فارس من | طلاب، رتبهبندی شوند
خبرگزاری فارس؛ فارس من: سردبیر پویش «شهریه طلاب افزایش یابد» فارس من در گفتوگو با خبرگزاری فارس میگوید: «طلاب وقتی در مضیقه مالی باشند نمیتوانند تبلیغ و مطالعه درستی انجام دهند و این یک آسیب اجتماعی و فرهنگی است. سیر و روند قانونگذاری امور طلاب دقیقا باید مانند نظام آموزش و پرورش، از سوی خود حکومت و به تناسب نیاز جامعه و رسالت درسی در امور مختلف در دستور کار قرار بگیرد. طلاب رتبهبندی شوند و طبق آن مشغول به کار شده و حقوق دریافت کنند.» خبرگزاری حوزه در یادداشتی ضمن اینکه شهریه را به عنوان کمک هزینه تحصیلی، امری عقلانی دانسته بود نوشت: «در همه نظامهای علمی دنیا این امر رواج دارد و اساساً بدون اعطای کمک هزینههای تحصیلی، چرخ فعالیت های علمی، آنطور که باید نمیچرخد.»
اسحاقیان، سردبیر پویش معتقد است هزاران شغل برای روحانیت وجود دارد که با فعال شدن آن خیلی از مشکلات جامعه برطرف میشود. او میگوید: «طلاب باید به عنوان آموزگار و معلمان دینی در سطح جامعه کار کنند و به خانوادهها مشاوره بدهند و خیلی از نیازهای جامعه را بر اساس علوم اسلامی رفع کنند. مراکز و مشاغل مختلفی از طرف دولت میتواند شکل بگیرد که زمینهساز اشتغال آتی طلاب و رفع مشکلات جامعه باشد. بارها مشاهده شده طلاب در زمینههای اشتغالزایی ورود کردهاند و باعث رونق شغلی یک محله و روستا شدهاند که باعث جلوگیری مشکلاتی از قبیل بیکاری، طلاق، اعتیاد و... در آن محله شده است.»
در این خصوص میتوان به فعالیت یکصد روحانی مسلط به زبانهای مختلف خارجی اشاره کرد که در زمینه توسعه و تقویت گردشگری مذهبی با استفاده از ظرفیت مساجد در کنار سایر دستگاههای متولی گردشگری در استان یزد فعالیت میکنند.
یوسفی طلبه پایه شش حوزه که از امضاکنندگان این پویش است به شهریه 600 هزار تومانی دریافتی خود اشاره میکند که «با آن حتی نمیتوان یک خانه کوچک در پایین ترین نقطه شهر کرج اجاره کرد» و این موضوع ازدواج و آینده شغلی و زندگی طلاب را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پیش از این نیز آیت الله مکارم شیرازی در مورد معیشت طلاب نکاتی را خطاب به آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور گفته بود؛ مواردی مثل توجه ویژه به معیشت طلاب، اهمیت شکوفاسازی و حفظ استعدادهای برتر حوزهای در ضمن لزوم برآورده سازی نیازهای جامعه مرتبط با رسالت حوزههای علمیه.
اسحاقیان که پدر دو فرزند است درباره وضعیت معیشت با شهریه حوزه میگوید: «بعضی حوزهها میگویند یک طلبهای که مشغول علم آموزی و درس خواندن است نباید به سرکار برود زیرا بیسواد بار میآید. از طرفی نمیشود بگویید شما سر کار نرو و فقط درس بخوان و عزت نفس هم داشته باش؛ وقتی میگویید فقط درس بخوانید باید طلبه را تامین هم کنید.»
حجتالاسلام الهیزاده، طلبه جوانی است که عامل احیا و بازگشایی مسجد یک روستا در یاسوج بعد از 5 سال بوده. او که با هزینههای شخصی موفق به ترک دادن 30 معتاد شده معتقد است: «احیای مسجد درگرو تأمین زندگی طلاب است.»
سردبیر پویش، درس خواندن حین زندگی متاهلی و بدون اشتغال را کاری بسیار مشکل میداند اما اضافه میکند: «این دلیل بیرقبتی و دوری از فضای طلبگی نمیشود و طلبه بودن همچنان افتخار ماست. تحصیل در حوزه یک امر مقدس است ولی مشکلات هم باید به همت مسئولین رفع بشود.»
شما هم اگر با این پویش موافق هستید میتوانید پویش را در اینجا امضا کنید.
پایان پیام /