سه‌شنبه 4 اردیبهشت 1403

عسگرپور: بودجه جشنواره جهانی به اندازه نیم فیلم / سریال می ساختم درآمدم بیشتر بود

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

دبیر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فجر با بیان اینکه درباره چرایی برگزاری جشنواره در شرایط کرونا باید اکوسیستم را درنظر گرفت از پخش یک مجموعه ترمیم شده متعلق به دهه 20 سینمای ایران در این دوره از جشنواره خبر داد و در پاسخ به این سوال که چه تعداد فیلم، اولین نمایش شان را در این رویداد خواهند داشت، خبر قطعی اسامی فیلم ها را به روزهای آینده موکول کرد و از بودجه این رویداد هم سخن گفت.

به گزارش ایسنا، محمد مهدی عسگرپور در نشست مجازی سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فجر با اشاره به شرایطی که در دو سال گذشته در جهان پیش آمد و منجر به تغییر جشنواره سینمایی دنیا شد، به تشریح روند تصمیم‌گیری برای تعویق و بعد لغو جشنواره در سال گذشته پرداخت و گفت: جشنواره جهانی فجر اولین جشنواره‌ای بود که برگزاری آن لغو شد و در این دوره خیلی از جشنواره‌ها راه‌های جدیدی پیدا کردند و ما هم تجارب جدیدی به دست آوردیم، پلتفرم‌هایی طراحی کردیم تا برخی فعالیت‌های ما به شکل مجازی برگزار شود. از تجارب جشنواره‌های دیگر هم استفاده کردیم چون تعدادی از رویدادهای جهانی با تغییر در زمان برگزار شدند و برخی دیگر هم به شکل فیزیکی و برخی به شکل ترکیبی برگزار شدند.

وی ادامه داد: انتخاب فیلم‌های جشنواره و کارهای دیگر در قالب دبیرخانه دائمی انجام می‌شود. چون انتخاب فیلم از کشورهای مختلف پارامتر مجهولی نیست، همه جشنواره‌ها در طول سال، جریان کلی رویدادها و جشنواره‌های دیگر را رصد می‌کنند. از حدود دو سال و اندی پیش به این طرف، همکاران ما در ستاد جشنواره کار انتخاب فیلم را انجام می‌دادند. برخی از فیلم‌هایی که برای سال گذشته انتخاب شده بودند، عملا دیگر غیرقابل استفاده بودند. چون یا اکران شده بودند یا در جشنواره‌های دیگر حضور پیدا کردند، به همین دلیل سیکل دیگری را پیگیری کردیم و در قالب آن بیش از هزار فیلم رصد شد.

او درباره بودجه جشنواره بیان کرد: بودجه معمول جشنواره در سال‌های قبل به اندازه ساخت یک یا دو فیلم معمولی بود و امسال بودجه ما به اندازه ساخت نیم فیلم است. اگر این نیم فیلم خیلی زیاد است می‌توان درباره آن با جزئیات صحبت کرد.

عسگرپور افزود: مهم‌ترین تصمیم برای جشنواره امسال در بخش بازار بود، چون جشنواره جهانی فجر در منطقه جزء معدود محل‌هایی است که بقیه می‌توانند از آن استفاده کنند. مهمترین تصمیم ما این بود که این بخش به شکل مجازی با یک پلتفرم امن برگزار شود. بازار فیلم کن از پلتفرم سیناندو استفاده می‌کند و برخی مشکلات آن در این مسیر برطرف شده و الان به یک پلتفرم امن تبدیل شده به همین دلیل ما با آن قرارداد بسته‌ایم. برای این بخش 60 پکیج را در نظر گرفته‌ایم و 400 ظرفیت استفاده‌کننده هم خواهد داشت. نحوه استفاده از این پلتفرم کاملا تخصصی است اما مخاطبان عادی نمی‌توانند به آن ورود کنند و کاملا مشخص است چه کسانی به آن ورود پیدا می‌کنند.

وی همچنین گفت: در این دوره مهمان خارجی نداریم، اما درخواست حضور زیاد داشتیم و این برای ما جالب بود. محل برگزاری هم پردیس چارسو است که بدون بازار فیزیکی ولی با یک نمایشگاه پوستر خواهد بود. در این نمایشگاه پوسترهای دهه 60 و 70 کشور که عمدتا به جشنواره‌های جهانی راه یافته‌اند نمایش داده می‌شود. چند گذر سینما هم داریم که با همکاری شهرداری تهران اتفاق می‌افتد و محل آن‌ها اعلام خواهد شد.

به گفته عسگرپور پردیس چهارسو فضایی را به عنوان سالن روباز تجیهز می‌کند و سالن روباز سینما کانون که از سال‌های دور وجود داشت و استفاده نمی‌شد هم در این جشنواره میزبان نمایش فیلم‌ها خواهند بود.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه چه تعداد فیلم اولین نمایش خود را در این دوره خواهند داشت و آیا فیلم‌های اصغر فرهادی و وحید جلیلوند در این جشنواره حضور دارند یا خیر؟ گفت: اطلاعات مربوط به فیلم‌ها را بعدا اعلام می‌کنیم، چون تجربه نشان داده مشکلاتی پیش می‌اید از جمله اینکه برخی دوستانی که ممکن است از من یا همکاران دیگر من خوششان نیاید تماس با فیلمسازان خارجی بگیرند وآن‌ها را به دلایل متعدد از حضور در جشنواره منصرف کنند.

ادامه دارد