عامل ریزش بازار سهام چه بود / رکورد 16 ماهه بورس شکسته شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی امروز نیز با کاهش معاملات خود را به پایان رساند که فاکتورهای عملکردی بازار همگی در جهت نزول قیمت ها عمل کردند. با این حال هر بار که خبری مثبت در حوزه سیاسی و اقتصادی در کشور منتشر می شود، شاخص اندکی صعود می کند و امیدواری ها در بازار رشد پیدا می کند. اما روند معاملات نشان می دهد، بازار همچنان میلی به صعود ندارد و منتظر روزهای آینده است.
بورس در حالی امروز به کار خود پایان داد که ارزش معاملات خرد به کمترین میزان خود در 16 ماه گذشته رسید. برخی کارشناسان معتقدند طرح مجلس با عنوان طرح تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورسهای کالایی در وضعیت این روزهای بازار سرمایه و نیز ریزش اخیر شاخص بورس تاثیر زیادی داشته است.
* طرح مجلس نقش مخربی در بازار سرمایه دارد
مهدی مددیان، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره علل ریزش بورس طی هفته های گذشته گفت: طرح اخیر مجلس، بهعنوان یک عقبگرد کامل تلقی می شود و نمیتوان آن را به عنوان اقدام و تصمیم مثبت قلمداد کرد. این در حالی است که به طور حتم این طرح مجلس زمینه ساز از بین رفتن شفافیت ها خواهد شد و بعد از مدتی شاهد مشکلات وسیع در کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: اجرایی شدن این طرح نقش مخربی در تولید و حفظ حقوق سهامداران خواهد داشت. یعنی تضویب این طرح در بلندمدت اثری جز از بین رفتن تولید، تاثیر منفی بر روند سودآوری شرکتها و افزایش رکود در بازار سهام نخواهد داشت.
* افت بی رمق شاخص های بورس
در پایان معاملات روز سه شنبه، شاخص کل بورس با ریزش 887 واحدی نسبت به روز یک شنبه به رقم یک میلیون و 468 هزار و 944 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 6 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افت 755 واحدی در سطح 401 هزار و 678 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 19 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس یک واحد پائین آمد و در سطح 19 هزار و 619 واحد قرار گرفت.
* ارزش معاملات به کمترین میزان خود رسید
امروز ارزش معاملات کل بازار سرمایه به رقم 9 هزار و 99 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه چهار هزار و 877 میلیارد تومان بود که 53 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 32 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم هزار هزار و 788 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 16 ماه گذشته است.
* کاهش خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام
در پایان معاملات روز سه شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای بیست و چهارمین روز متوالی منفی شد و 317 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز یکشنبه کاهش 36 درصدی داشته است.
گروه های سرمایه گذاری ها و محصولات شیمیایی بیشترین میزان خروج پول حقیقی را شاهد بودند و گروه بانک ها و موسسات اعتباری و فراورده های نفتی، کک بیشترین میزان ورود پول حقیقی را داشتند.
در معاملات روز سه شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام آریان (شرکت پارس آریان)، نوری (شرکت پتروشیمی نوری) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) اختصاص داشت و نمادهای وخاور (بانک خاورمیانه)، شپدیس (پتروشیمی پردیس) و شسپا (نفت سپاهان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
* افت صف های فروش بازار سرمایه
در جریان معاملات روز سه شنبه، 225 نماد با رشد قیمت و 294 سهم نیز با افت قیمت مواجه شدند. 21 سهم در صف خرید و 19 نماد در صف فروش قرار گرفتند.
در پایان معاملات امروز ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 24 درصد کاهش یافت و به 90 میلیارد تومان رسید. ارزش صف های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 32 درصد افت کرد و در رقم 76 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای وملی (شرکت هلدینگ صنعتی ملی) خزامیا (شرکت زامیاد) و فسازان (شرکت غلتک سازان سپاهان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدشت (شرکت دشت مرغاب)، سصفها (سیمان اصفهان) و قشیر (قند شیروان قوچان و بجنورد) تعلق داشت.
انتهای پیام /