یک‌شنبه 4 آذر 1403

علائم فیزیکی افسردگی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
علائم فیزیکی افسردگی

افسردگی با حالت اندوه داشتن متفاوت است و برای تشخیص این دو از یکدیگر می توان از طریق علائم جسمی افسردگی پی به تفاوت این دو و تشخیص افسردگی برد.

به گزارش مشرق، هر از چندگاهی داشتن احساس اندوه بخش عادی زندگی است اما افسردگی یک چیز بسیار متفاوت است. این می تواند منجر به انواع مختلفی از علایم شود - هم عاطفی و هم فیزیکی - که بر زندگی روزمره فرد تاثیر می گذارد.

افسردگی یک بیماری شایع است و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود 350 میلیون نفر از سنین مختلف از افسردگی رنج می برند و افرادی که افسردگی دارند، نا امیدی، تنهایی و یا از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی از آن ها لذت می برند را تجربه می کنند و تمام این احساسات می تواند با توانایی فرد برای عملکرد درست و موثر بر کیفیت زندگی آن ها تداخل داشته باشد.

در حالی که بسیاری از مردم از این علائم عاطفی آگاه هستند، علائم فیزیکی مربوط به افسردگی اغلب نادیده گرفته می شوند چون آن ها به عنوان ارتباط دیده نمی شوند. برای درک افسردگی باید از علائم فیزیکی نیز آگاه باشید که این می تواند به تشخیص به موقع و درمان کمک کند.

علائم جسمی افسردگی

 1. کاهش یا افزایش وزن:

افسردگی هورمون ها را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود که شما بخواهید بیش از حد معمول غذا بخورید و هم چنین، مسائل خواب مرتبط با افسردگی می تواند مشکل را پیچیده کند چون محرومیت از خواب می تواند با گرسنگی و هورمون ها رخ دهد وو پس بنابراین افسردگی می تواند منجر به کاهش یا افزایش وزن شود.

یک مطالعه در سال 2008 که در ژورنال روان شناسی بهداشت منتشر شد حاکی از آن است که افراد افسرده خطر بسیار بالاتری برای ابتلا به چاقی دارند و این میزان در میان افراد افسرده به خاطر چاقی مفرط، به ویژه برای زنان نوجوان بالا بود و این یافته ها ناشی از مرور داده ها از 16 مطالعه بود. اگر شما یا فردی در اطرافتان یک تغییر نسبتاً ناگهانی در وزن را تجربه می کند، به پزشک مراجعه کنید تا به علت افسردگی نگاهی بیندازد.

 2. درد و رنج:

بعضی مواقع درد مفاصل یا ماهیچه ای می تواند ناشی از افسردگی باشد و وقتی احساسات را در داخلتان نگه دارید، در نهایت به صورت فیزیکی به شکل درد بدن ظاهر می شوند. چه به صورت سردرد و چه درد کمر، احساسات سرکوب گرایانه می تواند به هر شکلی از درد بیرون بیاد و یک مطالعه در سال 2014 که در PLOS منتشر شد نشان داد بیمارانی که دارای علائم افسردگی حاد و یا اضطراب هستند یک نوع درد قلبی - تنفسی بیشتری را در مقایسه با افراد غیر مبتلا دارند و با این حال، این امر تحقیقات بیشتری را می طلبد.

در برخی موارد، درد نیز منجر به افسردگی می شود و برای مثال، اگر در حین راه رفتن و یا انجام کارهای خانه درد زیادی دارید، می تواند باعث شود که شما احساس کمبود بکنید.

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا در حدود 3.4 برابر بیشتر به افسردگی مبتلا هستند.

کمردرد در افراد مبتلا به اضطراب و اختلالات روحی نیز رایج است و این امر به این دلیل رخ می دهد که افراد افسرده عادت دارند که به جلو خم می شوند و باعث درد کمر می شود.

 3. مشکلات معده:

همچنین ارتباط قوی بین مشکلات هاضمه - نفخ، یبوست، روده تحریک پذیر و افسردگی وجود دارد. روده به ویژه نسبت به حالات روحی شما واکنش نشان می دهد وهم چنین سلول های عصبی در روده شما 80 تا 90 درصد سروتونین بدن تان را تولید می کنند.

افراد افسرده تمایل دارند غذاهای پر شکر را بخورند که التهاب مغز را تحریک کرده و باعث عدم تعادل باکتری خوب و بد در معده می شود. مطالعه ای نشان داد که برخی از شرایط روانشناختی مانند افسردگی ممکن است نتیجه اختلال در دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) باشد.

مطالعه ای که در سال 2014 در مورد تاریخچه گوارش منتشر شد حاکی از آن است که اختلالات افسردگی و تنشی همراه با سندرم روده تحریک پذیر و زخم هستند و ارتباط ویژه بین این اختلالات روان شناختی و معده و روده ای، نشان می دهد که بیماری های معده و روده ای ممکن است بر رفتار روانی فرد تاثیر بگذارد.

در مطالعه ای که اخیراً در سال 2016 منتشر شده است، محققان داده های مربوط به یک نمونه 6،483 نوجوان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که اگر قبلاً دچار اختلالات روانی خاصی شده باشند، برخی از بیماری های جسمی در کودکان و نوجوانان بیشتر رخ می دهد و افسردگی نیز اغلب به دنبال آرتریت و بیماری های دستگاه گوارش رخ خواهد داد.

 4. مشکل خواب:

افسردگی ممکن است منجر به طیف وسیعی از علایم بی خوابی از جمله مشکلات خواب (خوابیدن)، مشکل ماندن در خواب (نگهداری خواب) و خواب آلودگی روزانه شود. افسردگی اغلب با کمبود انرژی و احساس شدید خستگی ناشی می شود که می تواند در میان بدترین علائم افسردگی باشد و به طور شگفت انگیزی حتی اگر تا جایی که ممکن است احساس خستگی کنید، افسردگی می تواند بر کیفیت خواب شما تاثیر بگذارد.

عدم کیفیت خواب راحت می تواند منجر به اضطراب شود و شرایط شما را بدتر کند. مطالعه ای که در سال 2008 منتشر شد حاکی از آن است که اختلال خواب ذهنی و عینی در افسردگی شایع، پریشان و اغلب با درمان حل نشده است. اختلال خواب، تغییرات قابل توجهی در عملکرد انتقال دهنده عصبی مغز را نشان می دهد و همچنین منجر به نقص قابل توجه در کیفیت زندگی می شود.

 5. میگرن:

بسیاری از درد های مزمن، سردرد و میگرن به افسردگی مرتبط هستند و در حالی که افسردگی می تواند منجر به سردرد شود، علائم متداول در افراد مبتلا به میگرن نیز دیده می شود. مطالعه ای که در سال 2009 منتشر شد حاکی از آن است که ارتباط ویژه ای بین افسردگی و میگرن با هاله وجود دارد و این ارتباط عمدتاً ناشی از همپوشانی عوامل خطر پذیری است.

به طور مشابه، یک مطالعه در سال 2011 در ژورنال سردرد و درد گزارش می دهد آن هایی که به میگرن مبتلا می شوند، به احتمال بیشتری از افسردگی و تنش رنج می برند و مطالعه دیگری که در سال 2013 منتشر شد نشان داد که زنان میانسال مبتلا به میگرن یا سردردهای غیر میگرنی در معرض خطر ابتلا به افسردگی در حادثه هستند.

6. مشکلات پوستی:

هورمون های استرس به پوست شما آسیب می رسانند و افسردگی با بالا رفتن سطح هورمون استرس کورتیزول همراه است و بنابراین دیدن مشکلات پوستی در افراد مبتلا به افسردگی متداول است و حتی می تواند شرایطی مانند اگزما، پسوریازیس و آکنه را بدتر کند.

طبق گزارش در بین حدود 30 درصد از بیماران مبتلا به افسرگی مشکلات پوستی گزارش شده است. علاوه بر این، مطالعه سال 2015 متوجه شد که افسردگی و اضطراب در بیماران دارای پسوریازیس، درماتیت اتوپیک، اگزما و زخم ساق پا رایج است. ارتباط بین افسردگی و مشکلات پوستی ممکن است ناشی از غفلت باشد که یک عارضه جانبی معمولی از افسردگی است.

 7. درد قفسه سینه:

درد قفسه سینه نشانه خوبی از مشکلات قلبی است و چیزی که بسیاری از مردم نمی دانند این است که درد سینه به افسردگی مرتبط است و برعکس. افسردگی می تواند بر ریتم قلب تاثیر بگذارد، فشار خون را افزایش داده و انسولین، کلسترول و هورمون استرس را بالا ببرد.

مطالعه ای که در سال 2013 منتشر شد نشان داد که افرادی با نارسایی قلبی که به طور متوسط یا سخت افسرده هستند چهار برابر خطر مرگ زودرس دارند و خطر ابتلا به بستری شدن در بیمارستان در مقایسه با افرادی که افسرده نیستند را دو برابر می کند.

8. سلامت ضعیف دهانی:

افسردگی نیز می تواند بر سلامت دهانی شما تاثیر بگذارد و این در درجه اول نتیجه فقدان مراقبت از خود است که معمولاً با افسردگی رخ می دهد. در مطالعه ای که در سال 2014 توسط انجمن های بین المللی برای تحقیقات دندان پزشکی منتشر شد، محققان دریافتند که افسردگی و اضطراب با فقدان سلامت دندان مرتبط هستند که عمدتاً ناشی از افسردگی است و منجر به مسامحه افراد در مراقبت از خود می شود.

مطالعه ای که در سال 2015 در دندان پزشکی جامعه و امراض مسری یافت شد، نشان داد که افسردگی با تعداد دندان های کرم خورده در بین افراد بین 35 تا 54 سال سن و نه با گروه های سنی دیگر ارتباط دارد.

همچنین مطالعه ای که در سال 2016 در ژورنال رشد عاطفی منتشر شد، حاکی از آن است که متخصصین سلامت روانی باید از پیامدهای دهانی رژیم غذایی نامناسب و داروهای روان گردان آگاه باشند که افراد مبتلا به افسردگی با آن مقابله می کنند و باید گام های لازم برای تضمین سلامت دهانی خوب را بردارند.

منبع: ایسکانیوز