طلای سیاه در انتظار انتشار آمارهای جدید اقتصادی
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات امروز کاهش یافت زیرا سرمایهگذاران در آستانه انتشار آمارهای جدید اقتصادی آمریکا و چین در این هفته، محتاطانه عمل میکنند.
البته کاهش تولید و صادرات عربستان و روسیه نیز مانع از کاهش بیشتر قیمتها شده است.
هر بشکه نفت برنت با 53 سنت کاهش 77.94 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 52 سنت کاهش 73.34 دلار معامله شد.
تینا تنگ، تحلیلگر بازار سیامسی گفت: «تاجران نفتی احتمالا در آستانه انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا و چین در این هفته محتاطانه عمل کنند.»
وی افزود، با این حال، قیمتها میتواند پس از اعلامیه اوپک پلاس که در نظر دارد عرضه نفت را محدود کند، افزایش یابد.
قیمت کالاها در درب کارخانه در چین در ماه ژوئن با سریعترین سرعت در 7 سال گذشته کاهش یافته است که نشاندهنده کندی روند بهبود اقتصادی این کشور است.
قیمت نفت هفته گذشته پس از اینکه عربستان و روسیه اعلام کردند که عرضه نفت را محدود میکنند، بیش از 4 درصد افزایش یافت و بالاترین رقم از ماه می و دومین هفته افزایشی را ثبت کرد.
موکش سادف، رئیس بخش پاییندستی و معاملات نفت موسسه ریستاد انرژی معتقد است، وجود رکود اقتصادی در چین بر بی ثباتی در بازار نفت دامن میزند.
وی افزود، بی ثباتی بازار بیشتر به دلیل کشمکش پیوسته میان نگرانی از کنترل تقاضا توسط اقتصادهای غربی و راهبردهای کنترل عرضه به کار گرفته شده توسط اوپک است که بر توازن ظریف بازار نفت تأثیر میگذارد.
خبرگزاری عربستان دوشنبه گذشته دولتی عربستان روز دوشنبه خبر داد، ریاض کاهش تولید داوطلبانه خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز تا ماه آگوست تمدید خواهد کرد.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه پس از این بیانیه گفت، روسیه نیز صادرات نفت خود را 500 هزار بشکه در روز در ماه آگوست کاهش خواهد داد.
این میزان کاهش 1.5 درصد عرضه جهانی را تشکیل میدهد و میزان کاهش تولید اوپک پلاس را به 5.16 میلیون بشکه در روز میرساند. اوپک پلاس 40 درصد تولید نفت در جهان را تولید میکنند.
شرکت تجزیه و تحلیل آمارهای نفتی ورتکسا 7 جولای اعلام کرد، در حال حاضر، 10.5 میلیون بشکه نفت خام عربستان در سواحل بندر عینالسخنه مصر در دریای سرخ بر روی آب ذخیرهسازی شده که از نیمه ماه ژوئن نصف شده است.
در عین حال، تحلیلگران جیپیمورگان در یادداشتی اعلام کردند، عرضه کشورهای غیراوپک پلاس با تقاضای جهانی مطابقت دارد. اوپک پلاس باید تولید خود را 700 هزار بشکه در روز دیگر کاهش دهد.
از طرفی با وجود کاهش عرضه نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان که میتواند بازار را با کمی عرضه مواجه کند، کامرزبانک پیشبینی خود از قیمت نفت در سالهای 2023 و 2024 را کاهش داد که نشاندهنده بدبینی در بازار نسبت به چشمانداز اقتصادی در جهان است.
تحلیلگران این بانک معتقدند، در حالی که احتمال کند شدن اقتصاد خریداران بزرگ نفت یعنی چین، آمریکا و اروپای غربی میتواند بر تقاضا تاثیر بگذارد، بازار همچنان میتواند شاهد کسری عرضه در نیمه دوم سال باشد، هرچند تردیدهایی در مورد میزان کسری وجود دارد.