صنعت شیلات نیازمند بهرهمندی از تکنولوژی و دانش روز / تولیدکنندگانی که حمایت نمی شوند
استان کردستان با داشتن حدود 6 میلیارد مترمکعب روانآب، از جمله استانهای آبخیز کشور است که در حال حاضر چندین سد نیز در دست مطالعه دارد که میتوان با اجرای طرحهای مختلف آبزیپروری در آنها، آینده روشنی را برای توسعه صنعت شیلات در این استان ترسیم کرد، اما تولید کنندگان در این حوزه از کاهش صادرات گلایه دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، اقتصاد استان کردستان همانند دیگر استانهای غربی، بر پایه کشاورزی استوار بوده و بدین ترتیب اگر بخواهیم در راستای توسعه این استان قدمهای بلندی را برداریم، باید به بخش کشاورزی آن توجه ویژه ای کرد.
از جمله ظرفیتهای مناسب موجود در استان در زمینه کشاورزی که میتوان روی آن مانور داد، میتوان به بخش شیلات اشاره کرد که با پای کار بودن مردم و حمایت مسئولان در این زمینه، شاهد تولیدات این بخش در استان کردستان در پرورش ماهیان سرد و گرم آبی هستیم.
استان کردستان با داشتن حدود 6 میلیارد مترمکعب روانآب، از جمله استانهای آبخیز کشور است که در حال حاضر چندین سد نیز در دست مطالعه دارد که میتوان با اجرای طرحهای مختلف آبزیپروری در آنها، آینده روشنی را برای توسعه صنعت شیلات در این استان ترسیم کرد.
قیمت فروش هر کیلوگرم ماهی قزل آلا به حدود 2 برابر رسیده است
یکی از ماهی فروش های خیابان فردوسی سنندج در این ارتباط می گوید: نرخ فروش ماهی در این استان در یکسال گذشته با یک روند افزایشی روبرو شده که بویژه قیمت فروش هر کیلوگرم ماهی قزل آلا به حدود 2 برابر رسیده است.
وی باور دارد این مساله باعث شده میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال قبل به نصف کاهش یابد در حالیکه به صورت میانگین روزانه حدود 300 کیلوگرم فروش داشته این میزان اکنون به حدود 150 کیلوگرم رسیده استو در کل مردم آبزیخور نیستند.
فتاحی با اشاره به اینکه دلایل این کاهش خرید چشمگیر نیاز به بررسی مسئولان و کارشناسان این حوزه دارد، افزود: افزایش قیمت ها کاهش فروش را برای فروشنده ها جبران کرده اما مهم سفره مردم است.
کاهش صادرات؛ مشکل صنعت شیلات کردستان است یکی از تولید کنندگان ماهی قزل آلا در استان کردستان با بیان اینکه مشکلاتی چون واردات تخم بچه ماهی، یکی از عوامل زمینگیر شدن تولیدکننده ماهی در کشور است، گفت: ما چندین قطعه بچه ماهی در کشور تولید میکنیم، اما همین واردات و فروش آنها با بهترین قیمت، به بدنه کاری ما فشار وارد میکند و عملا تولیدات ما نادیده گرفته میشود.
این تولیدکننده ماهی قزل آلا در شهرستان بانه ضمن ابراز ناراحتی مطرح کرد: در گذشته به کشور عراق صادرات داشتم، اما در حال حاضر به سبب شیوع ویروس کرونا، هیچ صادراتی نداریم و عملا صادراتم در سال جاری هیچ بوده است!
151 تن به میزان تولید ماهیان سردآبی در کردستان افزوده شد
مدیرامور شیلات سازمان جهاد کشاورزی کردستان از تولید سه هزار و 870 تن ماهی در مجتمع ها و مزارع پرورش ماهیان سردآبی در نیمه نخست سال جاری در این استان خبر داد.
حمید حسین پور در گفتگو با خبرنگارکردتودی ضمن اشاره به ظرفیت های بالای استان کردستان در راستای تولید ماهی و راه اندازی مجتمع های پرورش ماهیان سردآبی، اظهار کرد: خوشبختانه کردستان دارای ظرفیت های خوبی در این بخش است و با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته فضای خوبی برای توسعه این بخش ایجاد شده است.
وی ضمن اشاره به وجود مجتمع های پرورش ماهیان سردآبی در استان کردستان، بیان کرد: در حال حاضر علاوه بر وجود مجتمع های خوب در شهرستان های مختلف استان، استقبال خوبی از سوی مردم نیز برای توسعه این بخش وجود دارد.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: سه مجتمع پرورش ماهیان سردآبی در شهرستانهای سروآباد، کامیاران و بیجار و130مورد مزارع منفرد و خرد پرورش ماهیان سردآبی در استان وجود دارد.
وی ضمن اشاره به میزان تاثیر فعالیت های بخش شیلات در راستای ایجاد فرصت های شغلی در استان کردستان، اضافه کرد: فعالیت مجتمعها و مزارع پرورش ماهی در کردستان منجر به تثبیت شغل برای یک هزار و 264 نفر و کسب 713 میلیارد ریال درآمد اقتصادی شده است.
حسین پور با اشاره به پیش بینی های صورت گرفته در راستای میزان تولید ماهی در استان کردستان تا پایان سال جاری، افزود: پیش بینی میشود تا پایان سال جاری 10 هزار و 500 تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی در استان تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی یادآور شد: با توجه به مجوزهای بهرهبرداری صادر شده تا پایان سال جاری 151 تن به میزان تولید ماهیان سردآبی استان کردستان افزوده میشود که از این میزان 36 تن آن در نیمه نخست امسال محقق شده است.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار کرد: با افزودن 36 تن به میزان تولید ماهیان سردآبی در استان برای هفت نفر اشتغال ایجاد شده است و در این شش ماه هم 18 میلیارد ریال درآمد کسب کردند.
وی ضمن اشاره به آمادگی های سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در راستای توسعه بخش شیلات، بیان کرد: ما در سازمان جهاد کشاورزی آمادگی داریم تا ضمن تسهیل شرایط، زمینه برای افزایش سرمایه گذاری در این بخش را فراهم کنیم و به همین منظور از تمامی ظرفیت های قانونی در اختیار در این بخش استفاده می شود.
حسین پور گفت: در صورت توجه به سرمایه گذاری بیشتر بخش خصوصی در بخش شیلات، می توان به افزایش تولید و در نهایت ایجاد فرصت های بیشتر شغلی در استان کردستان امیدوار بود، چرا که کردستان ظرفیت های خوبی را در اختیار دارد و باید به شکل مناسب از تمامی این ظرفیت ها بهره برداری شود.
انتهای پیام /