سه‌شنبه 6 آذر 1403

عایق‌های آئروژل، جایگزین عایق‌های واردتی در صنایع داخل کشور

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
عایق‌های آئروژل، جایگزین عایق‌های واردتی در صنایع داخل کشور

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، حسن برگزین، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان می‌گوید: «از سال‌ها قبل با عایق‌هایی که در آمریکا تولید می‌شد آشنا شده بودم، عایق‌های حرارتی که می‌توانند مصرف انرژی را کاهش دهند. از این رو به سراغ توسعه این فناوری در داخل کشور رفتیم و در نهایت موفق به تولید پتوی حرارتی حاوی آئروژل سیلیکا شدیم. از این فناوری می‌توان برای تولید لباس‌ها و دستکش‌های نسوز نیز استفاده کرد که ما در حال توسعه این نوع محصولات نیز هستیم تا علاوه بر فروش خود عایق، محصولاتی نظیر لباس نیز با این عایق‌ها تولید کنیم.»

برگزین بحث بالا بودن مصرف انرژی و آلایندگی را در کشور یک معضل می‌داند که با این فناوری می‌توان به این مشکل پاسخ داد. به اعتقاد وی بیشتر محصولات عایق حرارتی با فناوری‌بالا در کشور وارداتی هستند که توسعه یک فناوری کاملا ایرانی که مواد اولیه آن نیز در داخل کشور تولید می‌شود، یک گام رو به جلو محسوب می‌شود.

وی می‌افزاید: «به دلیل ارزانی انرژی در ایران، موضوع کاهش مصرف انرژی با عایق‌ها، چندان برای صنایع اولویت نیست، هرچند که طی سال‌های اخیر با افزایش قیمت انرژی، صنایع و حتی مردم نیز به این موضوع حساسیت نشان داده‌اند که این امیدوار کننده است.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه زنجان درباره کاربرد این محصول در صنعت ساختمان می‌گوید: «کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها از جمله برنامه‌های ما است. مبحث 19 مقررات ملی ساختمان سازندگان را موظف کرده تا از عایق‌ها براساس استاندارد استفاده کنند اما عایق‌هایی نظیر پشم شیشه به دلیل ضخامت بالا و مشکلات زیست‌محیطی چندان جایگاهی در صنعت ساختمان ندارند. بنابراین این عایق‌های حرارتی نانومقیاس می‌توانند با ضخامت‌ها کم پاسخگوی نیاز سازندگان باشد.»

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در مورد ویژگی‌های این عایق می‌گوید: «این عایق با ضخامت 6 تا 10 میلی‌متر می‌تواند تا 45 درصد مصرف انرژی را کم کند. عایق‌های فعلی در دمای 1100 درجه سانتی‌گراد، کمتر از نیم‌ساعت دوام دارند که این موضوع در آتش‌سوزی‌ها فاجعه آفرین است. در حالی که این عایق می‌تواند چندین ساعت دوام در دمای 1100 درجه سانتی‌گراد داشته باشد. از دیگر مزیت‌های این فناوری می‌توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد در واقع این عایق حرارتی، عملکرد عایق صوتی را نیز دارا است. شرکت پاکان آتیه نانو 50 سال این عایق‌ها را تضمین می‌کند و اگر در مقیاس زمانی طولانی‌مدت این عایق‌ها با عایق‌های معمولی مقایسه شود، کاملا مقرون‌به‌صرفه هستند.»

برگزین از افزودن گرانول‌های آئروژل این شرکت به رنگ‌های ساختمانی خبر داد که موجب عایق شدن رنگ می‌شود. براساس اظهارات وی در حال حاضر این شرکت دانش‌بنیان تولیدی، ظرفیت تولید 5 هزار مترمربع از این پتوهای حرارتی با ضخامت‌های 6 و 4 میلی‌متر و یک سانتی‌متر را دارد.

انتهای پیام /

حسن برگزین مدیرعامل شرکت دا نش بنیان فناوری تولید پتوی حرارتی