پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ضرورت ماموریت‌گرایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از بحث‌های جدی و مهم که بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری بوده است، بحث ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها است و ضرورت دارد دانشگاه‌ها به این موضوع توجه خاص کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدسعید سیف در نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی اظهار کرد: عمل به اسناد بالادستی به منظور هدفمند کردن وظایف دانشگاه‌ها از مسائل مهم کشور است که از جمله آن‌ها می‌توان به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه در حوزه آموزش عالی و سند آمایش سرزمین اشاره کرد.

وی افزود: سیاست‌گذاری در جهت ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها مستلزم توجه به مفاد موضوعی اسناد توسعه و مصوبات ملی در حوزه علم و فناوری، توانمندی‌ها و شایستگی محوری هر دانشگاه، چالش‌ها و فرصت‌های استانی، منطقه‌ای و ملی، شبکه‌سازی دانشگاه‌ها، نخبگان، شرکت‌ها، دستگاه‌ها و توجه کامل به تمامی عناصر موثر در اجرای ماموریت‌ها و تمرکز حمایت‌های وزارتخانه‌ها، بهره برداران و نهادهای حامی بر محورهای ماموریتی دانشگاه‌ها است.

دکتر سیف خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر روش‌های مختلفی در جهت ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها در ستاد وزارت دنبال شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به طرح‌های مزیت استانی، همکاری با وزارت نفت، همکاری با بنیاد مستضعفان، انعقاد تفاهم‌نامه با شهرک‌های صنعتی، همکاری با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری و همکاری با سازمان محیط زیست اشاره کرد.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در خصوص طرح‌های مزیت استانی خاطرنشان کرد: دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در راستای حمایت از طرح‌های مزیت استانی دانشگاه‌های کشور اقدامات مناسبی را پیگیری کرده است که می‌توان به حمایت مالی مستقیم از طرح‌های مزیت استانی، همکاری با بنیاد ملی نخبگان در راستای حمایت از طرح‌های مزیت استانی در سال‌های 1399 و 1400، همکاری با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در راستای سرمایه‌گذاری و حمایت از طرح‌های مزیت استانی، برگزاری رویداد تجارب دانشگاه‌ها در ماموریت‌گرایی و بهره‌برداری از مزیت‌های استانی با حضور استانداری‌های سراسر کشور اشاره کرد.

وی افزود: یکی دیگر از فعالیت‌های صورت گرفته در جهت ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها، همکاری با وزارت نفت در سال‌های اخیر بوده است که دانشگاه‌ها با شرکت در 9 طرح کلان بالادستی حوزه ازدیاد برداشت از مخازن (فاز اول)، 13 طرح کلان بالادستی حوزه ازدیاد برداشت از مخازن (فاز دوم) و پنج طرح کلان بالادستی حوزه اکتشاف میادین نفت و گاز بوده است. در تیرماه گزارشی در این خصوص از سوی دفتر ارتباط با جامعه و صنعت عتف منتشر شده است که در آن طرح‌های کلان وزارت نفت با دانشگاه‌ها به صورت جزئی بررسی شده است.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم بیان کرد: روش‌های مختلفی در جهت پشتیبانی و همکاری از سوی وزارت عتف پیگیری شده است که می‌توان به طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، پایش و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور از منظر تعاملات ارتباط با صنعت، تاسیس آزمایشگاه‌های مرجع، اعطای گرنت خرید، تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی، حمایت و تقویت شبکه‌های آزمایشگاهی استانی و اهدای جوایز و رتبه‌بندی‌ها در انتخاب پژوهشگران برتر و اساتید ممتاز اشاره کرد.

دکتر سیف در خصوص پایش سال 1400 عملکرد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور اضافه کرد: پایش‌های سالانه دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در سال 1400 از طریق سامانه ساجد صورت گرفته است. خوشبختانه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور تاکنون همکاری بسیار خوبی داشته‌اند. این پایش‌ها شامل پایش قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت، پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان و پایش برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی هستند.

به نقل از وزارت علوم، مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در خصوص برنامه‌های هفته پژوهش هم گفت: دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم همانند سال‌های گذشته فعالیت‌های متنوعی را در مورد هفته پژوهش دنبال خواهد کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به دستاوردهای برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاه‌های کشور، برگزاری نشست‌های تخصصی مجازی طرح‌های برگزیده صنعتی، نشست‌های مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور، انتخاب و معرفی اعضای هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت، انتخاب و تشویق دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت، برنامه‌ریزی جهت برگزاری نشست مشترک بین‌المللی در خصوص تجارب و الگوهای جدید، برگزاری رویداد الگوها و راهکارهای نوین در همکاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با جامعه و صنعت، هماهنگی و برنامه‌ریزی جهت برگزاری نشست‌های مشترک دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی با استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان‌ها، شناسایی و معرفی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تقاضامحور برتر، شناسایی و معرفی فرصت‌های مطالعاتی برتر در همکاری با جامعه و صنعت و همچنین شناسایی و معرفی همکاران اجرایی و صنعتی برتر در این حوزه اشاره کرد. انتهای پیام