یک‌شنبه 30 دی 1403

عکس | سند ظلم در انتخابات ورزشی به روایت نمایندگان مجلس

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
عکس | سند ظلم در انتخابات ورزشی به روایت نمایندگان مجلس

دو فدراسیون سوارکاری و آمادگی جسمانی در نوبت برگزاری انتخابات قرار دارند اما یک اتفاق کلیدی و مشترک انتخابات این فدراسیون ها را زیر سئوال برده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ بلاتکلیفی فدراسیون های ورزشی و وضعیت مبهم و ناعادلانه برای برگزاری انتخابات یکی از مشکلات بزرگ ورزش کشور است در حال حاضر وزارت ورزش با آن روبروست. در حالیکه کمتر از یک ماه به برگزاری بازیهای آسیایی هانگژو باقی مانده، وزارت ورزش و جوانان برگزاری انتخابات چند فدراسیون ورزشی را در دستور کار قرار داده تا در همین مدت زمان کم تا بازیهای آسیایی هانگژو تکلیف آنها را مشخص کند. چند فدراسیونی که مدتهاست بلاتکلیف هستند و شرایط حاکم بر آنها پیچیده و محل مناقشه است. این یکی از مشکلات دم دستی کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان است که از وزارت قبلی به او به ارث رسیده و باید هر چه سریعتر برای آن تدبیری بیاندیشد.

راه دانا در این مورد نوشت: 4 فدراسیون ورزش همگانی، آمادگی جسمانی، سوارکاری و بولینگ و بیلیارد فدراسیونهایی هستند که در نوبت برگزاری انتخابات قرار دارند که برگزاری انتخابات هر 4 فدراسیون با حرف و حدیث و شائبه های فراوانی همراه شده. از این میان فدراسیون ورزش همگانی هفته گذشته برگزار شد و خلیلی سرپرست این فدراسیون در یک انتخابات قابل پیش بینی و یکطرفه توانست به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود.

دو فدراسیون سوارکاری و آمادگی جسمانی در نوبت برگزاری انتخابات قرار دارند اما یک اتفاق کلیدی و مشترک انتخابات این فدراسیون را زیر سئوال برده و اصل عدالت و مساوات را زیر پا گذاشته. حضور سرپرست به عنوان کاندیدا در این انتخابات سبب شده تا اصل عدالت کاملا فراموش شده و مشکل قانونی تعارض منافع انتخابات هر دو فدراسیون را تهدید کند.

پرش از روی قانون

از تاریخ تعیین سرپرست و به ویژه زمان آمدن سرپرست جدید که یکی از کارمندان وزارت ورزش و جوانان است، اتفاقاتی رخ داد که عجیب و غیرمنطقی بود. سرآغاز این تصمیمات عزل دبیر فدراسیون و گماردن سرپرست دبیرکلی فدراسیون در راس امور اجرایی فدراسیون بود که نه تنها با فلسفه جایگاه سرپرست بلکه با مقررات صریح اساسنامه فدراسیون منافات آشکار دارد. چرا که برابر حکم بن 6 ماده 23 و بند 1 ماده 20 اساسنامه، عزل دبیرکل با موافقت هیئت رئیسه امکانپذیر است. این در حالیست که در حال حاضر و از پاییز سال گذشته در این فدراسیون پست ریاست و دبیرکلی هر دو با سرپرستی اداره می شود!

از سوی دیگر فدراسیون سوارکاری کمیسیونهای قانونی سه گانه ورزشکاران، مربیان و داوران که انتخابات آنها در بهمن و اسفند سال 1400 برگزار شده و به تایید وزارت ورزش و جوانان هم رسیده و مطابق بند 3 ماده 3 دستورالعمل مربوطه مجمع عمومی فدراسیون نیز آن را تصویب کرده، نادیده گرفته در حالیکه عضویت اعضای آن تا بهمن و اسفند 1404 اعتبار قانونی دارد.

فدراسیون به بهانه اینکه اعضای قانونی سابق کمیسیونها از طیف های مختلف جامعه سوارکاری نبوده اند، در تخلفی آشکار این کمیسیون ها را منحل کرده. حتی اگر بپذیریم که این ایراد درست باشد، (که با بررسی همه تشریفات و مقدمات صورت گرفته از بدو تا ختم انتخابات آن، هیچ ایراد قانونی بر شکل آن وارد نیست) باید از مسیر قانونی رفت و آن را اصلاح کرد. فدراسیون مدعی است انتخابات دوباره کمیسیونهای سه گانه را با تایید معاونت توسعه ورزش قهرمانی برگزار کرده. اگر انتخابات قبلی کمیسیونها درست و قانونی نبوده، چرا نماینده وزارت ورزش آن را تایید کرده؟ و اگر تصمیم فدراسیون در برگزاری مجدد انتخابات کمیسیون ها غیرقانونی است، چرا وزارت ورزش و جوانان در قبال آن واکنشی ندارد؟

بحث دیگر درباره فدراسیون سوارکاری کاندیداتوری در سرپرست فدراسیون در انتخابات است. آنچه اصل عدالت و بی طرفی را زیر سئوال برده و موجب تعارض منافع می شود. بنا بر آیین نامه انتخابات فدراسیون های ورزشی این اتفاق غیرقانونی نیست اما بواسطه تعارض منافع منطقی و عادلانه نیست. اتفاقی که آرش فرهادیان رئیس دفتر امور مشضترک فدراسیون ها در پایان انتخابات ورزش همگانی صراحتا به آن اشاره کرده و تاکید کرد باید وزارت ورزش در این باره تجدیدنظر داشته باشد. این مشکل نه تنها در انتخابات فدراسیون سوارکاری، بلکه در انتخابات فدراسیون آمادگی جسمانی و بولینگ و بیلیارد نیز وجود دارد و سلامت انتخابات را زیر سئوال برده.

از طرفی در فدراسیون سوارکاری در طول چند ماه سرپرستی، تعداد قابل توجهی از روسای هیات های استانی به عنوان اعضای مجمع تغییر کرده اند. در طول کمتر از 4 ماه 11 رئیس هیئت استانی تغییر کرده اند و همین شائبه چینش اعضای مجمع را به اذهان متبادر می کند.

این ابهامات و پرسش های جدی درباره انتخابات پیش رو از جمله سوارکاری سبب شده تا شائبه مهندسی انتخابات به شکل جدی مطرح شود. به نظر می رسد که وزارت ورزش و جوانان باید در قبال این ابهامات و اشکالات اساسی واکنشی جدی داشته باشد و درباره برگزاری انتخابات پیش رو از سوارکاری گرفته تا آمادگی جسمانی تجدیدنظر اساسی کند. برگزاری انتخاباتی سالم و عادلانه و دموکراتیک به دور از هر گونه ابهام و شائبه خواسته تمامی اهالی ورزش است و وزارت ورزش و در راس آن کیومرث هاشمی سرپرست وزارت که خود از جنس ورزش است باید در راه آن اقدامی عاجل انجام دهد.

251251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1805384