فارس من | نبود متولی واحد در حوزه فرهنگ عامل ناهنجاریها است
![فارس من | نبود متولی واحد در حوزه فرهنگ عامل ناهنجاریها است](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1401/03/28/14010328000395_Test_PhotoN.jpg)
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس موضوع پوشش جوانان این روزها یکی از مسئلههای مهم فرهنگی است که در این راستا مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی خواهان توجه نهادهای فرهنگی به این موضوع شدند. این پویش را میتوانید از اینجا مشاهده کنید.
اما آنچه در این زمینه این برنامهها مطرح است این است که رد پای غرب در فرهنگسازی برای پوشش جوانان کاملاً مشهود است و جدیدترین مدها با اختلاف کمتر از چند روز سر از کشور در میآورد و حتی الگوی دوخت پوشاک هم به سرعت به کشور میرسد.
در حال حاضر 15 دستگاه اجرایی در امر عفاف و حجاب رسالت این مهم را بر عهده دارند. اما متأسفانه به دلیل ضعف عملکردها امروز در داخل کشور برند چندانی وجود ندارد، به همین دلیل آنچه مشاهده میشود طراحی و تولید خارج از کشور و یا تولید زیرزمینی در داخل کشور اما با الگوهای غربی است.
نهادهای فرهنگی کشور باید ضمن تشریح و تبیین آثار، استفاده از این پوششها برای طراحی و تولید پوشاک متناسب با فرهنگ ایرانی، اسلامی تلاش کنند.
حجتالاسلام علی خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفتوگو با فارس درباره نهادهای مسئول در حوزههای مختلف فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی 32 دستگاه را به عنوان مسئول کارهای مختلف فرهنگی انتخاب کرد و برنامهها و مسئولیت هر نهاد هم مشخص شده است. باید شورای عالی انقلاب فرهنگی از این نهادها پیگیر اجرای برنامهها و مصوبات باشد و نهادهای موفق را تشویق و نهادهای کمکار را جریمه و توبیخ کند.
وی با اشاره به لزوم ورود مجلس به برنامههای فرهنگی خصوصاً در زمینه حجاب و پوشش گفت: متأسفانه مجلس مطالبه جدی از وزیر ارشاد ندارد، وزارت گردشگری هم در این زمینه بسیار غافل است و وضع پوشش در اماکن گردشگری بسیار تأسف برانگیز است.
سخنگوی ستاد امر به معروف با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگ یک نهاد حرف اول و آخر را بزند گفت: متأسفانه موضوع فرهنگ متولی واحدی ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهاد مافوق بسیاری از نهادها محسوب نمیشود، اینگونه سازمان تبلیغات کار خود را میکند، حوزه علمیه کار خود را، سازمان اوقاف کار خود و بسیاری نهادهای دیگر، به این صورت برنامهها انسجام ندارند، نهادی برای نظارت و پاسخ گرفتن نداریم و شاهد موازیکاریها و کارهای جزیرهای هستیم و کسی هم پاسخگو نیست.
خانمحمدی ادامه داد: باید یک نقشه راه واحد برای همه نهادهای فرهنگی کشور در همه زمینهها طراحی شود و با نظارت یک نهاد واحد بالادستی اجرایی شود، اینگونه از موازیکاری جلوگیری و میتوان برآورد کرد که آیا بودجهها به درستی هزینه شده یا نه. اینگونه نهادها هم خود را ملزم به پاسخگویی میدانند و زیرا نظارت بر نهادهای فرهنگی جدی میشود در صورت تخلف جریمه و توبیخ اعمال میشود.
انتهای پیام /