صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی حلقه مفقوده در خوزستان است
آبادان - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: صنایع جانبی، تبدیلی و فناوری حلقه مفقوده کشاورزی در استان خوزستان است.
به گزارش ایرنا خدارحم امیریزاده روز یکشنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان آبادان در فرمانداری این شهرستان بیان کرد: متاسفانه نبود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در خوزستان باعث خامفروشی و ضرر و زیان کشاورزان شده و به عبارت دیگر این حلقه مفقوده تکمیل کننده تولیدات کشاورزی است.
وی شمار کارگاههای تولیدی و بسته بندی محصولات کشاورزی را در خوزستان 60 کارگاه بیان کرد و گفت: وجود این کارگاهها نخلستانهای خوزستان را سرپا نگه داشته و باعث امیدواری کشاورزان شده است.
امیریزاده افزود: درخت نخل و خرما مشتقات زیادی دارد و صفر تا 100 آن قابل استفاده است و برای دمیدن جان تازه به محصولات و تولید مشتقات، احتیاج به صنایع تبدیلی مدرن و با تکنولوژی روز دنیا هستیم تا به محصولات کشاورزی جان تازهای بخشیده شود.
وی گفت: در استان خوزستان بیش از 500 هزار هکتار شبکه آبیاری زهکشی دارد و این شبکه در حال فرسودگی است این درحالی است که معاونت بهرهبرداری و نگهداری و حفاظت از شبکه آب وجود ندارد.
وی به اجرای 124 کیلومتر لایروبی انهار کشاورزی آبادان اشاره کرد و بیان کرد: 96 دستگاه موتور پمپ برای آبیاری زمینهای کشاورزی بهرهبرداران خریداری شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به طرح توسعه نخیلات اشاره کرد و گفت: در بحث توسعه نخیلات یک طرح پنج ساله در افق 1404 پیشبینی شده که سطح نخلستانهای خوزستان از 41 هزار هکتار به 56 هزار هکتار برسد.
احیای نخلستانهای آبادان ضروری است
یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با قرائت نامه یکی از کشاورزان آبادانی گفت: در این نامه آمده که 30 سال است که مسوولان کمر همت را برای نابودی کشاورزی این شهر بستهاند.
سیدمجتی محفوظی تخصیص نیافتن تسهیلات بانکی به کشاورزان منطقه را از دغدغههای این قشر زحمتکش بیان کرد و افزود: متاسفانه زمینهای کشاورزی بین بخش اروندکنار و چوئبده آبادان به اشخاص نامعلوم و غیربومی واگذار شده این درحالی است که این زمینها صاحب و مالک دارند.
وی گفت: طبق قانون زمینهای واگذار شده اگر پس از سه سال احیا نشد باید مسترد شود ولی متاسفانه تاکنون هیچ کدام احیا نشده است.
جلیل مختار دیگر نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از تاخیر در خرید تضمینی خرما از کشاورزان آبادان گفت: طبق قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی جزو تکالیف و وظایف سازمان جهاد کشاورزی است اما متاسفانه به دلیل کوتاهی و تاخیر در خرید، تنها 800 تن خرما توسط سازمان تعاونی روستایی و 21 هزار تن خرما توسط دلالان خریداری شده است.
وی جبران خسارت کشاورزان را خواستار شد و افزود: تفاوت قیمت تضمینی خرید خرما که 77 هزار ریال بود باید به کشاورزان پرداخت شود.
اعتبارات خشکسالی به کارت هدیه تبدیل شده است
سیدمحمد مولوی دیگر نماینده مردم آبادان در این نشست لایروبی 140 کیلومتر نهرهای آبادان را خواستار شد و گفت: لایروبی انهار برای آبیاری نخلستان های شهرستان آبادان باید به یک مصوبه تبدیل شود تا به صورت کامل اجرایی شود.
امام جمعه آبادان نیز در این نشست به طرح 550 هزار هکتار کشاورزی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این طرح در مناطق دیگر خوزستان پیشرفت خوبی داشته اما آبادان که بین دو نهر قرار دارد و میتوان بهترین محصولات را تولید کرد متاسفانه وارث برخی برنامههای به جا مانده از دورانهای گذشته است که مردم ما ضربه آن را میخورند.
حجت الاسلام علی ابراهیمیپور افزود: کشاورزان روستای شلحه که محصولات تولیدی این روستا زمانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشد الان به دلیل مسایل امنیتی نمیتوانند به زمین های خود وارد شوند.
وی ادامه داد: مردم این شهرستان از مجموعه مدیران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انتظار دارند که مسایل و مشکلات مربوط به کشاورزی را برطرف کنند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان نیز در این نشست از نبود مجوز آب کشاورزی در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: کشاورزی آبادان باید از این وضعیت خارج شود؛ این چه سیاستی است که به رغم داشتن 2 رودخانه پر آب مجوز برای آبیاری نخیلات و سایر محصولات کشاورزی صادر نمیشود؟
سیدزین العابدین موسوی افزود: باید یک تصمیم گیری اساسی در خصوص برطرف شدن مشکلات کشاورزان آبادان گرفته شود.
*س_برچسبها_س*