یک‌شنبه 4 آذر 1403

فارس من | هزینه عمره را کاهش دهید

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | هزینه عمره را کاهش دهید

خبرگزاری فارس گروه حج و زیارت: «منِ کارمند 14 سال منتظر زیارت خانه خدا مانده‌ام و اکنون برای زیارت سه نفره باید 130 میلیون هزینه کنم. پول ندارم!»، «44 میلیون تومان برای سفر زیارتی، 10 میلیون تومان برای سفر تفریحی به ترکیه! انصاف نیست. چرا باید حسرت به دل زیارت بمانیم»، این‌ها تنها بخشی از گلایه‌های متقاضیان تشرف به عمره در سامانه «فارس من» است. (اینجا بخوانید)

در حالی که هزینه عمره از سوی سازمان حج و زیارت برای 10 روز 40 تا 44 میلیون تومان اعلام شده است، مدیر یکی از دفاتر زیارتی محمدرضا محمدی می‌گوید که «بسیاری از علاقه‌مندان امکان تأمین هزینه را ندارند و برخی به دنبال فروش فیش هستند.»

زائران حج تمتع قبل از کرونا (سال 98) که متوسط هزینه 25 میلیون تومان بود، این مبلغ را در 2 قسط پرداختند و برای پرداخت هزینه حدود چهار ماه فرصت داشتند؛ این در حالی است که زائران، هزینه عمره را باید 48 ساعت پس از ثبت‌نام اولیه به صورت یکجا پرداخت کنند!

پس از 8 سال سفر عمره برای ایرانیان دوباره برقرار شده و زائران این سفر معنوی که در سال 94 با حدود سه میلیون تومان راهی مکه می‌شدند، باید بیش از 14 برابر نسبت به آن زمان بپردازند. اعزام‌های عمره قرار بود 28 آذر آغاز شود، اما 13 دی راهی سرزمین وحی خواهند شد که مدیر یکی از دفاتر زیارتی غلامرضا نوری می‌گوید: «همچنان ظرفیت بسیاری از کاروان‌ها خالی است.»

ودیعه 800 هزار تومانی زائران عمره در بانک‌های ملی و ملت کمتر از چهار میلیون تومان شده است که این مبلغ از هزینه نهایی کاسته می‌شود، به طوری که اگر زائری کاروان 41 میلیون تومانی را انتخاب کند، باید 37 میلیون دیگر بپردازد. همین امر باعث شده تا بازار فروش فیش عمره هم افزایش یابد. البته دیگر تعداد خریداران فیش کاهش یافته است!

با وجود اینکه همچنان بسیاری امکان تأمین هزینه عمره را ندارند، وزیر ارشاد محمدمهدی اسماعیلی می‌گوید که «ما برای کاهش هزینه عمره در کنار ارز نیمایی و کاهش مدت زمان سفر، حداکثر تخفیف را دادیم.» با این وجود، یکی از مدیران دفاتر زیارتی با ابراز نارضایتی از ضرر ودیعه‌گذاران عمره می‌گوید که «دولت باید هزینه عمره را کم‌تر و تسهیلاتی برای اعزام درنظر بگیرد.»

ودیعه زائران در بانک‌های عامل سپرده‌گذاری شده است و مسؤولان حج و زیارت گفته‌اند که این مبالغ دست بانک بوده است، نه سازمان حج! با توجه به هزینه اعلام شده برای تشرف به عمره، بسیاری خواستار اختصاص وام کم‌بهره شده‌اند و می‌گویند بانک ملی و ملت که وجوه حجاج را دریافت کرده‌اند، باید برای جبران سودی که از پول مردم کسب کرده‌اند، پیشتاز پرداخت وام قر‌ض‌الحسنه باشند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

سازمان حج و زیارت

عمره حج تمتع وزیر ارشاد تخفیف عمره سود ودیعه عمره این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
فارس من | هزینه عمره را کاهش دهید 2
فارس من | هزینه عمره را کاهش دهید 3