ضرورت تقویت زیرساختهای فضای سبز در سکونتگاههای روستایی کشور

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از تدوین گزارش آماری و تحلیلی وضعیت بوستانهای روستایی کشور خبر داد.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از تدوین گزارش آماری و تحلیلی وضعیت بوستانهای روستایی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل زیارتی نصرآبادی، مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی، از تدوین گزارش آماری و تحلیلی وضعیت بوستانهای روستایی کشور و ارسال آن به کلیه استانداریها خبر داد.
وی افزود: این گزارش با هدف بررسی وضعیت موجود فضاهای سبز، شناسایی چالشها و بهبود خدمات عمومی در پارکهای روستایی تهیه شده است.
زیارتی با استناد به بندهای 1 و 23 ماده 10 اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاریها و تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در زمینه کاشت درخت، حفظ منابع طبیعی و توسعه فضای سبز، اظهار داشت: دهیاریها موظفند زمینه ایجاد بوستانها و فضاهای سبز را فراهم کرده و در اجرای طرحهای بهسازی روستاها مشارکت فعال داشته باشند.
وی با بیان اینکه توسعه بوستانهای چندمنظوره همواره در دستور کار سازمان شهرداریها و دهیاریها بوده است، گفت: از ابتدای تأسیس این نهاد تلاش شده از طریق آموزش، حمایت و تخصیص اعتبارات، زمینه توسعه فضاهای سبز در مناطق روستایی فراهم شود. با این حال، پس از گذشت بیش از دو دهه از فعالیت دهیاریها، تنها 28 درصد آنها دارای بوستان روستایی هستند.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی با ابراز نگرانی از پایین بودن سطح سرانه فضای سبز در روستاها افزود: در حالی که استانداردهای جهانی بین 7 تا 15 مترمربع سرانه فضای سبز را توصیه میکنند، سرانه فضای سبز در روستاهای کشور به طور متوسط تنها 2.6 متر مربع است. این عدد نشاندهنده کمبود جدی زیرساختهای فضای سبز در سکونتگاههای روستایی است و لزوم توجه ویژه به کاشت درختان بومی، طراحی فضاهای عمومی متناسب با اقلیم محلی و گسترش بوستانهای روستایی را دوچندان میکند.
زیارتی همچنین با ارائه آمار استانی، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان با 0.36 متر مربع، تهران با 0.38 و قزوین با 0.94 متر مربع، کمترین میزان سرانه فضای سبز روستایی را دارند. این وضعیت نیازمند برنامهریزی و مداخله هدفمند در سطوح ملی، استانی و محلی برای ارتقای شاخصهای فضای سبز در این استانهاست.
وی با اشاره به امکانات موجود در بوستانهای فعلی افزود: تنها 53 درصد بوستانهای روستایی کشور دارای زمین بازی کودکان هستند که ضرورت بازنگری و تجهیز بوستانها، بهویژه در استانهای اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام را گوشزد میکند.
زیارتی بیان داشت: همچنین از مجموع 10921 بوستان روستایی کشور، تنها 16 درصد مجهز به سرویس بهداشتی هستند، که این کمبود نیز باید در اولویت برنامهریزیهای عمرانی و خدماتی دهیاریها قرار گیرد. زیارتی در پایان تأکید کرد: گزارش تحلیلی وضعیت بوستانهای روستایی، پایهای برای تصمیمسازیهای دقیق و هدفمند در راستای ارتقای کیفیت زندگی روستاییان و تحقق عدالت فضایی در کشور خواهد بود.