فارس من | پیگیری فارس و توضیحات دانشگاه آزاد برای برگزاری حضوری آزمونهای پایان ترم
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه «فارس من» خواستار «تغییر روش حضوری برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد به مجازی» شدهاند.
1381 کاربر در «فارس من» نوشتهاند که «در شرایط کنونی اپیدمی کرونا و با توجه به امکان اوج گیری مجدد آن طبق نظرات مسؤولین مربوطه در ستاد مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد در تصمیمی غیر قابل انتظار، بدون توجه به سلامتی تعداد زیاد دانشجویان اقدام به برگزاری حضوری امتحانات گرفته است.
در بیشتر شهرهای ایران حتی با وضعیت زرد و سفید از لحاظ شیوع کرونا، دانشگاهها تصمیم به برگزاری امتحانات به روش مجازی گرفتهاند. اما جای بسی تأمل است که دانشگاه آزاد چرا اصرار به برگزاری امتحانات به روش حضوری دارد؟ به عنوان مثال در شهر همدان دانشگاه دولتی بوعلی، و دانشگاه پیام نور بصورت مجازی امتحان خواهند گرفت اما در همین شهر دانشگاه آزاد حضوری میباشد.
ما دانشجویان دانشگاه آزاد مانند سایر دانشجویان کشور دغدغه سلامتی و ایمن بودن در این شرایط اپیدمی کرونا داریم و از مسؤولین مربوطه درخواست داریم که شرایط امتحانات را به روش مجازی تغییر دهند. چرا که خدای ناکرده در صورت ابتلای احدی از دانشجویان به کرونا در شرایط امتحانات حضوری چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ و آیا در این شرایط دغدغه مسؤولین دانشگاه آزاد مانند سایر دانشگاهها چیزی جز سلامتی دانشجویان است؟»
در پیگیریها جواد علمائی رئیس ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار فارس، گفت: برگزاری آزمونهای مجازی استانداردهایی دارد که باید توسط دانشگاه و دانشجو رعایت شود.
* دو منطقه سفید و قرمز داریم
وی افزود: ما دو منطقه سفید و قرمز داریم؛ زمانی که اعلام میشود فضا سفید است و همه کسبوکارها به روال خود باز میگردد و مشکلی پیش نمیآیند قطعا دانشگاهها هم مانند بقیه آحاد جامعه هستند و امتحانات برگزار خواهد شد اما اگر اعلام شود منطقهای قرمز و محیط کرونایی است امتحان حضوری از دانشجویان گرفته نخواهد شد و دانشجویان نباید نگران باشند. دانشگاه مقطعی برنامهریزی میکند، بعد از رفع این حالت و سفید شدن وضعیت دانشجویان میتوانند بدون دغدغه به صورت حضوری امتحان دهند.
رئیس ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در مناطق سفید نیز برگزاری امتحانات با پروتکلهای بهداشتی که از سوی ستاد ملی کرونا به دانشگاه اعلام شده برگزار خواهد شد. سلامتی دانشجویان، اساتید و کارمندان برای دانشگاه مهم است و زمانی که اعلام شود منطقهای سفید است به این معنا است که تا حدی امکان ابتلا به این ویروس از بین رفته است.
علمایی اضافه کرد: تمام دانشجویان برای حضور در دانشگاه باید از ماسک استفاده کنند، صندلیها با فاصله 2 متری کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و دانشجویان باید با فاصله تدریجی وارد کلاس شوند تا مشکلی پیش نیاید.
وی گفت: بازه امتحانی را از دو هفته به چهار هفته تغییر دادهایم، سعی کردهایم تا حد امکان زمان برگزاری امتحانات یک تا یک و نیم ساعت باشد. معتقدیم طولانی بودن زمان امتحان ریسک ابتلا به بیماری را برای دانشجویان، اساتید و کارمندان در پی خواهد داشت.
رئیس ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هماهنگیهایی با مراکز استانها صورت گرفته تا دانشجویانی که بر اثر بیماری کرونا به شهر خود رفتهاند، بتوانند در همان شهر امتحان دهند و برگزاری امتحانات باعث جابجایی و مسافرت دانشجویان نشود.
* محرومیت برای دانشجویان در نظر نگرفتهایم
وی در ادامه افزود: اگر دانشجویی 4 جلسه غیب داشته باشد منجر به محرومیت آن می شود ولی این ترم برای دانشجویان محرومیت در نظر نگرفتهایم و با توجه به اینکه امکان دسترسی به مطالب در سامانه مجازی وجود دارد ما فرض را بر این گذاشتیم که تمام دانشجویان حضور داشتند و با آمادگی کامل میتوانند امتحان دهند.
علمایی اضافه کرد: نحوه گرفتن امتحانات دروس عمومی و معارف را در اختیار واحدها گذاشتهایم که اگر تمایل داشتند میتوانند به صورت تستی و مجازی این امتحانات را برگزار کنند و دانشجویانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا موفق به انتخاب واحد نشدهاند ولی در کلاسهای مجازی شرکت کردهاند با تایید استاد میتوانند امتحان بدهند.
وی افزود: اگر دانشجویی اعلام کند که تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، ضعف و از دست دادن حس بویایی دارد، میتواند در فرصتی دیگر امتحان دهد، تدابیری اندیشیده ایم تا سلامت دانشجویان، اساتید و کارمندان به خطر نیفتد ضمن اینکه فضای دانشگاه بعد از برگزاری هر امتحان طبق پروتکلهای بهداشتی ضدعفونی خواهد شد.
انتهای پیام /
جواد علمائی نایب رئیس ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی ویروس پروتکلهای بهداشتی کرونا