرده و هدف گذاریمان این است که این دو بازوی فعالیت مان پوشش دهنده یکدیگر باشند. به عبارت دیگر مزیت هلدینگ ما این است با تنوع دادن به حوزه‌های فعالیتی خود، هم نقش موثرتری در عرصه اقتصاد بازی می‌کند و هم ریسک‌های کاری را کاهش میدهد.

اشتغال زایی برای بیش از 3 هزار نفر با آغاز به کار کارخانه تولید مواد غذایی

در ادامه هومن دانشور، معاون اجرایی صنایع غذایی موجان در گفتگو با تاکید بر اینکه صنایع غذایی برای کشور ما جزو صنایع کلیدی محسوب می‌شود، گفت: از اینکه در این حوزه وارد شدیم، واهمه‌ای نداشتیم؛ چرا که 30 سال سابقه مهندسی و علم روز پشتوانه ماست و این مهم هلدینگ را از اینکه در عرصه جدیدی وارد شود، نمی‌ترساند. از طرف دیگر ظرفیت اسمی کارخانه ما در حوزه صنایع غذایی به صورت مستقیم بیش از 350 نفر است و به طور غیرمستقیم نیز فکر می‌کنم بیش از 3 هزار نفر از این مهم ارتزاق خواهند کرد.

او درباره افتتاح کارخانه صنایع غذایی موجان اظهار داشت: برنامه ریزی ما این بود که بسیار زودتر از این کارخانه را راه اندازی کنیم؛ اما اگر در سال مانع زدایی ها، مانع تراشی صورت نگیرد، پیش بینی می‌کنیم در نهایت بتوانیم از اوایل سال آینده کار تولید محصولات مرتبط با حوزه صنعت غذایی را اجرایی کنیم. از سوی دیگر قطعا با آغاز به کار این کارخانه، بحث صادرات نیز را دنبال کنیم.

معاون اجرایی موجان با اشاره به اهمیت نقش تبلیغات در دنیای صنعتی امروز تصریح کرد: تولیدکنندگان باید به این مقوله توجه ویژه‌ای داشته باشند؛ چرا که امروز در بازار رقابتی موجود بحث حضور در بازار و اتخاذ راهکار‌های تبلیغاتی نقش کلیدی در موفقیت شرکت‌ها دارد. متاسفانه امروز بسیاری از سبک‌های تبلیغاتی کارآمدی خود را از دست داده و باید به این مسئله توجه ویژه شود.

دانشور درباره مقاومت تولیدکنندگان در جنگ اقتصادی امروز با توجه به صحبت‌های رهبری مبنی بر اینکه این قشر افسران این جنگ به شمار میروند، ادامه داد: متاسفانه در شرایط اقتصادی امروز کشور، افسران این جنگ تمایل زیادی دارند که در نبرد حضور داشته باشند، اما متاسفانه می‌بینیم نه تنها همراهی‌های لازم با آن‌ها صورت نمی‌گیرد، بلکه در مقابل در مسیر آن‌ها سنگ اندازی‌ها هم می‌شود. امیدوارم چالش‌هایی که در حوزه صدور مجوز‌های مربوط به راه اندازی کارخانه‌های تولیدی وجود دارد، رفع شود؛ چرا که در وضعیت فعلی باعث تاسف است که تولیدکنندگان علی رغم سرمایه گذاری، باز هم باید ماه‌ها در انتظار دریافت یک مجوز بمانند.