غنیسازی 60 درصدی، اشتباه بودن خروج از برجام را اثبات نمیکند
وزیر خارجه سابق آمریکا برای دفاع از سیاست دولت سابق این کشور در قبال ایران گفته افزایش سطح غنیسازی ایران، اشتباه بودن خروج از برجام را اثبات نمیکند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا در دفاع از سیاستهای دولت سابق این کشور در قبال ایران، گفته اقدام تهران در افزایش سطح غنیسازی اثباتکننده اشتباه دولت «دونالد ترامپ» در خروج از برجام نیست.
«مایک پامپئو» یکی از طراحان سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران بود که بعد از خروج آمریکا از برجام در دستور کار دولت این کشور به ریاست «دونالد ترامپ» قرار گرفت. او و ترامپ امیدوار بودند این سیاست بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفتوگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. ترامپ در حالی 20 ژانویه سال جاری میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانیاش کاملا ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنشها با ایران، از بین بردن آثار تحریمها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هستهای ایران در دوران 4 ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. مقامهای دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفتهاند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند. با وجود این، دولت بایدن تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند خودداری کرده است. پامپئو که با روزنامه صهیونیستی جروزالمپست مصاحبه میکرد گفته بازگشت دولت بایدن به برجام، در شرایطی که میبیند جمهوری اسلامی ظرف فقط چند ماه توانسته خودش را از قید محدودیتهای هستهای رها کند اقدامی احمقانه خواهد بود. پامپئو در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا با توجه به افزایش سطح غنیسازی ایران به 60 درصد سیاستهای تحریمی ترامپ علیه ایران را موثر میداند یا خیر گفت: «درباره مسئله سطح غنیسازی اورانیوم ایران باید گفت این واقعیت که آنها الان در سطح 60 درصد غنیسازی میکنند اثبات نمیکند تصمیم برای خروج از برجام اشتباه بوده است.» وی در ادامه گفت: «وقتی که طرفی ظرفیت انجام تحقیقات بر روی سانتریفیوژهای پیشرفتهتر را داشته باشد، تعهد او به عدم غنیسازی احمقانه است.» وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه گفت: «اگر من ظرفیت کار با سانتریفیوژها را داشته باشم میتوانم فشارها را افزایش دهم و میتوانم هر وقت دلم خواست غنیسازی کنم: خواه سال 2017 باشد یا 2019، 2021 یا 2029. احمقانه است که تصور کنیم برای کاری که انجام آن ظرف چند ماه امکانپذیر است شما باید میلیادها دلار پول، اجازه ترور در سراسر اروپا، اجازه توسعه برنامه موشکی و اجازه ترور در خاورمیانه را بذل و بخشش کنید.» مایک پامپئو در ادامه تصریح کرد: «این، احمقانه و سادهلوحانه است. امیدوارم که دولت بایدن درسهایش را یاد گرفته باشد.» جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند. بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هستهای برجام صورت میگرفت. جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن 5 گام برای کاهش تعهدات، سرانجام 15 دیماه 1398 اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست. انتهای پیام /