ضرغامی از نظریه «گفتوگوی تمدنها» در چین دفاع کرد
عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای افتتاح نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در چین حضور دارد، به دنبال طرح ایده «گفتوگوی تمدنها» از سوی شی جین پینگ رییسجمهور چین متنی را پس از دیدار با برخی مقامات این کشور، در شرح دیدگاه خود در شبکههای اجتماعی منتشر کرد.
ضرغامی در متنی که در کانال تلگرامی او منتشر شده، نوشته است: «از موزه ملی چین در پکن بازدید کردم. این موزه که در سال 1912 تاسیس شده، بیش از یک میلیون و چهارصد هزار اثر فرهنگی - تاریخی مربوط به تاریخ چین، از دوره پارینه سنگی تا معاصر را به نمایش گذاشته است. طرح توسعه این موزه در سال 2011 با اعتباری قابل توجه انجام گرفت.
رئیسجمهور چین اخیرا ابتکار گفتگوی تمدنها را در سطح جهانی مطرح کرده است. براین اساس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست 7 ژوئن خود، روز 10 ژوئن (21 خرداد) را به عنوان روز جهانی گفتگوی تمدنها تعیین کرد.
در ملاقات با مقامات رسمی چین، سابقه پیشنهاد گفتگوی تمدنها در مجمع عمومی سازمان ملل توسط رییسجمهور وقت را مطرح کردم و بر ضرورت تحقق این راهبرد تاکید کردم.
به آنان (چین) گفتم لازمه این شعار، به رسمیت شناختن تمدنهاست. واقعیتی که غربیها به دنبال نفی آن هستند.
ایران و چین دو پایه مهم تمدن جهانی هستند. این گزاره، ورود خوبی برای بحثهای من در مورد همکاریهای میراث فرهنگی و گردشگری بود. فردا نمایشگاه شکوه ایران باستان را در شانگهای افتتاح خواهم کرد.
211 شیء تاریخی ایران در دیماه سال 1403 در نمایشگاهی با عنوان «شکوه ایران باستان» در موزه ملی پکن به نمایش گذاشته شد. انتقال این آثار از موزه ملی ایران به چین با مجوز و مصوبه هیأت وزیران انجام شد. قرار بود این آثار به مدت 6 ماه در چین بماند که به تازگی مجوز آن برای 6 ماه دیگر از سوی هیأت وزیران تمدید شده است. با پایان نمایش 6 ماه این آثار در پکن، قرار است نمایش این آثار از 23 خردادماه در شانگهای آغاز شود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری