فاجعه آبی در سرزمین آبهای خروشان / بیآبی مطلق در حاشیههای پایتخت طبیعت ایران + تصاویر
روستاهای مهریان، بلهزار و مادوان در 5 کیلومتری شهریاسوج واقع شدهاند و هماکنون با معضلات و مشکلات فراوانی روبهرو هستند که مشکل کمآبی، فشار را بر آنان مضاعف کرده و روزهای سختی را در تابستان گرم میگذرانند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، همه ساله در فصل بهار و تابستان، بخش مهمی از اخبار رسانههای استان به قطعی آب در مناطق مختلف شهر یاسوج؛ مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و دیگر مناطق این استان اختصاص مییابد.
یاسوج به عنوان یکی از پربارش ترین شهرهای کشور به علت نداشتن سد در فصل گرم سال با قطعی آب مواجه بوده اما باز هم عده ای با بهانه جویی و بی توجهی به سرمایه گذاری چند صد میلیاردی برای رفع مشکل آب این شهر، در حال تخریب پروژه سدی هستند که میتواند مشکلی بی آبی این دیار را حل کند.
مهاجرین زخمی بر درد های بی شمار زاگرس!
شهر یاسوج به دلایل مختلف از جمله آب و هوای خوب، داشتن ظرفیتهای گردشگری خدادادی، مرکز استان بودن و وجود ادارات کل سیاسی و نظامی در این شهر، مجاورت با مناطق و استانهای گرمسیری مانند فارس، خوزستان، بوشهر و هم چنین فرصتهای شغلی نسبت به دیگر مناطق استان به شدت با هجوم مهاجرین از سایر مناطق استان قرار گرفته است.
اما متأسفانه رشد حاشیه نشینی رشد در شهر یاسوج بسیار بالا بوده و ایجاد شهرکهای متعدد و تراکم جمعیتی بالا در مناطقی مانند مادوان، سرآبتاوه، اکبرآباد و شرف آباد، مزدک، گوشه و شهرک های پرشماری در یاسوج باعث شده که خدمات کمتری به مناطق روانه شود.
فاجعه آبی در سرزمین آبهای خروشان!
این در حالی است که با توجه به گرم شدن هوا در چند سال گذشته و از طرفی خشکسالی و کاهش قابل توجه بارشها در سطح کشورمان، تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج به عنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز مانند بسیاری از شهرهای دیگر کشور با چالش جدی روبرو شده است.
طبق آمار در حاشیه شهر یاسوج بیش از 100 هزار نفر زندگی میکنند که به دلیل ماندن در برزخ شهر و روستا بودن روزانه با مشکلات فراوان زیرساختی دست و پنجه نرم میکنند به گونهای که با گرم شدن هوا مشکلات آنان به دلیل کمبود آب دوچندان میشود.
روستاهای مهریان، بلهزار و مادوان در 5 کیلومتری شهریاسوج واقع شدهاند و هم اکنون با معضلات و مشکلات فراوانی روبهرو هستند که مشکل کم آبی، فشار را بر آنان مضاعف کرده و روزهای سختی را در تابستان گرم میگذرانند.
وعده های بی سرانجام برای لب های تشنه؟
هرچند مسئولان بارها برای بهبود وضعیت مشکلات آن قولهای بسیاری دادهاند اما این وعدهها بر زمین مانده و هیچ کدام پا بر عرصه عمل نگذاشته است و روز به روز بر مشکلات آنان با توجه به نیازهای جدید اضافه میشود.
با توجه به اینکه سکنه این روستا از 30هزار نفر بیشتر است، خدماتی که در این منطقه در مرکز نزدیکی مرکز استان ارائه می شود جوابگوی این جمعیت نیست که به عنوان مثال میتوان به مهریان بلهزار و قسمت هایی از شهر مادوان اشاره کرد که امروز نام شهر را به خود گرفته اند اما از خدمات دهی خوب بی بهره هستند.
یکی از مشکلات این روزهای منطقه شمالی غربی پایتخت طبیعت ایران را می توان بحران آب و کمبود آب در این مناطق دانست که باعث مشکلات بسیاری از ساکنین آن شده به گونهای که بسیاری از ساکنان این مناطق گفته اند روزها و شاید هفته ها مقدار اب کافی به آنها نمی رسد و قطعی های مکرر آب در این مناطق باعث کلافکی آنها شده است.
بی آبی مطلق در حاشیه های پایتخت طبیعت ایران
معضل بی آبی در این مناطق مسیری چند ساله را طی می کند و همچنان مسئولان استانی و حتی نماینده شهرستان نتوانسته در راستای این مشکل قدم هایی موثر بردارند و هر روز بر سیل این مشکل بی آبی در این مناطق افزوده می شود.
هرچند که مسئولان انتقال آب از منطقه تنگ کبوتری مهریان به بلهزار و مادوان را به دلیل معارضات محلی و در مدار قرار نگرفتن چندین چاه را از دلایل اصلی بی آبی در این مناطق می دانند؛ اما جای سئوال اینجاست که راه و چاره ای برای این مشکل نیست؟
معمای یک سد و رفع مشکل بی آبی!
هرچند که طبق نظر کارشنان و مسئولان استانی تنها راه نجات سرزمین های زاگرس از بی آبی در مدار قرار گرفتن سد تنگ سرخ در 35کیلومتری مرکز استان است، اما امروز برخی بی محابا در ساخت این سد در حال سنگ اندازی هستند.
بر اساس نقشه ها و ترسیم آینده نگری سد تنگ سرخ در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با هدف تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت، کلنگ زنی شده که تاکنون حدود 40 درصد پیشرفت کاری داشته است.
با وجود این سرمایه عظیم (آب) برای برون رفت از محرومیتها و رسیدن به توسعه همه جانبه اما هنوز به دلیل بی تدبیری مسئولان و متولیان امر از گذشته تاکنون حتی برای تامین آب شرب با مشکل روبهرو هستیم تا جایی که نزدیک به 200 منطقه شهری، روستایی و عشایری هم اکنون با تنش آبی روبهرو هستند.
بدون شک در این شرایط برای بهبود وضعیت موجود و استفاده به حق و بهینه از منابع آبی انتظار میرود مجموعه وزارت نیرو بفکر نوشتن نسخهای با هدف کمک به توسعه کهگیلویه و بویراحمد باشند.
انتهای پیام /