طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان در انتظار تصویب در صحن علنی مجلس
انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان با اولویت شهرستان های زاهدان و زابل در تامین آب شرب و مصرفی مردم منطقه موثر است و وابستگی به آورد آب از کشور همسایه را کم می کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ انتقال آب از دریای عمان با هدف حل بحران بی آبی در سیستان و بلوپستان یکی از طرح هایی است که سال ها درباره آن بحث و تبادل نظر می شود.
این طرح اگرچه هزینه های زیادی را در بر دارد، اما با اتکا به ظرفیت آب در دریای عمان می تواند مشکل بی آبی از جنوب تا شمال سیستان و بلوچستان را رفع کند و کشاورزی را در استان توسعه بخشد. در سفر رئیس جمهور هم به این طرح به عنوان یکی از مهم ترین پروژه های برای حل بحران بی آبی در سیستان و بلوچستان اشاره شد، با توجه به اینکه شمال استان در تامین آب وابسته به آورد رودخانه هیرمند از سوی کشور اقغانستان است، اجرای این طرح می تواند سبب کاهش این وابستگی و حل معضل ریزگردها در سیستان هم شود. پس از آبگیری بند کمال خان در افغانستان که با حضور اشرف غنی رئیس جمهور سابق افغانستان در نوروز امسال انجام شد، امید مردم سیستان برای دریافت همان اندک سیلاب هم ناامید شد و امسال سیستان در خشک ترین حالت خود قرار دارد. به طوریکه در تامین آب مورد نیاز برای کشاورزی و شرب ساکنان سیستان و زاهدان دچار مشکل است و علاوه بر آن به دلیل خشکی کامل تالاب هامون و از بین رفتن صیادی در این منطقه بسیاری از مشاغل از بین رفت و عده زیادی از مردم هم بیکار شدند. بر این اساس با توجه به اینکه روز گذشته طرح انتقال آب از دریای عمان با اکثریت آرا در کمیسیون عمران مصوب شد تا در صحن علنی برود، امیدواری ها برای حل بی آبی در سیستان و بلوچستان قوت گرفت. انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان با اولویت زاهدان و زابل حبیب اله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان در کمیسیون عمران گفت: به واسطه آن مشکل بحران آب منطقه سیستان و بلوچستان با انتقال آب از دریای عمان و شیرین کردن آن حل می شود. وی با اشاره به اهمیت حل بحران آب در سیستان و بلوچستان، گفت: آب یکی از مشکلات اساسی این استان است که نیاز به رسیدگی دارد. نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: منشأ اصل آب سیستان در شمال استان از هیرمند افغانستان است اما چند سال است با احداث بند کمالخان که کار آن امسال به پایان رسید، تأمین آب شرب و مصرفی مردم این منطقه با مشکل مواجه شده است. دهمرده عنوان کرد: بنابراین طرحی را تدوین کرده و به کمیسیون عمران دادیم تا مشکل آب منطقه را برطرف کنیم که بر اساس آن دولت مکلف می شود نسبت به انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان و شیرین کردن آن با اولویت شهرستان های زاهدان و زابل اقدام کند و تبصره ای نیز قرار داده ایم تا بار مالی نداشته باشد. عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کلیات و جزئیات این طرح با حضور مسئولان وزارت نیرو، کارشناسان و متخصصان بررسی شد و در کمیسیون به تصویب رسید و به زودی در صحن علنی بررسی می شود. انتهای پیام /