جمعه 9 آذر 1403

صنعت نمایشگاهی باید در برنامه هفتم به رسمیت شناخته شود

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
صنعت نمایشگاهی باید در برنامه هفتم به رسمیت شناخته شود

رئیس هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی با بیان اینکه ورود به عرصه‌های جهانی نیازمند حضور افرادی است که با فرهنگ، زبان و ذائقه‌ی کشورهای هدف آشنایی داشته باشند گفت: نمایشگاه‌های بین‌المللی «ویترین توسعه کشور» است.

«مهدی احمدی‌اصل» رئیس هیأت مدیره شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی زنده در برنامه «مشاور» شبکه جهانی جام جم پیشنهاد کرد که برای جلب توجه دنیا نسبت به توانمندی‌های کشور، ازهیأت‌های خارجی برای حضور در ایران دعوت کنیم.

متولی صنعت نمایشگاهی ایران در تشریح فشرده تاریخچه این صنعت گفت: صنعت نمایشگاهی، صنعتی پدیدآمده در سده‌های اخیر است؛ اما برگزاری نمایشگاه پیشینه‌ای 6 هزار ساله دارد و به زمانی باز می‌گردد که «فنیقی ها» نخستین مرتبه با راه‌اندازی «بازارهای مکاره» توجه همگان را به نقش و اهمیت این پدیده جلب کردند.

وی با بیان اینکه در ایران، نمایشگاه بین‌المللی به شکل امروزی نخستین مرتبه در سال 1347 شکل گرفت و برگزاری آن به صورت دوره ای، بیش از سه دهه ادامه یافت، افزود: سال 1379 با توجه به موفقیت‌های «صنعت نمایشگاهی» در کشورهای جهان، مسیر حرکت به سمت «نمایشگاه‌های تخصصی» اصلاح شد و درحال‌حاضر برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در 90 عنوان در دستور کار قرار دارد.

مهدی احمدی‌اصل از نمایشگاه‌های بین‌المللی با عنوان «ویترین توسعه کشور» یاد کرد و شکل گیری «صنعت نمایشگاهی» را چشم‌انداز آینده ای دانست که می‌تواند با توسعه تجارت خارجی، سهم صادرات غیرنفتی، در توسعه پایدار کشور را تا حد چشمگیری افزایش دهد.

وی همچنین تاکید کرد: واردشدن به عرصه جهانی نیازمند حضور افرادی است که با فرهنگ، زبان و ذائقه کشورهای هدف آشنایی داشته باشند؛ کسانی مانند ایرانیان مقیم خارج کشور که در ارتباط با «رایزنان بازرگانی» ایران در سفارتخانه‌ها و «سازمان توسعه تجارت» در داخل کشور می‌توانند به تحقق این اهداف یاری برسانند.

رئیس هیأت مدیره شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی اضافه کرد: این فرآیند با نیازسنجی در خصوص طیفی از محصولات ایرانی و درخواست برگزاری نمایشگاه شروع می‌شود و با صدور مجوز توسط سازمان توسعه تجارت، به مرحله اجرا می‌رسد.

این مطالب با توضیح «محسن رحیمی» وابسته بازرگانی سفارت ایران در روسیه تکمیل شد. وی که از طریق ارتباط تلفنی در برنامه حضور یافته بود؛ حضور پاویون‌های ایرانی در نمایشگاه‌های تخصصی روسیه را تجربه موفقی در توسعه تجارت با این کشور دانست و حضور ایران در پاویون‌های صنعت خودرو، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی را سودمند؛ اما نیازمند توسعه و افزایش سهم اعلام کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: سهم ایران در واردات 200 تا 300 میلیارد دلاری روسیه بسیار ناچیز و چیزی در حدود نیم میلیارد (بین 500 تا 600 میلیون دلار) است. روس‌ها شناخت درستی از توان تولیدی و ظرفیت‌های کشور ما ندارند و ما با شناخت بازار روسیه، اعزام هیأت‌های ایرانی، جدیت بیشتر در بازاریابی و مشاوره حقوقی، می‌توانیم حداکثر استفاده را از این بازار ببریم و این تجربه موفق را در کشورهای دیگر تکرار کنیم.

«دعوت از هیأت‌های خارجی برای جلب توجه دنیا نسبت به توانمندی‌های ایران»، پیشنهاد دیگری بود که مهمان برنامه پس از پاسخگویی به پرسش مخاطبان بر آن تأکید کرد.

مهدی احمدی‌اصل در این خصوص اظهار کرد: شاهد بوده‌ایم که هیأت‌های دعوت شده از کشورهای دیگر با مشاهده صنایع بزرگ ما اظهار تعجب کرده‌اند. به طور مثال هیأتی از روسیه داشتیم که با مشاهده توربین‌های عظیم تولیدی «مپنا» شگفت زده شدند و توان صنعتی ما را ستودند.

رئیس هیأت مدیره شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی همچنین گفت: واقعیت این است که ما در حوزه‌های بازاریابی، برندینگ و بسته‌بندی ضعف داریم و لازم است که علاوه بر رفع این کمبودها، همه ارکان کشور لزوم شکل گیری «صنعت نمایشگاهی» را به رسمیت بشناسند و در مسیر شکل گیری آن برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنند.