اقتصادی وبگاه فرارو
اقتصادی وبگاه فرارو
اگر وزیر صمت یا هر مسئول دیگری تحریمهای شکست خورده، صادرات نفتی و غیر نفتی رشد داشته و اقتصاد کشور در حال پیشرفت است، نتیجه طبیعی باید کاهش تورم، کاهش نرخ ارز، خودرو و طلا، مسکن، اجاره بها و البته قیمت مواد غذایی باشد. اما زمانی که ادارک، احساس و واقعیات عینی زندگی روزمره مردم، خلاف این نتایج را اثبات میکند، یکباره از تمامی آمارها ارزش و اعتبارزدایی میشود
آنچه که آقای رئیسی در صحبتهای خود مطرح کردند، نتیجه آمارسازیهای اطرافیان ایشان است. من فکر نمیکنم که شخص ایشان سعی در آمارسازی و ارائه آمارهای غلط داشته باشند. اما بدون شک در اطراف آقای رئیسی افرادی هستند که که این کار را انجام میدهند
آنتونیو اندرونی: عملکرد نهادها و اجرای سیاستها صرفا مشکل طراحی و فنی نیستند، بلکه یک مشکل اقتصاد سیاسی هستند
وضعیت تورم در کشور آنقدر عیان و قابل لمس است که حتی نیازی به آمار ندارد و همه مردم میدانند در کشور چه خبر است. مردم به خوبی میدانند گوشت، مرغ، برنج و... طی این یک سال چقدر افزایش داشته است. بنابرین اصلا آقای رئیسی بگویند ما تورم 2 درصدی داریم. فرقی نمیکند.
اگر فرض کنیم که در سال جاری کل تولید داخلی بر اساس دلار 23 هزارتومانی، 200 میلیارد دلار بوده است، حالا بر اساس ادعای آقای رئیس جمهور باید این عدد به 216 میلیارد دلار برسد؛ لذا این صحبت آقای رئیسی در صورتی درست است که بخواهیم با دلار 44 هزارتومانی مقایسه کنیم. در این حالت عدد ریالی تولید ناخالص افزایش پیدا خواهد کرد، اما این به معنی رشد اقتصادی نیست.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیرتجاری را تعیین کردند.
دولت مجوز واگذاری بنگاههای دولتی مشمول گروههای یک و دو موضوع ماده 2 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را در لایحه بودجه سال 1402 حذف کرده است. این در حالی است که در جدول 4 لایحه بودجه سال 1402، منابع حاصل از واگذاری شرکتهای دولتی و در جدول 13 لایحه نیز، مصارف وجوه حاصل از واگذاری آمده است.
یکی از اشتباهاتی که معمولا در این زمینه رخ میدهد، این است که مسئولان فکر میکنند مولدسازی اموال یعنی فروش داراییهای عمومی. به عنوان مثال فرض کنید در میان این اموال یک زمین بلااستفاده وجود دارد. لزومی ندارد این زمین فروخته شود. میتوان با همکاری بخش خصوصی یک فضای سبز در قالب پارک در آن ساخت که هم امکان تفریح و ورزش در آن وجود دارد و موجب افزایش سطح سلامت جسمی و روحی افراد جامعه میشود...
جدا از مساله قانونی بودن یا نبودن مولدسازی اموال ایرانخودرو و سایپا، این پرسش مهم وجود دارد که این دو خودروساز به عنوان بنگاههای تولیدی اصلا چرا باید زمین و املاک مازاد و غیرمولد داشته باشند؟
خارج شدن یک نقشه از حالت طبقهبندیشده در هلند، به شکار جعبههای طلا و جواهرات جامانده از جنگ جهانی دوم و نازیها دامن زده ونام روستای کوچک اومِرِن - با جمعیت 751نفری - را بهعنوان یکی از معدود مکانهایی در جهان که گنج نازیها میتواند در آن پنهان شده باشد، بر سر زبانها انداخته است. این نقشه بهعنوان بخشی از «اسناد سالانه آرشیوی» در ژانویه منتشر شد.
عثمانیها بیش از 500 سال بر نواحی گسترده ای از اروپای شرقی، مصر، شام و حتی مناطقی از عراق حکومت کردند. اما خود امپراتوری و ساختاری از نهادهایی که بهوجود آورده بود و ایدهای که دولتمردان عثمانی در تعامل با غرب داشتند در نهایت به چیزی علیه خود تبدیل شد.
این میزان از تغییر و تحول نشانگر بی برنامگی است. اصلا هم موضوع جدیدی نیست و از همان سالهای ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دولتها و نهادهای مختلف هرگاه نمیتوانند در حل مشکلات مفید باشند و اقدام مناسبی انجام دهند، مداوم سراغ راهکارهای کوچک و دم دستی میروند
فکری درمورد کشورهایی که در ایران سرمایهگذاری کردهاند توضیح داد که در طول یک سال گذشته روسیه با 7/ 2میلیارد دلار بزرگترین سرمایهگذار در ایران بوده که در دو طرح نفتی در استان ایلام سرمایهگذاری کرده است. امارات، افغانستان، ترکیه و چین در رتبههای بعدی قرار دارند.
ایده اجرایی سازی جراحی اقتصادی، حذف ارز 4200 تومانی و تخصیص کالابرگ الکترونیک و در نهایت، کشف مناطق جدید و تازه در حوزه تجارت خارجی ایران، 3 ایده اساسی و محوری بوده که با گذشت زمان و وقوع تحولات جدید به ویژه در عرصه نظام بین الملل و مسائل منطقهای، سرنوشتی مبهم به خود گرفته اند.
وقتی مردم هر ساله باید زمان بیشتری را برای افزایش درآمد، در حال کار کردن باشند و باز هم درآمد آنها کفاف یک زندگی مناسب را ندهد، وقتی امنیت شغلی برایشان وجود ندارد، مشخص است که ترجیح میدهند به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. با اینحال بدون شک هنوز مسئولان متوجه اصل ماجرا نشده اند. هنوز نمیدانند کشور با چه خطر بزرگی مواجه است و چه تهدید خطرناکی سایه بر ایران انداخته است