علت تنظیم لایحهای مجزا درباره عفاف و حجاب چیست؟
لاجوردی گفت: نباید منتظر تصویب لایحه عفاف و حجاب باشیم و ضابطان قوه قضائیه نباید با استفاده از قوانین موجود جامعه را به حال خود رها کنند.
زهره سادات لاجوردی، عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه «فرامتن» شبکه افق در پاسخ به این سوال که مگر پیش از این قانون عفاف و حجاب وجود نداشته، که الان لایحه مجزایی درباره عفاف و حجاب نوشته شده است، گفت: اینطور نبوده که قانونی در زمینه عفاف و حجاب نداشته باشیم. در ماده 638 و تبصره آن و ماده 639 قانون مجازات اسلامی و... مواد قانونی درباره کشف حجاب و برخورد با این افراد وجود داشته، که به آن عمل نشده است.
لاجوردی ادامه داد: ما وقتی پیگیری میکردیم، که چرا این قانون اجرا نمیشود، عنوان میکردند این قانون بهطور کامل دست ما را باز نمیگذارد و ابهاماتی دارد. این قانون کامل مشخص نمیکند، که ما باید چگونه عمل کنیم و خلاها و نواقصی در این زمینه وجود دارد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: همانطور که رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور گفتند، ما نباید منتظر تصویب لایحه عفاف و حجاب باشیم. بهنظرم مسئولین و ضابطان قوه قضائیه با استفاده از قوانین موجود جامعه را به حال خود رها نکنند.
وی با بیان اینکه امروزه کشف حجابها علنی است، تصریح کرد: امروز دیگر بحث کشف حجاب مطرح نیست. ما در نوع پوشش افراد معدودی میبینیم، جامعه به سمتی حرکت کرده، که گلایه بسیاری از خانوادهها را به دنبال داشته است. ما برای برخورد با این نوع پوششها مواد قانونی داریم.
لاجوردی در پاسخ به این سوال که مگر چند درصد از قانون عفاف و حجاب قبلی اجرا شده، که الان به فکر تنظیم لایحه عفاف و حجاب جدید افتادید، بیان کرد: متاسفانه به یکباره بعد از اغتشاشات سال گذشته با عقبنشینی کامل نیروهای فراجا و ضابطان قضایی مواجه شدیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته باید نواقص قانون عفاف و حجاب برطرف میشد؛ چون سلیقهای برخورد میشد، مقطعی بود و برای همه افراد اجرا نمیشد. اینکه ما یکدفعه عقبنشینی کردیم و الان حدود 9 ماه است برخورد با کشف حجاب صورت نمیگیرد، این پیام را به جامعه منتقل کرده، که نظام جمهوری اسلامی و حاکمیت قصد هیچگونه مداخله در نوع پوشش مردم را ندارد. البته جسته و گریخته با کشف حجابهای سازمان یافته برخورد میشود.
وی با بیان اینکه حضرت آقا فرمودند حجاب حکم شرعی و حکم الهی است و کسی که کشف حجاب میکند، حرام سیاسی و شرعی را مرتکب شده، افزود: عقبنشینی ما منجر شد حتی کسانی که مخالفت سیاسی ندارند، تصور کنند برخوردی صورت نمیگیرد و نظر حاکمیت درباره پوشش تغییر کرده است. این پیام بدی بود، که به مردم داده شد.
لاجوردی در پاسخ به این سوال که این مطلب منتشر شده که رئیس مجلس گفته لایحه قوه قضائیه درباره حجاب مسکوت بماند و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را مامور لایحه جدید کرده است، گفت: بله، مرکز پژوهشهای مجلس طرح 67 مادهای را آماده کرده است، که حدود 40 ماده آن کارهای ایجابی و فرهنگی است، که همان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است. از ماده 40 به بعد چند ماده درباره آمران به معروف و نهی از منکر و مقررات جزایی است.
پیش از این سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در جلسه ویژه بررسی آخرین وضعیت اجرای تکالیف قانونی دستگاهها در حوزه حجاب و عفاف خطاب به دستگاههای مسئول گفته بود، هیچ دستگاهی نباید به بهانه تاخیر در تصویب لایحه جدید عفاف و حجاب، در اجرای تکالیف خود معطل کند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت