غبار بی پولی بر طاقچه اماکن فرهنگی لرستان
خرمآباد - ایرنا - نام لرستان هر کجا بر زبان آورده شود اولین تصویری که در اذهان نقش میبندد به نوعی با فرهنگ و تمدن این منطقه مرتبط است، استانی با نمادهای فاخر و متعدد فرهنگی که متاسفانه بعلت عدم تامین اعتبار، سرعت پیشرفت فیزیکی بسیار کندی دارد و یا اصلا متوقف شدهاند.
به گزارش ایرنا در روزهای اخیر بدنبال انتشار آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده در خصوص وضعیت تورم و بیکاری در کشور، لرستان در صدر جدول شاخص فلاکت استانهای کشور قرار گرفت، همین خبر کافی بود تا موجی از انتقادات در فضای رسانه ای استان شکل بگیرد.
راه برون رفت لرستان از مشکلات اقتصادی هر چه که باشد باید در کنار آن یک مولفه مهم و کلیدی بنام فرهنگ در نظر گرفته شود، به عبارت دیگر در راه پر پیچ و خم برون رفت از فلاکت، ظرفیت فرهنگی استان میتواند بسان یک فانوس عمل کند. اگر چه بیان این جمله که "یکی از شاخص های مهم و اساسی در بحث توسعه اقتصادی توجه به ظرفیت های محلی است"، را همگان می دانند و مانند زیره به کرمان بردن است اما گاهی تکرار آن میتواند همان تلنگر باشد. بدون شک همه واقف هستند که مهمترین ظرفیت استان، تاریخ و تمدن و طبیعت بی نظیر آن است، در این میان هر روز از جمعیت کارشناسانی که معتقد بودند تزریق پول به بخش صرفا صنعتی و ایجاد کارخانه هایی که به ظرفیت های استان ارتباطی ندارند کاسته میشود. فرهنگ باستانی لرستان مسئله ای نیست که بتوان از کنارش به راحتی عبور کرد از این رو تصور توسعه اقتصادی بدون در نظر گرفتن زیرساخت ها و توسعه اماکن فرهنگی استان امکان پذیر نخواهد بود.
لرستان با داشتن فرهنگ غنی و مثال زدنی اما از داشتن یک تالار فرهنگی استاندارد و درخور شان بی نصیب مانده و تکمیل و بهره برداری از تنها تالار مرکز آن پس از چندین سال بی نتیجه مانده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در جریان بازدید از تالار شهید آوینی مجتمع فرهنگی هنری ارشاد خرم آباد گفت: عملیات نوسازی این سالن از اواسط سال 98 از محل اعتبارات استانی و ملی آغاز گردیده و مرحله تعمیرات آن در حال حاضر به پایان رسیده و برای بهرهبرداری و اتمام نیازمند هفت میلیارد ریال اعتبار میباشد که در خردادماه سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. احمد حسین فتایی همچنین در خصوص پروژه هنرستان هنرهای زیبای خرم آباد، اظهار داشت: عملیات ساخت این طرح در سال 88 در زیربنایی به مساحت چهار هزارو 150 مترمربع آغاز و در سال 92 عملیات ساخت آن با پنجاه و پنج درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل کمبود اعتبارات متوقف گردیده است.
وی افزود: با توجه به وجود ظرفیتهای بالقوه هنری در سطح استان و به خصوص خرم آباد از سازمان برنامه و بودجه استان انتظار داریم حمایتهای اعتباری لازم را از این پروژه داشته و مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و افتتاح آن را در لیست اختصاصهای خود قرار دهد. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در خصوص پروژه تالار مرکزی خرم آباد افزود: پروژه ساخت تالار مرکزی خرم آباد در زمینی به مساحت 12 هزارو 900 متر مربع و با اعتبارات ملی و استانی در سال 90 کلید خورد که در حال حاضر و با اینکه نزدیک به ده سال از آغاز آن می گذرد تنها 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در سال گذشته با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کلیه امورات آن به استان تفویض گردید، لذا لازم است سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اعتبارات مورد نیاز جهت آغاز عملیات اجرایی پروژه را تامین نماید. سمانه حسن پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان نیز در این خصوص گفت: تمام سعی و تلاش خود را برای مرتفع نمودن مشکلات بودجهای پروژههای مذکور مصروف خواهیم کرد تا بتوانیم اعتبارات لازم را از محلهای استانی و ملی برای این طرحها در سال جاری تامین نماییم.
*س_برچسبها_س*