عمل جداسازی دوقلوهای به هم چسبیده با کمک واقعیت مجازی
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از بیبیسی، برناردو و آرتور لیما سه ساله در ریودوژانیرو تحت عمل جراحی قرار گرفتند و از هم جدا شدند. تیم جراحی ماهها تکنیکهایی را با استفاده از واقعیت مجازی براساس اسکنهای سیتی و امآرآی روی دوقلوها آزمایش کردند.
به گفته موسسه خیریه ای که این جراحی را تامین مالی کرده، این جراحی یکی از پیچیده ترین فرآیندهای جدایی بود که تا به حال تکمیل شده است. او گفت که برای اولین بار، جراحان در کشورهای مختلف از هدست استفاده کردند و در یک «اتاق عمل واقعیت مجازی» با هم این جراحی را انجام دادند.
این دوقلوها هفت عمل جراحی داشتند که شامل بیش از 27 ساعت زمان عمل تنها در عمل نهایی و تقریباً 100 نفر کادر پزشکی بود.
جیلانی در مورد جنبه واقعیت مجازی این جراحی گفت: این فوق العاده است. دیدن آناتومی و انجام عمل جراحی قبل از اینکه واقعاً بچه ها را در معرض خطر قرار دهید واقعاً عالی است. این موضوع واقعا برای جراحان اطمینان بخش است.
از برخی جهات، این جراحی ها سختترین کار ما به حساب میآیند، و انجام آن در واقعیت مجازی واقعا کار انسان روی مریخ بود.
او گفت که تلاشهای ناموفق قبلی برای جدا کردن پسرها به این معنی بود که آناتومی آنها به دلیل بافت اسکار پیچیده شده بود و جداسازی واقعا نگران کننده بود.
دوقلوها اکنون در بیمارستان هستند و حالشان خوب است. از آنها شش ماه حمایت های توانبخشی صورت می گیرد.
این ششمین عمل جدایی جیلانی بود. او پیش تر روی دوقلوهای پاکستان، سودان، اسرائیل و ترکیه جراحی انجام داده بود. او این روش را در کنار دکتر گابریل مفرج، رئیس جراحی کودکان در برزیل انجام داد.
دکتر مفرج گفت بیمارستانی که او در آن کار می کند دو سال و نیم است که از پسران مراقبت می کند و جدایی آنها زندگی شان را تغییر می دهد.
برناردو و آرتور، تقریباً چهار ساله، مسن ترین دوقلوهای کرانیوپاگوس (عنی دوقلوهایی از سر به هم چسبیده) هستند که اکنون از هم جدا شدند.
به گفته این موسسه خیریه، از هر 60 هزار تولد، یک مورد منجر به دوقلوهای به هم چسبیده می شود و تنها 5 درصد از آنها کرانیوپاگ هستند.
انتهای پیام /