سه‌شنبه 25 شهریور 1404

ضعیف‌ترین دولت در حفظ ارزش پول ملی: دلار در دولت گذشته 703 درصد گران شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ضعیف‌ترین دولت در حفظ ارزش پول ملی: دلار در دولت گذشته 703 درصد گران شد

تهران - ایرنا - دولت گذشته ضعیف‌ترین عملکرد را در زمینه حفظ ارزش پول ملی و کنترل نرخ ارز به جای گذاشته چراکه نرخ دلار در دولت گذشته 703 درصد افزایش یافت که در بین همه دولت‌های پس از انقلاب، بی‌سابقه است.

به گزارش ایرنا، در بین دولت‌های پس از انقلاب، دولت حسن روحانی ضعیف‌ترین کارنامه را در کنترل نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی کشور به جای گذاشت.

نرخ دلار در بازار آزاد در دوره هشت‌ساله حسن روحانی 703 درصد افزایش یافت تا بی‌سابقه‌ترین گرانی ارز در تاریخ اقتصاد پس از انقلاب رقم بخورد.

قیمت‌ها به ریال

دولت دهم در مرداد 1392 نرخ ارز را با قیمت 3180 تومان به دولت روحانی تحویل داد اما این دولت با افزایش بی‌سابقه 703 درصدی، نرخ ارز را با قیمت 25530 تومان در مرداد 1400 به دولت آیت‌الله رئیسی تحویل داد.

بدین ترتیب دولت روحانی رکورددار بیشترین گرانی ارز در تاریخ پس از انقلاب محسوب می‌شود.

در بین دولت‌های پس از انقلاب، بعد از دولت گذشته که رتبه اول را از لحاظ گرانی ارز داشته، دولت موسوی با 341 درصد و دولت رفسنجانی با 297 درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش پول ملی کشور است و ریشه مشکلاتی همچون کاهش قدرت خرید مردم و رشد تورم محسوب می‌شود. دولت گذشته با وجود ادعاهای فراوانی که در زمینه کنترل نرخ ارز مطرح کرد، ضعیف‌ترین عملکرد را در این زمینه به جای گذاشته است.

در دولت سیزدهم ثبات و آرامش بازار ارز در دستور کار قرار گرفته که درنتیجه آن، طبق آخرین آمار بانک مرکزی، در تیرماه 1401 متوسط قیمت دلار در بازار آزاد به 29890 تومان رسید تا افزایش قیمت دلار در 11 ماه نخست دولت سیزدهم 17 درصد ثبت شود. این در حالی است که در دولت گذشته متوسط سالانه رشد قیمت دلار 38 درصد بود.

برچسب‌ها

ضعیف‌ترین دولت در حفظ ارزش پول ملی: دلار در دولت گذشته 703 درصد گران شد 2