یک‌شنبه 7 بهمن 1403

«غریبه» سریالی که مافیای دارو را نشانه گرفته است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
«غریبه» سریالی که مافیای دارو را نشانه گرفته است

سریال «غریبه» به‌تهیه‌کنندگی جواد فرحانی و کارگردانی سروش محمدزاده این شب‌ها مهمان مخاطبان شبکه سه سیماست. این سریال 36قسمتی از 27 مرداد، هر شب حوالی ساعت 20:30 روی آنتن می‌رود. قصه سریال حول محور مافیای دارو می‌چرخد و تمرکز ویژه‌ای بر مشکلات بیماران خاص و به‌طور مشخص پروانه‌ای داشته است.

قصه این سریال درباره یک نخبه داروسازی به نام دکتر امیرعلی حدادی است که در آستانه ازدواج، ناگهان براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. امیرعلی در جست‌وجوی این راز با داستان‌هایی پیچیده و متعدد مواجه می‌شود. «غریبه» سریالی پرلوکیشن و پربازیگر است و چهره‌های شناخته‌شده‌ای، ازجمله پژمان بازغی، حمید گودرزی، اسماعیل محرابی، محیا دهقانی و رضا فیاضی در آن ایفای نقش کرده‌اند. این سریال در تهران، شمال کشور و ترکیه تصویربرداری شده است. مهدی پویا نیز خواننده تیتراژ پایانی این مجموعه نمایشی است. پوراندخت مهیمن، بهار کاظمی، مریم قاسمی، حمیدرضا هدایتی، هلن نقی‌لو و مهشید جوادی نیز دیگر بازیگران «غریبه»‌اند.

تبیین حقایق برای مردم

سریال «غریبه» اولین تجربه مستقل جواد فرحانی در حوزه تهیه‌کنندگی سریال‌های تلویزیونی محسوب می‌شود. او پیش‌ازاین تهیه‌کننده برنامه‌های «هزارداستان»، «شبی با عبدی» و «خندوانه» هم بوده است.

فرحانی درباره ساخت سریال «غریبه» تصریح می‌کند: تجربه خوبی بود. باتوجه‌به گونه معمایی و عاشقانه و طراحی داستان‌های موازی، به‌خصوص زندگی شخصی و ماجرا‌های مأمور امنیتی و مشکلات عشقی و خانوادگی‌اش و مسائل این‌چنینی، درمجموع پیچیدگی‌های خوبی در قصه سریال وجود دارد که می‌تواند باعث جذابیت و تماشایی شدنش شود.

به‌گفته تهیه‌کننده «غریبه»، ساخت این سریال حدود 12 ماه طول کشیده است.

فرحانی موضوع قصه «غریبه» را نیز یکی از جذابیت‌های این سریال برمی‌شمرد و می‌گوید: باتوجه‌به حساسیت این موضوع و مشکلات مردم به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه و ظالمانه در تهیه دارو، واقعاً باید برای مردم توضیح داده شود که حاکمیت با همه سختی‌ها این دارو‌ها را با یارانه وارد کشور می‌کند؛ ولی عده‌ای وطن‌فروش و بی‌اخلاق برای اینکه نارضایتی را در سطح جامعه بالا ببرند و این‌طور نشان بدهند که مسئولان در تهیه دارو ناتوان‌اند و نیز به‌دلیل سودجویی، همه این دارو‌ها را با نسخه‌های قلابی جمع‌آوری و از مرز خارج می‌کنند.

وی یادآور می‌شود: این گروه واقعاً با رعایت نکات پیچیده امنیتی و مدیریت روانی جامعه، از ناجوانمردانه‌ترین روش‌ها برای احتکار و قاچاق دارو‌های گران‌قیمت و کمیاب، به‌ویژه دارو‌های بیماری‌های خاص و نادر بهره می‌گیرند. این موضوعات و حقایق باید برای مردم تبیین شود.

 جوانان در کنار باتجربه‌ها 

تهیه‌کننده سریال «غریبه» یادآور شد: ازسوی‌دیگر، ما به‌سراغ زندگی شخصی و خصوصی یک مأمور امنیتی رفته‌ایم. عموماً در سریال‌های این‌چنینی قصه خیلی به زندگی شخصی و خانوادگی مأموران امنیتی ورود نمی‌کند. فکر می‌کنم همین موضوع برای قصه سریال جذابیت بیشتری به همراه آورده و مخاطب را برای پیگیری و دنبال کردن قصه ترغیب می‌کند. ما همچنین، در این سریال بر گذشته سینا به‌عنوان یک مأمور امنیتی نیز تمرکز کرده‌ایم که خودش می‌تواند عاملی برای تعقیب قصه باشد.

فرحانی حضور حمید گودرزی و پژمان بازغی را ازجمله دیگر عوامل جذابیت سریال «غریبه» می‌داند و می‌گوید: به‌نظرم، ترکیب خوبی شده و تا اینجای کار، مخاطب را درگیر کرده است. هم قصه مأمور امنیتی (سینا) با بازی بازغی و هم داستان عاشقانه و معمایی امیرعلی با بازی حمید گودرزی برای بیننده سریال جالب است. ازسوی‌دیگر، کوشیده‌ایم در انتخاب بازیگر چیدمان خوبی داشته باشیم و در کنار بازیگران شناخته‌شده، چهره‌های جوان جدیدی را هم معرفی کنیم. اتفاقاً این بازیگران جوان توانسته‌اند به خوبی از پس نقش‌هایشان بربیایند.

 کاری شسته رفته

محیا دهقانی در سریال «غریبه» نقش راحله، نامزد سینا را با بازی پژمان بازغی ایفا می‌کند. سینا مأموری امنیتی است که پرونده مافیا و قاچاق و تخلفات دارویی را در دست بررسی دارد. به باور دهقانی، سریال «غریبه» کاری شسته‌رفته است و ازلحاظ ساختاری، نوشتاری و نوع بازی‌ها خروجی خوبی داشته است.

دهقانی تأکید می‌کند: رویکرد متفاوت سریال و در کنار هم قرار دادن بازیگران جوان با افراد باتجربه باعث مقبولیت اثر شده است.

وی درباره میزان استقبال از سریال عنوان می‌کند: مخاطبان سریال از کیفیت رضایت دارند و استقبال خوبی کرده اند؛ اما کاش ساعت پخش بهتری برای سریال درنظر گرفته می‌شد. ساعت 20:30 زمان پخش مناسبی برای سریال نیست، آن‌هم در شب‌های تابستان و هم‌زمان با ایام عزاداری محرم و برگزاری مسابقات المپیک و رقابت‌های فوتبال. کاش سریال «غریبه» را در شب‌های بلند پاییز پخش می‌کردند.

 راحله را دوست داشتم

این بازیگر درباره جذابیت‌های موضوعی سریال «غریبه» گفت: به هر حال مافیای دارو در کشور وجود دارد که بعضاً مردم درگیر آن‌اند و اخبارش را ازطریق رسانه‌های عمومی و فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی می‌شنوند. طبیعی است که اگر این موضوعات به‌شکل قصه درآید و در قالب فیلم و سریال عرضه شود، جذاب‌تر می‌شود و با استقبال مردم مواجه خواهد شد. کشش و جذابیت داستان سریال بالاست و به گونه‌ای تعلق دارد که همه دوستش دارند و محدود به گروه و سن خاصی نیست.

دهقانی با اشاره به نقشش در سریال «غریبه» تصریح می‌کند: ابتدا آقای محمدزاده نقش‌های دیگری را برایم در نظر گرفته بود. مثلاً گفت: نقش خواهر سینا را بازی کن، اما بعداز خواندن فیلم‌نامه احساس کردم نقش راحله را بیشتر دوست دارم. آقای محمدزاده هم با نظرم موافقت کرد.

بازیگر سریال «غریبه» ادامه می‌دهد: برای من نقش راحله جذاب‌تر بود، چراکه در زندگی واقعی چنین موقعیتی را تجربه نکرده بودم و دوست داشتم در این موقعیت قرار بگیرم. فکر می‌کنم این اثر بعد از «نجلا»، دومین سریالی باشد که با حجاب چادر در آن ظاهر شدم و همین موضوع هم برایم جذاب بود.

 پررنگ بودن نقش همسر مأمور

وی اضافه می‌کند: راحله در ابتدا نمی‌داند که سینا مأموری امنیتی است و خیال می‌کند استاد دانشگاه است. راحله در یک خانواده سنتی و تحصیل‌کرده بزرگ شده؛ اما بعد متوجه می‌شود که سینا مهم‌ترین حقایق زندگی‌اش را از او پنهان کرده است. این موضوع برای راحله خط قرمز است و نمی‌تواند با سینا کنار بیاید. راحله به خانواده و طبقه‌ای سنتی تعلق دارد و این موضوع برای خودم خیلی تازگی و جذابیت داشت.

این بازیگر درباره پررنگ بودن و تأثیر نقش راحله به‌عنوان همسر مأموری امنیتی اظهار می‌کند: به نقش راحله تا آنجا که فیلم‌نامه اجازه می‌داد، پرداخته شده بود. سعی کردیم خلأ‌هایی را که در هنگام نوشتن فیلم‌نامه به‌وجود آمده بود، در بازی جبران کنیم. در روند تصویربرداری این اتفاق می‌افتاد. سریال «غریبه» اثری عاشقانه و پلیسی است و مسائلی مانند خانواده و زندگی شخصی شخصیت‌ها در آن با جزئیات کامل طراحی و لحاظ شده است. برای راحله به‌عنوان یک دختر سنتی ایرانی نیز خانواده ارجحیت دارد و از شوهرش صداقت می‌خواهد، حالا شوهرش هر شغلی می‌خواهد داشته باشد، مثلاً کارمند باشد، مهندس باشد یا مأمور امنیتی.

دهقانی که در «غریبه» با پژمان بازغی هم‌بازی است، درباره تجربه همکاری با این بازیگر مجرب تأکید می‌کند: تجربه بسیار لذت‌بخشی بود. خوشبختانه در سال‌های اخیر با بازیگران باتجربه کار کرده‌ام و از همه آ‌ن‌ها نکته‌ها آموخته‌ام. هم‌بازی شدن و کار در کنار آقا بازغی هم واقعاً لذت‌بخش بود و پر از آموزش. حضور یک بازیگر جوان در کنار هنرپیشه مجرب معمولاً باعث اتفاقاتی خوب می‌شود. همکاری من با آقای بازغی هم خیلی خوب بود و معمولاً سکانس‌های مشترک را نهایتاً با دو برداشت می‌گرفتیم.

 نقشی کوتاه، ولی اثرگذار

رضا فیاضی را با بازی در سریال‌های خاطره‌انگیز و ماندگاری از جمله «امیرکبیر»، «پهلوانان نمی‌میرند» و «قصه‌های تابه‌تا» به یاد می‌آور‌یم. فیاضی در سریال «غریبه» در نقش پدرزن امیرعلی و با گریمی متفاوت ظاهر شده است.

به‌نظر فیاضی «غریبه» سریال بسیار خوبی از آب درآمده است. او در این‌باره توضیح می‌دهد: سروش محمدزاده کارگردان مبتکری است و بازیگر را آزاد می‌گذارد تا درباره نقشش صحبت کند. همین راحتی باعث شده تا خودم را به شخصیت نزدیک کنم. حتی برخی از گفتگو‌های این شخصیت را با محمدزاده اصلاح کردیم که برای خودم بسیار جالب و جذاب بود. وی ادامه می‌دهد: در ابتدا قرار بود نقش دیگری را بازی کنم، اما محمدزاده به این نتیجه رسید که بهتر است نقش مقابل مریم کاظمی را ایفا کنم. با اینکه نقشم چندان بلند نبود، نقش خوبی بود. کوتاهی و بلندی نقش مهم نیست. نقش باید خوشرنگ باشد. گاهی یک نقش کوتاه از نقش‌های بلند هم تأثیر بیشتری می‌گذارد.

فیاضی اضافه می‌کند: برای مثال، در سریال «امیرکبیر» سعید نیک‌پور نقش دوم سریال یعنی میرزاآقاخان نوری را برایم در نظر گرفته بود؛ اما خودم نقش سفیر روسیه را بیشتر دوست داشتم، چون جای کار بیشتری داشت. مرحوم محمد مطیع می‌پرسید که چرا یک نقش فرعی را به نقش دوم سریال ترجیح دادی، گفتم: این نقش را بهتر می‌توانم بازی کنم. بعد از پخش سریال «امیرکبیر» مرحوم مطیع می‌گفت «آی زرنگ، خوب نقشی را انتخاب کرده بودی.» باور کنید برای یک دوره طولانی مردم در کوچه و خیابان با لحن روسی با من حرف می‌زدند و ادایم را درمی‌آوردند.

برای اولین‌بار موهایم را بلند کردم

وی با اشاره به چهره‌پردازی متفاوت و چهره جدیدش در سریال «غریبه» می‌گوید: بلند کردن مو برایم خیلی جالب بود. من حتی در ایام جوانی هم موهایم را بلند نکرده بودم. اصلاً اهل این کار‌ها نبودم. با چهره جدیدی در سریال بازی کردم که برای خودم هم جالب بود.

این بازیگر پیشکسوت درباره همکاری‌اش با بازیگران جوان در سریال «غریبه» هم تصریح می‌کند: جوانان باید جایگاه خود را در بازیگری پیدا کنند و جلو بیایند. اگر حساب‌شده وارد این عرصه شوند خیلی بهتر است. باید تجربه تئاتری داشته باشند و کتاب زیاد بخوانند. متأسفانه سرانه مطالعه در بین بازیگران جوان خیلی کم است. گاهی به آنها می‌گویم اگر می‌خواهید نقش یک مرد روس را بازی کنید باید از تاریخ و فرهنگ و رسوم این کشور اطلاع داشته باشید. بازیگران جوان باید تاریخ بدانند، شعر و رمان بخوانند و کم‌وکسری اطلاعاتی نداشته باشند.

 استقبال خوب مردم از سریال

مهوش وقاری در سریال «غریبه» نقش مادر امیرعلی را بازی می‌کند؛ مادری که هم نگران حال و روزگار پسرش است و هم باید شوهرش را آرام کند و به او دلداری بدهد.

وقاری با تأکید بر اینکه این شب‌ها بیننده سریال «غریبه» است، به هفته‌نامه صداوسیما می‌گوید: بعد از سال‌ها با یک گروه خوب همکاری کردم. سروش محمدزاده، دوست عزیزی است و از زمانی که دستیار کارگردان بود او را می‌شناختم. همیشه هم می‌گفتم چرا خودت کارگردانی نمی‌کنی؟

وی می‌افزاید: همین موضوع عامل مهمی‌بود که همکاری با این گروه را خیلی دوست داشته باشم. با جواد فرحانی، تهیه‌کننده سریال هم از قبل آشنایی داشتم و با هم کار کرده بودیم.

این بازیگر اظهار می‌کند: نقشم در سریال خیلی بلند نیست، اما تجربه خوبی بود و خوب هم دیده شد. از زمان پخش سریال بازخورد‌های خیلی خوبی گرفته‌ام و استقبال مردم خوب بوده است.

بزرگ‌ترین الگویم مادرم است

بازیگر «غریبه» در تشریح نقشش در این سریال بیان می‌کند: شغل من بازیگری است و دوست دارم همیشه این کار را انجام بدهم. در این سریال، نقش مادری را بازی می‌کنم که با سایر مادران تفاوت چندانی ندارد. سال‌هاست که نقش‌های این‌چنینی را بازی می‌کنم. البته دوست دارم نقش‌های متفاوت‌تری را بازی کنم و کارهایم شبیه به هم نباشد.

وقاری ادامه می‌دهد: سعی کرده‌ام خودم را جای یک مادر واقعی بگذارم. بزرگ‌ترین الگویم مادرم است. هر مادری نگران فرزندش است و همین کار‌ها را می‌کند که من کردم. مادر امیرعلی شاید موافق کار‌های پسرش نباشد؛ اما نگرانش است و سعی می‌کند راه درست را به او نشان دهد. او با وجودی که به پسرش شک دارد، نگرانش هم هست. همین موضوع برای خودم جالب بود.

او تأکید می‌کند: فکر می‌کنم توانسته‌ام به‌خوبی از پس نقش بربیایم. ممکن است این نقش برای خودم تکراری به نظر برسد؛ اما در فضای مجازی بازخورد‌های خیلی خوبی گرفته‌ام. نظر مردم خیلی رضایت‌بخش بوده است. درباره نقشم در سریال مطالب زیادی نوشته‌اند که برای خودم خیلی جالب بوده است.