سه‌شنبه 6 آذر 1403

عبور سپرده‌های بانکی از 8500 همت / مردم در کدام بانک سپرده گذاری می‌کنند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
عبور سپرده‌های بانکی از 8500 همت / مردم در کدام بانک سپرده گذاری می‌کنند؟

حجم سپرده ها در انتهای آبان 1402 به 8 هزار و 500 همت رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهدنسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی کاهش یافته اما در بررسی نقطه‌ای با افزایش مواجه بوده است. حجم سپرده ها در انتهای آبان 1402 به 8 هزار و 500 همت رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهدنسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی کاهش یافته اما در بررسی نقطه‌ای با افزایش مواجه بوده است. گزارش حجم سپرده‌ها...

حجم سپرده ها در انتهای آبان 1402 به 8 هزار و 500 همت رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهدنسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی کاهش یافته اما در بررسی نقطه‌ای با افزایش مواجه بوده است.

گزارش حجم سپرده‌ها و تسهیلات در آبان 1402 اعلام شده است. به‌طور کلی این دو متغیر زنجیره ارتباط دهنده بخش پولی یک جامعه به بخش حقیقی آن هستند و بررسی تغییرات آن‌ها می‌تواند تحلیل‌های جالبی برای کارشناسان به ارمغان آورد.

افزایش حجم کل سپرده‌ها در میانه پاییز امسال

بر اساس داده‌های بانک مرکزی، ارزش کل سپرده‌ها تا پایان آبان ماه 8 هزار و 529 همت اعلام شده است. مشاهده می‌شود حجم سپرده‌ها در مقایسه با اسفند 1401 تقریبا 17.3 درصد رشد داشته و در قیاس با آبان سال گذشته حدود 30.3 درصد بیشتر شده است.

این درحالیست که در آبان سال جاری حدود 819 همت از کل سپرده‌ها بابت سپرده قانونی، نزد بانک مرکزی بلوکه شده است و در نهایت پس از کسر سپرده قانونی از کل سپرده‌ها حدود 7 هزار و 710 همت باقی مانده است.

به‌طور کلی فلسفه تشکیل سپرده قانونی، ایجاد یک پشتوانه برای سپرده‌ها در عین ارائه تسهیلات از این محل بود. امروزه نرخ ذخیره قانونی بیشتر با هدف اجرای سیاست پولی بانک مرکزی و کنترل بانک‌ها صورت می‌پذیرد.

ارزش تسهیلات پرداخت شده به بانک‌ها و موسسات اعتباری در انتهای آبان 1402 

مشاهده می‌شود در نیمه پاییز 1402، حجم کل تسهیلات جاری و غیر جاری در نظام پولی کشور به 6 هزار و 472 همت رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند در مقایسه با ماه مشابه در 1401 حدود هزار و 640 همت به کل تسهیلات اضافه شده که معادل رشد 33.9 درصدی است. همچنین مبلغ کل تسهیلات نسبت به انتهای 1401، حدود 15.9 درصد معادل 889 همت افزوده شده است.

به همین ترتیب محاسبات نشان می‌دهد در مقیاس هشت ماهه، رشد سپرده‌ها بیش از تسهیلات بوده بنابراین نسبت تسهیلات به سپرده پس از کسر ذخیره قانونی از 85.1 درصد در اسفند 1401 به 83.9 درصد کاهش یافته است.

در مقابل بر اساس داده‌ها، در مقیاس نقطه به نقطه (آبان 1402 به آبان 1401) مشاهده می‌شود سرعت رشد تسهیلات بیشتر از سپرده ها بوده است. به همین ترتیب نسبت تسهیلات به سپرده پس از کسر ذخیره قانونی 83.9 درصدی به ثبت رسیده در آبان 1402 بیشتر از آبان 1401 (با نرخ 82.2) درصد شده است.

هجوم مردم به این بانک برای دریافت بیشترین سود بانکی / خروج سپرده های سرمایه گذاری از این بانک

طبق گزارش‌های کدال، 14 بانک طی هشت ماهه نخست امسال بیش از 240 همت بابت سپرده‌ها، سود پرداخت کرده‌اند.

طی هشت ماهه نخست امسال بیش از 240 همت سود سپرده از سوی 14 بانک پرداخت شده است.

از میان 29 بانک کشور تنها بانک‌های پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، موسسه اعتباری ملل، گردشگری و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کرده‌اند.

پاسارگاد در صدر و پست بانک در کف پرداخت سود به سپرده‌گذاران

بررسی گزارش عملکرد این بانک‌ها نشان می‌دهد، طی هشت ماهه نخست امسال بیشترین سود پرداختی به سپرده‌های مشتریان توسط بانک پاسارگاد صورت گرفته است.

بانک پاسارگاد طی هشت ماهه نخست امسال هزینه‌ای قریب به 46 هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کرده است.

بر اساس آخرین آمارهای مربوط به پایان آبان ماه سال جاری، بانک پاسارگاد 579 همت سپرده در اختیار دارد.

بیشترین سود پرداختی بانک پاسارگاد بابت سپرده‌های بلندمدت سه ساله بوده، به طوری که این بانک قریب به 27 همت سود به این دسته از سپرده‌های بلندمدت طی هشت ماهه نخست امسال پرداخته کرده است.

بعد از بانک پاسارگاد، بیشترین سود پرداختی مربوط به بانک‌های ملت و تجارت بوده است، به طوری که این بانک‌ها طی دوره مورد اشاره به ترتیب 43.8 و 33.6 هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کرده‌اند.

همچنین کمتری سود پرداختی به سپرده‌ها در مدت هشت ماهه نخست امسال مربوط به پست بانک بوده، به طوری که این بانک تنها 1.4 هزار میلیارد تومان بابت سپرده‌ها سود پرداخت کرده است.

بعد از پست بانک ایران، کمترین سود پرداختی مربوط به خاورمیانه بوده، به طوری که این بانک تنها حدود 3 هزار میلیارد تومان بابت سپرده‌ها سود پرداخت کرده است.

طبق آخرین آمارها تا پایان آبان امسال، پست بانک ایران معادل 72.5 هزار میلیارد تومان سپرده در اختیار دارد.

یادآور می‌شود بانک‌ها عموما متناسب با میزان سپرده‌هایی که در اختیار دارند سود سپرده پرداخت می‌کنند و حجم بالای پرداخت سود سپرده در برخی بانک‌ها به معنای بالا بودن نرخ سود در آن بانک نیست.

منبع: اکو ایران

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

عبور سپرده‌های بانکی از 8500 همت / مردم در کدام بانک سپرده گذاری می‌کنند؟ 2