یک‌شنبه 30 دی 1403

صفر تا صد پرونده پزشکی مهسا امینی / خط بطلان نهایی بر سناریو «دروغ بزرگ»

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
صفر تا صد پرونده پزشکی مهسا امینی / خط بطلان نهایی بر سناریو «دروغ بزرگ»

خبرگزاری فارس _گروه سلامت: پس از گذشت سه هفته از ماجرای فوت مرحوم امینی در نهایت روز گذشته گزارش نهایی پزشکی قانونی درخصوص علت فوت وی منتشر شد. از ابتدای وقوع این اتفاق عده‌ای از پزشکان بدون توجه به رعایت اخلاق پزشکی و اصول بررسی علت فوت بیمار تلاش کردند تا با انتشار برخی مطالب دروغ در فضای مجازی توجه کاربران را به سوی خود جلب کنند و رسانه‌های معاند نیز با استناد به همین اخبار کذب آتش بیار معرکه شدند تا بتوانند با سو استفاده از احساسات مردم زمینه ایجاد اغتشاش در کشور را فراهم کنند. ماجرا از این دروغ بزرگ شروع شد؛ «شکستگی جمجمه عامل فوت مهسا امینی بوده است»!

خط دروغی که توسط عده‌ای از به اصطلاح پزشکان در فضای مجازی آغاز و با مشخص شدن ابعاد پنهان ماجرا بدون هیچ توضیحی خود را کنار کشیدند. در این بین اما اظهارات عجیب و تناقض گویی‌های پدر، وکیل و دایی مرحومه امینی نیز قابل توجه بود و مشخص نیست که چه کسانی پشت پرده خط دهی به این خانواده هستند؟

تقلیل عمل جراحی تومور مغز به برداشتن خال! پدر وی که پیش از این در مصاحبه های مکرر با رسانه‌ها از جمله در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده بود که فرزندش هیچ سابقه بیماری قبلی نداشته و در 22 سال گذشته جز برای سرماخوردگی به پزشک مراجعه نکرده بود! پس از این ادعا خبرگزاری فارس اسنادی از مراجعه مکرر بیمار به متخصصان مغز و اعصاب و غدد را منتشر کرد؛ اسنادی که ادعای خلاف واقع پدر مرحومه را مشخص می‌کرد.

از سویی این ادعا در حالی صورت گرفت که در فرم مجوز عمل جراحی بیمارستان که به امضای امجد امینی (پدر مهسا) رسیده بود صراحتا به بیماری مغزی وی اشاره شده بود. با مشخص شدن مستندات غیر قابل انکار بیماری قبلی، اخیرا صالح نیکبخت وکیل خانواده تلاش کرده تا ادعاهای پدر را اصلاح کند و با تایید اصل عمل جراحی، آن را به عمل برداشتن خال تقلیل دهد. این ادعا نیز درحالی مطرح می‌شد که خبرگزاری فارس پیش از این با انتشار تصاویر سی تی اسکن بیمار و گفت‌وگو با چند پزشک متخصص شرح حال دقیقی از بیمار ارائه داده بود.

تایید جراحی مغز توسط مادر مرحومه

از سوی دیگر، به گفته مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران مادر مهسا امینی نیز در روز مراجعه به بیمارستان کسری اعلام کرده است که وی در 8 سالگی عمل جراحی مغز انجام داده است. برای روشن شدن ابعاد جدید این پرونده در ادامه به بررسی علل بیماری و گزارش پزشکی قانونی می‌پردازیم:

1- مرحومه امینی متولد سال 1378 در سن 8 سالگی در سال 1386 به استناد پرونده بیمارستان فوق تخصص میلاد به دلیل بروز علائم سردرد، اختلال رشد و مشکلات بینایی، با تشخیص تومور خوش خیم مغزی به نام «کرانیوفارنژیوما» تحت عمل جراحی تخلیه تومور قرار می‌گیرد. پذیرش متوفی در بخش اطفال بیمارستان میلاد در تاریخ 86/8/12 صورت گرفته است و در تاریخ 86/8/21 ترخیص شده اند و پدر بیمار، همراه و معرف وی بوده است.

2- در مواردی که تومور از شدت و وسعت بیشتری برخوردار است لازم است برای جراحی جمجمه باز شود و از طریق جمجمه وارد محل تومور شوند و آن را تخلیه کنند که در مورد پرونده مرحومه امینی از روش دوم استفاده شده است که نشان دهنده شدت و وسعت بیماری بوده است.

رضایت کتبی پدر مرحومه برای جراحی مغز

3- در سوابق مراجعه وی به بیمارستان میلاد مشخص است که پدر مرحومه در آن تاریخ عنوان کرد که اینجانب امجد امینی ولی بیمار ساکن شهرستان سقز اجازه می دهم که پزشک یا پزشکان بیمارستان میلاد هر نوع معالجه، عمل جراحی و یا انتقال خون که صلاح بدانند در مورد بیمار اینجانب به مورد اجرا گذاشته شود برائت پزشک و یا پزشکان این بیمارستان را از کلیه اقدامات فوق که در مورد عمل جراحی دخترم مهسا امینی انجام می دهند اعلام می دارم.

4- در قسمت سمت راست پیشانی متوفیه در ناحیه گیجگاهی پیشانی، یک اسکار یا جوشگاه هلالی شکل به طول حدود 10 سانتی متر وجود داشته است که در معاینه ظاهری جسد کاملا مشخص شد و روش مورد عمل جراحی شده هم کاملا منطبق با آن چیزی بود که در معاینه ظاهری و کالبد گشایی پیکر مشخص است.

5- در کالبد گشایی انجام شده آثار برداشتن استخوان جمجمه در همان قسمت و در ناحیه زیر جوشگاه مشهود بود؛ بعد از اینکه مغز و مخچه خارج شد در ناحیه زیر بافت مغزی منطبق با ناحیه زین ترکی، آثار عمل جراحی کاملا مشهود و مشخص است.

ابتلای مرحومه به دیابت بی‌مزه

6- از آنجا که این دسته از بیماران متعاقب عمل جراحی دچار نقص در عملکرد محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن از جمله تیروئید و آدرنال می شود و به دلیل فقدان هورمون های غده هیپوفیزم مبتلا به بیماری دیابت بی مزه مرکزی شده، کم کاری تیروئید و کم کاری غده فوق کلیوی داشته که این بیماران لازم بوده است تحت درمان مستمر با داروهای مورد نیاز و جایگزین هورمون هایی که باید تحت فرمان غده هیپوفیزم در بدن تولید شوند قرار گیرند.

مصرف داروهای متعدد و مراجعه سرپایی به پزشکان

7- داروهای مورد استفاده در این بیمار شامل داروهای دسموپرسین، لووتیروکسین و هیدروکورتیزون بوده است و همچنین طبق سوابق مراجعات سرپایی که ایشان داشته، متوفیه تحت درمان با داروهای حاوی استروژن و پروژسترون هم بوده است.

8- طبق اظهارات مسوولان پزشکی قانونی، با ملاحضه فیلم های ضبط شده دوربین های مدار بسته و تحقیقات قضایی که از جانب مقام قضایی انجام شده، هیچ‌گونه برخورد فیزیکی در ارتباط با این موضوع، فرد مورد نظر با افراد پلیس یا افراد دیگر نداشته است.

آثاری از صدمات نیست

9- در معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی صورت گرفته، هیچ گونه آثار و صدماتی که منجر به فوت نامبرده شده باشد پیدا نشده است.

10- در معاینه ظاهری، هیچ گونه آثار و شواهدی از ضرب و جرح در ناحیه سر و صورت وجود نداشته و آثاری که مؤید شکستگی استخوان جمجمه در کف جمجمه بوده باشد از جمله سیاه شدگی دور چشم، وجود نداشته و به خونریزی از ناحیه گوش که دلالت بر شکستگی کف استخوان جمجمه باشد در کالبد گشایی مشخص نشده است.

پاسخ به ادعای وجود خون‌ریزی بیمار

11- بررسی‌های پزشکی نشان داد ضربه مغزی در جمجمه که بخواهد عامل مرگ باشد به هیچ وجه وجود نداشته و خونریزی هم وجود نداشته است. پدر مرحوم امینی گفته بود وقتی جسد را برای دفن تحویل گرفتیم قسمتی از سر خون‌آلود بوده است، همچنین وکیل خانواده هم اظهار داشته که غساله شاهد خونریزی بوده است؛ در توضیح این مسئله باید گفت از نظر پزشکی قانونی وقتی جمجمه را برای تشریح باز می کنند و بخیه می کنند هنگام بخیه، جسد انعقاد خون ندارد به همین دلیل امکان وجود خون‌آبه بعد از تشریح وجود دارد.

اعضای داخلی بدن آسیب ندیده بودند

12- کالبد گشایی که در ناحیه قفسه سینه و شکم انجام شد، مشخص می‌کند هیچگونه یافته ای دال بر اینکه آسیب به اعضای داخلی بدن از جمله ریه ها، قلب، کبد، روده ها، کلیه ها، پانراکس و طحال رسیده باشد وجود نداشت.

13- گفتنی است نتیجه کمیسیون با حضور معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران، بازپرس محترم پرونده و با حضور 19 نفر از متخصصین رشته های داخلی اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، بیهوشی، طب اورژانس، قلب و عروق، روانشناسی بالینی، آسیب شناسی پزشکی اجتماعی، چشم پزشکی، نورورادیولوژی، پزشکی قانونی و فوق تخصص غدد در سازمان پزشکی قانونی برگزار شد.

بعد از بررسی سوابق پزشکی نامبرده اعم از پرونده بیمارستانی، عمل جراحی مغز در بیمارستان میلاد در سال 86، سوابق درمان های سرپایی و مستندات ارائه شده از سوی اورژانس 115 تهران، پرونده بیمارستان خصوصی کسری در زمان منتهی به فوت و با توجه به تحقیقات قضایی و مشاهده فیلم دوربین های مداربسته در زمان حضور نامبرده در پلیس امنیت اخلاقی و همچنین با روئیت شرح معاینه ظاهری جسد، کالبدگشایی، نتایج آزمایشات سم شناسی و آسیب شناسی و بررسی اظهارات کتبی کادر درمان بیمارستان کسری، تکنسین های اورژانس تهران و پرستار وظیفه مستقر در پلیس امنیت اخلاقی، استماع اظهارات پدر متوفیه و وکلای اولیای دم و بعد از بحث و تبادل نظر توسط اعضای کمیسیون موارد ذکر شده اعلام شده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید پرونده بیمارستانی مهسا امینی کالبدگشایی مهسا امینی پزشکی قانونی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است