صنایع مادر تخصصی استان مرکزی با توانی منحصربه فرد چشم انتظار حمایت ویژه / هپکو حقوق گمرکی می پردازد اما وارد کننده ماشین آلات معاف است!
میرناصری گفت: در شرکتهای مادرتخصصی استان مرکزی زیرساختها و تجهیزاتی وجود دارد که در خاورمیانه کاملاً منحصربهفرد است اما سؤال اینجاست که چرا باید با وجود این ظرفیتها وضعیت اشتغالزایی و تولید این واحدها نامطلوب باشد درحالیکه بدون ایجاد هزینه اضافی و فقط با حمایت از تولید داخل و رفع موانع تولید و اعتماد به توان تولیدکننده داخلی میتوان شاهد رشد قابلتوجه اشتغالزایی و تولید در این...
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید امیر میرناصری فعال کارگری و رئیس شورای اسلامی کار هپکو در گفتگو با دیار آفتاب؛ پیرامون مطالبات بخش صنعت استان مرکزی در آستانه سفر ریاستجمهوری و هیئت دولت به استان گفت: استان مرکزی از نظر تنوع محصولات تولیدی رتبه اول در کشور را در اختیار دارد و متنوع ترین محصولات کشور در این استان تولید میشود همچنان که از نظر صنایع مادرتخصصی نیز در کشور رتبه دوم را داراست و از نظر تولید تجهیزات نفت، گاز، انرژی و صنایع پتروپالایشگاهی نیز استان مرکزی رتبه اول کشور را در اختیار دارد.
میرناصری تصریح کرد: در تعداد واحدهای صنعتی نیز استان مرکزی در رتبه چهارم کشور قرار دارد و با توجه به عبور مسیر شاه راهی کشور از این استان، مرکزی جزو یکی از مهمترین قطبهای مهم صنعتی کشور تلقی میشود.
زیر ساخت و تجهیزات صنایع مادر تخصصی استان مرکزی در خاورمیانه منحصربه فرد است / بدون هزینه و فقط با رفع موانع تولید می توان شاهد رشد قابل توجه اشتغالزایی بود
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه در حال حاضر شعار دولت شعاری است که رهبر معظم انقلاب همواره در سالهای اخیر حول محور تولید و اشتغال مطرح کردهاند لذا استان مرکزی بیشترین پتانسیل برای شکوفایی تولید و اشتغال در راستای تحقق این اهداف را با کمترین هزینه و سرمایهگذاری داراست.
وی ادامه داد: شرکتهای مادرتخصصی و صنعت سازی در استان مرکزی مستقر هستند که متأسفانه تقریباً اکثر این واحدها به دلیل خصوصیسازیهای غیراصولی یا بهتر بگوییم خصوصی بازیهایی در اواخر دهه هشتاد و دهه نود بهشدت از نظر رشد اشتغال در جامعه کارگری و تولید محصولات دچار افت شدند.
میرناصری افزود: در این شرکتهای مادرتخصصی زیرساختها و تجهیزاتی وجود دارد که به اذعان کارشناسان و مسئولین امر کاملاً منحصربهفرد در خاورمیانه است اما حال سؤال این جاست که چرا باید با وجود این ظرفیتها وضعیت اشتغالزایی و تولید این واحدها نامطلوب باشد و نهایتاً با ظرفیت زیر 40 درصدی و بعضاً صفر کار کنند درحالیکه بدون ایجاد هزینه و تخصیص منابع مالی و فقط با حمایت از تولید داخل و رفع موانع تولید و اعتقاد و اعتماد به توان تولیدکننده داخلی میتوان شاهد رشد قابلتوجه اشتغالزایی و تولید در این صنایع بود.
رئیس شورای اسلامی کار هپکو خاطرنشان کرد: به طور مثال در سال 86 و پیش از بحرانهای خصوصیسازی تقریباً 2300 نفر به طور مستقیم در شرکت هپکو اشتغال داشتند و حدود 70 شرکت کوچک برای شرکت هپکو به طور غیرمستقیم خدمات ارائه میدادند اما متأسفانه این شرکت حالا با همان تجهیزات و زیر ساختها حدود 700 نفر پرسنل دارد که کاهش حدود 3.5 برابری را نشان و یا در شرکتهای مادرتخصصی مثل آذرآب و ماشینسازی و آلومینیومسازی و واگن پارس و... که وضعیت به همین ترتیب است که البته در شرکت واگن پارس پس واگذاری به مپنا اتفاقات مثبتی در حال رقم خوردن است.
واردکننده ماشین آلات بدون تعرفه مجوز واردات می گیرد اما هپکو برای ورود قطعات حق گمرکی می پردازد!
این فعال کارگری تصریح کرد: منظور از حمایت صرفاً حمایت مالی و تزریق پول نیست کمااینکه در خصوص شرکت هپکو در حال حاضر نیاز جدی به کمک مالی وجود ندارد اما حرف ما برداشتن موانع تولید و حمایت از تولید داخل و مبارزه با واردات بیرویه و رفع بروکراسیهای زائد ادارات دولتی مثل بانکها به جهت اخذ ضمانتنامهها و همکاریهای بیشتر ادارات دارایی و بیمه و... به جهت تقسیط بدهیهای سررسید شده از دوران سیاه خصوصیسازی است.
میرناصری با انتقاد از برخی سیاستها و تصمیمات متناقض که به امر تولید ضربه وارد میکند تصریح کرد: اخیراً با پیشنهاد و مصوبات وزارت صمت واردکنندگان ماشینآلات راهسازی و معدنی بدون تعرفه گمرکی مجوز واردت میگیرند اما شرکتهای تولیدکننده داخلی مثل هپکو بهواسطه اینکه برخی قطعات و کمپوننت های خاص دستگاهها را وارد میکنند مجبور هستند 10درصد حقوق گمرکی پرداخت کنند از طرفی توقع این است که ما در این شرایط با واردکننده رقابت هم داشته باشیم.
رئیس شورای اسلامی کار هپکو ادامه داد: در حال حاضر و پس از حدود یک سال و نیم از برگشت شرکت هپکو به چرخه تولید متأسفانه مافیای واردات و برخی مسئولین وزارت صمت باتوجهبه اطلاعات غلطی که از سوی همین مافیا به آنها داده میشود، اظهار میکنند که شرکت هپکو توان تولید نیاز داخل را ندارد و معادن بزرگ کشور معطل هستند درصورتیکه با مراجعه به گمرکات همهروزه شاهد واردات محصولات معدنی به داخل کشور هستیم.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی اتهاماتی را مطرح میکنند که شرکت هپکو هم واردکننده است و اصلاً محصولی تولید نمیکند درصورتیکه در همه جای دنیا کامپوننتهای برخی محصولات خود را باید وارد کنند که این امر برای شرکتهای بزرگ تولیدکننده ماشینآلات راهسازی و معدنی نهتنها عیب نیست بلکه یک حسن است چراکه شرکتهای بزرگ این حوزه در دنیا هم خود تولیدکننده تمام قطعات نیستند و اصلاً مقرونبهصرفه نیست که همه قطعات را خودشان تولید کنند.
میرناصری تأکید کرد: نکته دیگر اینکه طی بازدیدهای مکرری که مسئولین از شرکت هپکو داشته اند و طبق مشاهدات عینی خود همزمان با واردات کمپوننت ها توان تولید قطعات دیگر توسط متخصصان این شرکت را دیدهاند.
این فعال کارگری شرکت هپکو خاطرنشان کرد: اگر به فرض محال فرض کنیم این محصولات توسط شرکت هپکو مونتاژ میشود و نه تولید، یک سؤال اساسی در ذهن مخاطب ایجاد میشود که آیا در شرکتی که با این مدل تولید حداقل توان ایجاد اشتغال حدود هزار نفر را در حال حاضر ایجاد میکند بهتر است یا اینکه واردات چند صد میلیون دلاری این محصولات توسط عدهای محدود و بهصورت انحصاری که حتی یک اشتغال مولد هم در کشور ایجاد نمی کند؟!
شرکت های مادر تخصصی علاوه بر اشتغال مستقیم صنایع پایین دستی را تقویت می کنند / بجای ساخت شهرک های صنعتی جدید صنایع بزرگ را حمایت کنیم
میرناصری در ادامه با تأکید بر حفظ و حمایت از زیر ساختهای و ظرفیتهای صنعتی استان گفت: بعضاً شنیده میشود که بناست در استان مرکزی شهرکهای صنعتی جدیدی برای ایجاد شرکتهای کوچک ایجاد شود درحالیکه بهشدت در استان مرکزی با کمبودهای زیرساختی در حوزه آب و انرژی مواجه هستیم، ولی در حال حاضر زیر ساختهایی در شرکتهای مادرتخصصی در اراک وجود دارد که با حمایتهای مسئولین فقط در شرکت هپکو حداقل تا یک سال آینده ظرفیت اشتغالزایی برای حدود 2 هزار نفر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: آیا این امکان وجود دارد که در حال حاضر با کمبود منابع مالی و منابع محدود آب و انرژی در استان مرکزی شهرک صنعتی بسازیم که با وجود تمام هزینههای جانبی حتی تا ده سال آینده بتوان 2 هزار اشتغال ایجاد کند؟ البته که ایجاد امکانات برای راهاندازی واحدهای صنعتی کوچک هم باید در دستور کار مسئولین باشد، اما چرا در شرایط فعلی ظرفیت واحدهای صنعتی بزرگ و مادرتخصصی که تقویتکننده کارگاههای کوچک هستند باید نادیده گرفته شود؟
رئیس شورای اسلامی کار هپکو تأکید کرد: شرکت هپکو در سال 86 با حدود 70 شرکت و واحد صنعتی کوچک همکاری داشته که بعضی از این شرکتها با بحرانهای که برای هپکو ایجاد شد تعطیل شدند یا با کمترین ظرفیت کار میکنند درحالیکه وقتی از شرکتهای بزرگ و مادرتخصصی حمایت شود علاوه بر اشتغال مستقیم، اشتغال غیرمستقیم قابلتوجهی هم برای صنایع کوچک و پاییندستی ایجاد میشود.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: مجموعه صنعت استان مرکزی از آقای رئیسجمهور انتظار دارند که در سفر استانی پیش رو باتوجهبه ظرفیتها و جایگاه صنعتی برتر استان مرکزی در کشور نگاه ویژهای در راستای حمایت از زیرساختهای موجود و صنایع بزرگ این استان داشته باشند تا شاهد رونق و جهش تولید بهویژه در صنایع مادرتخصصی استان باشیم.
انتهای پیام /