علت افزایش "مصرف سرم" در کشور از زبان رئیس کمیسیون بهداشت مجلس
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح علل افزایش تجویز سرم در کشور، از عدم تخصیص بودجه کافی به صندوق بیماران خاص و طرح دارویار انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسینعلی شهریاری امروز در اجلاس سراسری مدیران ارشد بیمه سلامت اظهار کرد: در نامهای به رییسجمهور گفتم که به طور جدی نگران وضعیت نظام سلامت هستم. در قانون گفته شده بود که پرداختی از جیب مردم در حوزه دارو و تجهیزات مصرفی نسبت به شهریور 1400 افزایش نیابد اما علیرغم در نظر گرفتن بودجه 70 هزار میلیارد تومانی برای اجرای این طرح، حدود 15 هزار میلیارد تومان آن تخصیص یافت.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه با وزارت بهداشت و جامعه پزشکی مشکل دارد و تصور میکند بهداشت و درمان، مدیریت منابع و بهرهوری کافی ندارد.
شهریاری ادامه داد: هیچ یک از دولتهای جهان به تنهایی از پس هزینههای درمان برنمیآیند بنابراین نباید درباره درمان بیماران شعار بدهیم؛ از سوی دیگر در دریافت بودجهها مشکل داریم برای مثال از 5000 میلیارد تومانی که برای صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص یافته بود، 1900 میلیارد تومان محقق شده است و در سال آینده برای طرح دارویار 69 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که کافی نیست.
واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به برخی شایعات درباره کمبود سرم در کشوررئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود برخی داروها و سرم در کشور در برخی مقاطع زمانی گفت: گاهی پزشکان در شرایطی که ضرورتی برای بیمار ندارد، سرم تجویز میکنند که بخشی از آن به دلیل تقاضای بیماران است و بیماران تصور میکنند با سرم بهبود مییابند؛ بخشی نیز به این دلیل است که وقتی پزشک عمومی برای بیمار سرم تجویز میکند، 250 هزار تومان دریافت میکند اما تعرفه پزشک عمومی پایین است و از ویزیت بیمار پول زیادی حاصل نمیشود.
وی بر لزوم حمایت از پزشکان تاکید و بیان کرد: باید مشوقهایی برای پزشکان تماموقت جغرافیایی و مناطق محروم در نظر گرفته شود تا از سیستم بهداشت و درمان خارج نشوند.