عضو هیئت علمی دانشگاه: میتوان انحصار موجود را از دست خودروسازان درآورد
رضا روستا آزاد عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به چالشهای پیش روی تولید خودروی با کیفیت و با قیمت مناسب در کشور، اظهار داشت: اخیراً دیدیم که سپاه یک خودرو رونمایی کرد که نشاندهنده این است که اگر کسی بخواهد، میتواند خودروی با کیفیت تولید کند.
وی افزود: وقتی ما میتوانیم موشک نقطهزن با تکنولوژی داخلی بسازیم و سلولهای بنیادی تولید کنیم که حتی تعجب آمریکاییها را هم برمیانگیزد و وقتی در حوزه انرژی هستهای و سانتریفیوژها کسانی مثل شهید شهریاری را داشتیم که خوش درخشیدند، معلوم است که مشکل خودرو حل شدنی است.
وی افزود: معلوم است که وقتی تضاد منافع پیش می آید، به جای اینکه به نفع ملت کاری انجام شود، چنین شرایطی پیش میآید؛ در صورتی که اگر مستند «تهران تقاطع سئول» را نگاه بکنید، یک زمانی کرهایها از ایران یاد میگرفتند و «مهاتیر محمد» به آقای هاشمی گفت که «ما خودمان از سیستم اداری و مدیریتی ایران یاد گرفتهایم و چگونه ممکن است که بعد از سالها خود شما بیاید و اعتراف کنید که از ما عقبتر هستید».
روستا آزاد ضمن تاکید بر اینکه ارادهای پشت کار نیست و نهایتاً منافع شخصی بر منافع ملی چربیده است، اظهار داشت: اگر منافع ملی مدنظر باشد ساخت یک خودرو مشکلی ندارد؛ مخصوصاً اینکه اگر دنیا را نگاه کنیم، بسیاری از دستاندرکاران صنعت خودرو و طراحان بدنه، شاسی و موتور ایرانی هستند و اگر واقعاً ارادهای باشد، میتوان اینها را دور هم جمع کرد.
وی افزود: همانطور که چینیها در یک برنامه پنج ساله دنیایی از خودروهای خوب و با کیفیت را عرضه کردند، قاعدتاً ایران هم میتواند چنین کاری انجام دهد، ولی مسئله این است که اراده وجود ندارد و خیلیها که دست اندرکاران این مسئله هستند شایستگی این کار را ندارند و دنبال جیب خودشان هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه ما در زمینه خودرو زمین گیر هستیم و فکر میکنم که در سالهای آینده هم زمینگیر باشیم، گفت: آقای فاطمی امین وزیر صمت اخیراً صحبتهایی کرد که به نظرم حرفهای اغراق آمیزی بود که گفت ما ظرف سه سال خودروسازیمان از ترکیه جلو می افتد و به نظرم اینها حرفهای بیپایهای است که نشان میدهد فرد صنعت داخل را نمیشناسد.
روستا آزاد ضمن تاکید بر اینکه صنعت داخلی گرفتار منافع شخصی هست نه مشکل تکنولوژی، تصریح کرد: مسئله اصل 44 و خصوصیسازی و درگیر کردن نیتهای خصوصی برای همه کارها از جمله مسئله خودرو، یک بحث جدی در کشور بود که عملیاتی نشد و بعد از یک مدت سر و صدا رو به فراموشی سپرده میشود.
وی با تاکید بر اینکه معلوم است که میشود از طریق فعال کردن بخش خصوصی انحصار را از دو شرکت خودروسازی گرفت، خاطر نشان کرد: واقعا اگر بخش خصوصی وارد این قضیه شود و مثل سلولهای بنیادی، ماهواره، انرژی اتمی و موشکهای نقطهزن نیت های پاکی مثل شهید شهریاری و طهرانی مقدم باشند، معلوم است که شدنی هست.
روستاآزاد افزود: ما می بینیم حتی در انرژی اتمی کسانی مثل مهندس خوانساری و مهندس احمدی روشن را کنار میگذارند و به بدترین شکل با آنان برخورد میکنند و کسانی سر کار میآیند که هیچ ارادهای مانند آنان ندارند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه مشکل کشورمان نرم افزاری هست نه سخت افزاری، گفت: رهبر معظم انقلاب چند سال پیش در بجنورد فرمودند که «اگر تمدن اسلامی بخواهد روی کار بیاید سخت افزار جای خود دارد ولی مشکل نرم افزاری هست» که نهایتاً کسی مثل احمدی روشن شهید میشود و مهندس خوانساری باید در صنایع دیگر مشغول به کار شود.
انتهای پیام /