عشق بیمثال امام حسین (ع) به نماز از زبان حجتالاسلام انصاریان + فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان استاد حوزه علمیه و مفسر قرآن کریم در سخنرانی به مناسبت ماه محرم برای شناخت بهتر امام حسین (ع) به موضوع «شهادت معصومین به نماز جامع ابیعبدالله (ع)» پرداخت.
ابیعبدالله (ع)، برپادارنده نمازی جامع و کامل
وی در این خصوص اظهار داشت: معصومین (ع) شهادت جالبی در رابطه با حضرت سیدالشهدا (ع) دارند؛ یعنی یک اقرار، گواهی و اعتراف که تقریباً ما اینها را در فرمایشات حضرت سجاد (ع)، حضرت باقر (ع)، امام صادق (ع)، وجود مبارک حضرت رضا (ع) و حضرت جواد (ع) میبینیم. یکی از این اقرارها و گواهیهای امام معصوم این است: «أَشهَدُ أَنَکَ قَد أَقَمتَ الصَلاهَ» ای حسین عزیز، من اعتراف و اقرار میکنم که تو برپادارنده نماز بودهای.
انصاریان تصریح کرد: نمازی که ابیعبدالله (ع) میخواندند، نمازی به تناسب معرفت، علم، توحید و شناختشان از پروردگار بوده است. در حقیقت، نمازی جامع و کامل بوده است؛ آنجایی که پیغمبر فرمودهاند: «الصَلَاهُ قُربَانُ کُلِ تَقِی» نماز مقربکننده هر انسان پاک و باتقوایی است. دافعه نماز ابیعبدالله (ع) نسبت به بدیها
این مفسر قرآن کریم گفت: حالا شما ببینید حضرت ابیعبداللهالحسین (ع) این مسیر قرب را با نمازی طی کردهاند که کیفیتش مخصوص به خودشان بوده است. نمازی بوده که قرآن مجید میفرماید: «تَنهی عَنِ اَلفَحشاءِ وَ اَلمُنکرِ»(سوره عنکبوت، آیه 45) و قلعه و حصار است.
وی افزود: در واقع، نماز حضرت سیدالشهدا (ع) دافعه عجیبی نسبت به بدیها داشته و چون نمازشان به قول قرآن مجید، «اَلَذِینَ هُم عَلی صَلاتِهِم دائِمُونَ»(سوره معارج، آیه 23) یک نماز دائم بوده و یاد خدا در حضرت همیشگی بوده است. آن یاد، نماز باطن، نماز قلب، نماز روح و نماز نفس ایشان بوده است. «أَقَمتَ الصَلاهَ» یعنی یابن رسولالله! تو ساختمان نماز کامل را برپا داشتهای. نمازگزاران واقعی در قلعه و حصاری امن
انصاریان تصریح کرد: شما برای اینکه آثار نماز را بدانید، بهتر است که به سوره مبارکه معارج مراجعه کنید؛ در اواسط سوره، از آیه «اِلاَ اَلمُصَلِینَ»(سوره معارج، آیه 22) به بعد که پروردگار عالم نمازگزاران واقعی را در قلعه و حصار نماز محفوظ میداند و آثاری از این نماز جامع پدید میآید.
این مفسر قرآن کریم گفت: ضرورتاً خداوند آن آثار را در سوره معارج بیان کرده است؛ حتماً ببینید و بخوانید، در آن آثار هم دقت کنید. رسول خدا (ص) و انبیای الهی عاشق نماز بودند. ما آیاتی در قرآن راجعبه نماز انبیا داریم. کل موجودات هستی در حال تسبیح پروردگار
وی گفت: حتی شما به سوره مبارکه نور مراجعه کنید که پروردگار عالم میفرماید: «أَنَ اللَهَ یُسَبِحُ لَهُ مَن فِی السَمَاوَاتِ وَالأَرضِ وَالطَیرُ صَافَات»(سوره نور، آیه 41) کل موجودات هستی، هم نماز و هم تسبیح دارند. این آیه خیلی آیه عجیبی است! تسبیح در نماز ما هم هست: «سُبحانَ رَبِی العَظِیمِ وَبِحَمدِهِ»، «سُبحانَ رَبِی الأعلَی وَبِحَمدِهِ»، «سُبحانَ الله وَالحَمدُ لله وَلا اِلهَ اِلاَ الله وَالله اَکبَرُ».
انصاریان افزود: نمازی که ما میخوانیم، هم نماز میخوانیم و هم خدا را تسبیح میگوییم. تسبیح یعنی اقرار قلبی و عقلی میکنم که پروردگار عالم بدون عیب و نقص است. معرفت موجودات به تسبیح پروردگار
این استاد اخلاق افزود: این متن آیه قرآن است که میفرماید همه موجودات، هم نماز و هم تسبیح دارند، سپس پروردگار در ادامه میفرماید: «کل قَد عَلِمَ صَلاتَهُ وَ تَسبِیحَهُ»(سوره نور، آیه 41) علاوهبر اینکه همه موجودات نماز و تسبیح دارند، به نماز و تسبیح خودشان هم معرفت دارند؛ یعنی موجودات میفهمند که در پیشگاه پروردگار نماز میخوانند و خدا را تسبیح میگویند.
وی گفت: این ممکن است که ما حقیقت این آیه را درک نکرده و نماز و تسبیح موجودات را حس نکنیم؛ ولی پروردگار مهربان این خبر را در قرآن داده و انکار قرآن مساوی با کفر است. عشق بیمثال ابیعبدالله (ع) به نماز
انصاریان گفت: حالا این «قَد أَقَمتَ الصَلاهَ»، نماز ابیعبدالله (ع) چه نمازی بوده است؟ زینالعابدین (ع) میفرمایند: پدرم عاشق نماز بود و در نماز از خودش بی خود بود. وقتی نماز میخواند، آدم حس میکرد که به پروردگار وصل است و همه موجودات با او نماز میخواندند. حضرت تا چه وقتی این نماز را داشتند؟ وقتی بیشتر یارانشان در روز عاشورا شهید شده بودند، یکی از یارانشان آمد و به حضرت گفت: دوست دارم که نمازمان را در این لحظات آخر عمر به جماعت و با شما بخوانیم. حضرت فرمودند: خدا تو را جزء نمازگزاران بهحساب بیاورد.
این مفسر قرآن کریم در پایان خاطرنشان کرد: این یعنی امام تا لحظه آخر عمرشان به نمازوصل بودند. برادران، خواهران جوانها! از نماز کوتاهی نکنید؛ پدر و مادرها! بچههایتان را با مهر و محبت به نماز تشویق کنید تا همه ما در قیامت اقتداکننده به ابیعبدالله (ع) محسوب بشویم.
فیلم این سخنرانی را ببینید:
پایان پیام /