شنبه 29 دی 1403

ضرورت ایجاد مسیر امن برای کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت ایجاد مسیر امن برای کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان

رئیس جمعیت هلال احمر بر ضرورت تلاش در راستای توقف جنگ در لبنان و ایجاد مسیر امن برای کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان تاکید کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر بر ضرورت تلاش در راستای توقف جنگ در لبنان و ایجاد مسیر امن برای کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پیرحسین کولیوند در نشست با فیصل محبوب، رئیس دفتر نمایندگی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و ونسان کاسارد؛ رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به دیدارها و جلسات خود با مقامات جمعیت‌های صلیب سرخ لبنان و هلال احمر سوریه گفت: تلاش ما، کمک و امدادرسانی به مردم مظلوم و جنگ‌زده غزه و لبنان است.

وی افزود: به وضوح مشخص است که مناطق مسکونی در لبنان توسط رژیم صهیونیستی هدف قرار می‌گیرند و اجازه امدادرسانی داده نمی‌شود. رژیم اشغالگر صهیونیستی 11 امدادگر را در 72 ساعت گذشته هدف قرار داده و علاوه بر این، آمبولانس‌ها و تیم‌های امدادی صلیب سرخ لبنان نیز هدف حملات بوده‌اند که این سبب شده تا لبنان در شرایط سختی قرار گیرد. رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اجازه آواربرداری از ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ را هم نمی‌دهد و به همین علت هنوز مجروحین زیادی گرفتار هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: رژیم صهیونیستی عملاً به مراکز درمانی اجازه فعالیت نمی‌دهد و موشک‌ها برای تهدید به مناطق جانبی بیمارستان‌ها شلیک می‌شوند. امروز؛ آوارگان لبنانی مجبور هستند که عازم سوریه شوند، اما توسط رژیم صهیونیستی در مناطق مرزی هدف قرار می‌گیرند. باید در مقابل این اقدام که اجازه امدادرسانی داده نمی‌شود، ایستادگی کرد. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین‌المللی باید این حملات را محکوم کنند و اقدام عملی در این زمینه صورت گیرد.

کولیوند با تاکید بر اینکه مردم لبنان به کمک ما نیاز دارند، گفت: نسل‌کشی، محاصره و جلوگیری از امدادرسانی در دستور کار رژیم صهیونیستی در لبنان است و باید پیش از آن که لبنان به غزه‌ای دیگر تبدیل شود، اقدامی جدی صورت گیرد. کمک‌های زیستی زیادی باید از سوی جهان به لبنان ارسال شود و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ باید شرایط را برای اسکان آوارگان جنگی مهیا کند.

وی افزود: حفاظت از غیرنظامیان، جلوگیری از نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه، ارسال کمک‌های بشردوستانه، واسطه‌گری و مذاکره برای توقف جنگ، ارتباط با جامعه بین‌المللی در این خصوص، بازپیوند خانواده، کمک به مهاجرین، ایجاد مسیری دسترسی امن برای ارسال کمک‌ها و اعزام مجروحین، کمک برای فعالیت بیمارستان‌های منطقه به ویژه کشور لبنان و هماهنگی میدانی اعضای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با نیروهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حاضر در آن کشور از مواردی است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ باید در دستور کار خود قرار دهد.

کولیوند ادامه داد: فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر نیز باید نسبت به ارائه کمک‌های فوری و اضطراری مانند نیازهای اولیه غذایی و زیستی و دارو و تجهیزات پزشکی، اسکان اضطراری برای مهاجرین و آوارگان، حمایت جدی از جمعیت‌های ملی آسیب‌پذیر، ارائه و کمک به خدمات بهداشتی و درمانی برای مجروحین و آوارگان، آموزش و آگاهی‌بخشی در خصوص بیماری‌های واگیردار، کمک و اقدام جدی برای آتش‌بس، هماهنگی سایر جمعیت‌های ملی و انسجام برای ارسال کمک‌ها، حمایت روحی و روانی برای بالا بردن تاب‌آوری، ایجاد مسیر امن برای ارسال کمک‌های مردمی و انتقال مجروحین و هماهنگی میدانی میان اعضای فدراسیون بین‌المللی با نیروهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حاضر در منطقه اهتمام ویژه داشته باشد.

تلاش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای کاهش آلام مردم جنگ‌زده

همچنین در این جلسه، ونسان کاسارد یادآور شد: جمعیت هلال احمر ایران تاکنون به مردم لبنان کمک‌های بسیاری کرده و ما قدردان این اقدامات هستیم. این جمعیت به موقع در کنار مردم لبنان ایستاد و وظیفه خود را به خوبی انجام داد.

وی افزود: حضور در لبنان و تلاش برای امدادرسانی به مناطق بحرانی از دیرباز توسط کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انجام می‌شود و تلاش برای کمک به بشریت با محوریت لبنان امروز نیز مورد توجه جدی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ است.

این مقام مسئول در کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید کرد: گفت و گو برای کاهش مخاصمات با جدیت در دستور کار قرار دارد و تلاش می‌کنیم از آلام مردم جنگ‌زده لبنان کم کنیم. اقدامات فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر برای کمک به لبنان

فیصل محبوب نیز در این جلسه ضمن بزرگ شمردن کمک‌رسانی هلال احمر ایران به مردم لبنان، گفت: در یک سال اخیر، فدراسیون درخواست بین‌المللی صادر کرده تا کمک‌ها به غزه افزایش پیدا کند. کمک‌های جمع‌آوری شده در این مدت 200 میلیون فرانک سوئیس بوده که به لبنان و سوریه و غزه اختصاص می‌یابد.

وی افزود: در لبنان از چندی پیش اعلام وضعیت قرمز شده و اقدامات جدی برای کمک به مردم این کشور در دستور کار است. در وضعیت قرمز تمامی تمهیدات ممکن در دستور کار قرار می‌گیرد تا کمکی همه‌جانبه انجام شود.

فیصل محبوب خاطر نشان کرد: وضعیت در لبنان وخیم است و تمامی امکانات بسیج شده تا به مردم این کشور کمک‌رسانی شود. این آمادگی وجود دارد تا در هم‌افزایی با هلال احمر ایران، کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان لبنانی را افزایش دهیم و این امر نیاز به یک همت بین‌المللی دارد. توقف جنگ؛ امری ضروری است و باید هر چه سریع‌تر محقق شود.