عاصم یوسفی: اوورهال شدن آزادی، 700 میلیارد تومان هزینه دارد / دروغ نمیگوییم و قول هم نمیدهیم؛ انحلال شرکت توسعه را نشنیدهام
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور گفت: دروغ نمیگوییم و قول هم نمیدهیم؛ انحلال شرکت توسعه را نشنیدهام و خبری ندارم.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا عاصمیوسفی، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در نشست خبریاش که امروز در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، اظهار داشت: در این مسیر، دولت و وزارت ورزشوجوانان عزم و اراده خود را به میدان آوردند تا فرصت مسئولیت تبدیل به نقطه شکوفایی شود. 211 پروژه آماده افتتاح از محل اعتبارات ملی و استانی با تفکیک 59 پروژه شهری، 152 پروژه روستایی، 34 سالن ورزشی، 2 زمین فوتبال چمن طبیعی، 12 زمین فوتبال چمن مصنوعی، 140 زمین مینیفوتبال، 5 استخر سرپوشیده، 18 مورد اماکن باستانی و یک مورد خانه جوان در دست داریم. 15 پروژه با مساحت 201000 متر مربع فضای روباز و با صرف هزینه 622 میلیارد تومان به اماکن ورزشی اضافه خواهد شد. در پایان سال پروژهها به تعداد 621 پروژه خواهد رسید.
وی درباره بدهی فدراسیون های ورزشی و باشگاه ها به این شرکت افزود: بدهی فدراسیونها به وزارتخانه و شرکت، طی سالهای گذشته انباشته شده و به رقمی در حدود 110 میلیارد تومان رسیده. شرکت توسعه، کاملا دولتی و تحت نظارت دستگاههای نظارتی هست و باید پاسخگوی اعداد و ارقام بدهیها باشد. اینکه فدراسیونها بدهیشان را پرداخت نکنند، همه در یک کشتی و از یک خانواده هستیم اما تعیینتکلیف ارقام به نفع طرفین خواهد بود. طی 2 سال گذشته از سوی شرکت بابت این بدهیها، مالیات پرداخت شده و این برای فدراسیونها هم بوده. همچنین باشگاههای استقلال و پرسپولیس برای وزارتخانه هستند و بدهیهایشان طی سال جاری یا سال آتیط حتما پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: تعداد پروژههای شرکت 288 تاست و پروژهها را طبقهبندی کردیم. تعدادی از آنها به افتتاحیه رسیده و تعدادی دیگر را تا شهریور 1401 به بهرهبرداری میرسانیم. این پروژهها به ترتیب اولویت وارد مدار میشوند. زمین فدراسیونها در مجموعه آزادی هم بررسی شده و این پهنه ساختمانها که بیهماهنگی هم هست، شاید شکل مناسبی نداشته باشد. نامهای را دادیم که همه زمینها به نفع شرکت بازگردانده شود و دیگر هیچ فدراسیونی در مجموعه آزادی زمین ندارد. در حال طراحی برج فدراسیونها هستیم.
عاصم یوسفی درباره وضعیت استادیوم ها جدید التاسیس گفت: جانمایی با اداره کل استانهاست و بر اساس نیازسنجیها، شرکت توسعه ساخت استادیومها یا اماکن را برعهده میگیرد. پروژههای اعلامی در 4 ماه گذشته حدود 65 تا 75 درصد طی 10 یا 15 سال اخیر پیشرفت داشته. میراثدار دورههای قبل هستیم و هیچ پروژهای 4 ماهه تمام نمیشود. با تلاشهای دوستان، این تعداد پروژه به بهرهبرداری رسید.
رئیس شرکت توسعه و تجهیز درباره اشکالات مجموعه ورزشی آزادی بیان کرد: هنوز از AFC چیزی را مبنی بر ایرادات ورزشگاه آزادی مکتوب دریافت نکردهایم اما مجموعه ورزشی آزادی فرسوده شده و 50 و اندی سال از بهرهبرداریاش می گذرد که ناگزیر، ایراداتی هم پیدا کرده. البته بسیاری از آنها طی 4 ماه اخیر به سمت اصلاح رفته. حدود 15 ماه سقف تالار 12 هزار نفری آب میداد اما برآورد 60 میلیارد تومانی را به شکل رایگان ظرف 25 روز برطرف کردیم. استخر قهرمانی هم در دستورکار ترمیم قرار گرفته. درصدد اوورهای کردن ورزشگاه هستیم.
وی افزود: ورزشگاه آزادی برای اوورهال شدن، 700 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. تیمی قرار نیست پول به ما بدهد؛ استقلال و پرسپولیس برای هر بازی قرار نیست یک میلیارد و اندی پول بدهند. هزینه هر تیم حدود 200 میلیون تومان برای هر بازیست و این رقم میلیاردی بر اساس توافق بین سازمان لیگ، شرکت و باشگاهها بوده. تبلیغات محیطی حدودا 10 میلیارد تومان بوده. امسال برای 30 بازی سرخابیها 300 میلیارد تومان برآورد شده. سازمان لیگ هم متضرر نشده، قبل از 135 میلیارد محیطی یک درصدی برمیداشت و الان آن درصد بیشتر هم شده. شرکت توسعه هم به این مجموعهها سرویس میدهد و این 10 درصد دریافتی هم صرف تعمیر و نگهداری مجموعه آزادی خواهد شد. هزینه بازسازی ورزشگاه آزادی را از درآمدهای شرکت یعنی تبلیغات، سرمایهگذارها و امثالهم کسب میکنیم.
عاصم یوسفی درباره ورزشگاه اختصاصی نیمه کاره بانوان در مجموعه آزادی تصریح کرد: استادیوم 40 هزار نفری بانوان حدود 13 سال پیش شروع به ساخت کرد و بعد از 3 سال، مشکلات پیمانکار پروژه را به تعطیلی کشاند و ماشینآلات آن هم ضبط شد. طی 10 سال اخیر هم ضرر و زیانهایی از سوی پیمانکار دریافت شد. امسال هم 7.5 میلیارد حکم گرفت که طی جلساتی، یک ریال هم پرداخت نشد و پروژه از پیمانکار گرفته شد. برنامهریزی میکنیم تا این پروژه را به اتمام برسانیم. سال آتی این پروژه را به سمت بهرهبرداری میبریم.
وی با اشاره به وضعیت ورزشگاه های موجود تاکید کرد: طرح آمایش سرزمینی توسط وزارتخانه آماده شده اما نقشهها باید بازبینی شود و بهروز کنیم. آسیب زدن به پروژهها منطقی نیست اما برخی از پروژهها اجرایی شدنشان منطقی نداشته. نگهداری از پروژههای استانی با ادارات کل هست. وقتی نقشه را نداشته باشیم، مسیر را اشتباه میرویم. به اتاق فکر قائل هستم و بدون آن حتی یک قدم هم برنمیدارم. برخی استادیومها از قبل بوده و شاید حتی نیاز به آن هم نیست. برای برونرفت از این میراثها و رفتن به سمت شرایط مطلوب، پروژههای نیمهتمام را برای جلوگیری از مستهلک شدن باید به بهرهبرداری رساند. ورزشگاه تختی انزلی مجددا به مدار آمده و طی هفتههای آتی، به بهرهبرداری کامل خواهد رسید. در سال 1394 بودجه عمرانی شرکت 304 میلیارد تومان بوده اما در سال 1400، بودجه 350 میلیاردی اوراقی به ما رسیده. 45 درصد این رقم اصلا وجود ندارد. تورم 20 برابری طی این 6 سال، میگوید حداقل باید 3500 میلیارد تومان بودجه داشته باشیم اما اینگونه نیست. اصلا دروغ نمیگوییم و قول هم نمیدهیم اما تمام تلاشمان را خواهیم داشت تا کاری انجام نشده، اعلام نکنیم.
رئیس شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پاسخ به سئوالی درباره انتقادات گل محمدی از وضعیت زمین تمرین این باشگاه گفت: گلمحمدی اگر نکتهای گفته، من نمیدانم اما هم استقلال و هم پرسپولیس زمین تمرینی دارند. آقای درویش هم در نشست اخیرمان گفت که مشکلی بابت زمین تمرینی ندارند. این که استقلال و پرسپولیس زمین اجارهای دارند، در همهجای دنیا همین است. دوستان خارجی فکر میکنند هر کاری ما میکنیم، اشتباه است و کار خودشان درست. سرخابیها دولتی هستند و تا روزی که باشند، در خدمتشان هستیم و هیچ مشکلی نداریم. سرخابیها هم میتوانند زمین تمرین بسازند؛ همانطور که مالکیت زمین سپاهان برای ماست.
وی درباره مشکلات مجموعه سوارکاری گنبد بیان کرد: مجموعه سوارکاری گنبد در ملکیت شرکت قرار دارد و بهرهبردار سرویسدهنده به مجموعه سوارکاران، هیأت استانیست. مسئولیت رسیدگی به مجموعه سوارکاری با هیأت و فدراسیون است و ما فقط مالک هستیم.
عاصم یوسفی درباره وضعیت تعامل با فدراسیون ها برای ساخت و ساز اماکن ورزشی گفت: برای احداث و ایجاد یک ساختمان، نیاز به زیرساخت داریم. عرصه ورزشگاه انقلاب برای آستان قدس است و اعیانی آن برای وزارتخانه است. ساختوساز در این ورزشگاه نیاز به مجوز لازم از صاحب عرصه دارد. شاید وعدههای قبلی براساس بیشناختی بوده اما مجموعه آزادی کاملا در اختیار شرکت و وزارت ورزشوجوانان است. شرکت توسعه، برج فدراسیونها را با هزینه خودش احداث نمیکند که بحث مستاجری پیش بیاید. همه فدراسیونها را وارد این چرخه میکنیم. برای احداث 1000 متر زمینی که هر فدراسیون بگیرد، بالغ بر 15 میلیارد هزینه نیاز دارد. در این برج هر فدراسیون نهایتا با 8 میلیارد تومان وارد خواهد شد که فضاهای مشاعی و تمرینی و رفاهی هم خواهیم داشت.
رئیس شرکت توسعه و نگهداری در پاسخ به سئوالی درباره مشکلات فدراسیون تنیس و نداشتن زمین اختصاصی برای تمرین تیم ملی بیان کرد: فدراسیون تنیس الان 6 زمین دارد و در باشگاه انقلاب هم هست. باز هم پیشنهاد دادیم مجموعههای آزادی و شیرودی هم در اختیار فدراسیون قرار بگیرد. مجموعه بینالمللی انقلاب را هم اوورهال میکنیم.
وی درباره مشکلات شرکت گفت: شرکت توسعه در روز اول طراحیاش قرار بود که حامی ورزش و ورزشکاران باشد. در مسیر اقدامات خوبی هم رخ داده اما دیکته نانوشته، غلط ندارد. شرکت توسعه با همه طول و عرضش، 6 ماه معوقه حقوق پرسنل داشت و 50 میلیون تومان تنها دارایی در سپرده داشت. از سال 1397 مالیات و بیمه پرسنل معوق بود و 140 میلیارد تومان بدهی بهروز جاری داشتیم. در 27امین روز کاریمان اما 60 درصدش برطرف شد. شرکت امروز قطاری روی ریل است و در وضعیت مطلوبی قرار دارد. زمزمه انحلال شرکت توسعه را نشنیدهام و خبری ندارم.
عاصم یوسفی در پاسخ به سئوالی درباره واردات برای حوزه ورزش گفت: به واقع به واردات در هیچ حوزهای نداریم و همه چیزمان برای ساخت و پرداخت اماکن ورزشی در داخل کشور هست و هیچ تاثیری از سوی تحریمها وجود نداشته.
انتهای پیام /