چهارشنبه 3 بهمن 1403

سیاسی وب‌گاه فرارو

سیاسی وب‌گاه فرارو

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: بسیار امیدوارم با چنین پایه و اساسی در روابط دو کشور از این به بعد روابط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی ایران و روسیه با یک سهولت بیشتر و در چارچوب و بستر بهتری حرکت کند.

وزیر پیشین سپاه ضمن اشاره به اینکه «نفوذی‌ها همیشه هستند و شناختشان هم خیلی آسان نیست، از جهات مختلف هم هستند. سازمان‌های اطلاعاتی باید با این قضیه محکم برخورد کنند. خوشبختانه در ایران خیلی از این‌ها دستگیر شدند و کمتر ضربه خوردیم، ولی در منطقه هستند»، گفت: «حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود. اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش...

معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفت: «من از قبل از وزارت، با حاج قاسم رفیق بودم. زمان مذاکراتی که در بُن با آمریکایی‌ها در مورد افغانستان داشتیم و بعد از آن، من با دستور رهبری سه دور مذاکره با آمریکایی‌ها داشتم، دو دور قبل از حمله آمریکا به عراق و یک دور بعد از حمله آمریکا به عراق که در ژنو برگزار می‌شد. مرحوم شهید سلیمانی در همه این موارد منبع اطلاعاتی من بودند و وقتی به تهران می‌آمدم، مرا...

خوشحال شدن برای برقراری آتش‌بس در غزه، کاملاً طبیعی است کمااینکه آتش‌بس در لبنان هم باعث خوشحالی شد. در عین حال، قضاوت درباره اینکه در جنگ‌های غزه و لبنان چه کسی پیروز شد و چه کسی شکست خورد، باید در فضائی فراتر از این خوشحالی‌ها صورت بگیرد.

انتشار خبر ممنوعیت حضور محمد خاتمی در مراسم افتتاحیه بیمارستان هاشمی رفسنجانی، دوباره مسئله ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات را مورد توجه قرار داد. واقعیت امر این است که موضوع ممنوع‌التصویری سیدمحمد خاتمی در برهه‌های زمانی مختلف مورد توجه قرار داشته و مرکز اخبار بوده است.

«وقتی پلاسکو سوخت و فروریخت، غیر از آتش و آوار، ضدانقلاب و خودتحقیر‌ها هم به جان مردم و غصه‌های آنها افتادند و تا توانستند با دروغ و دغل مردم و کشور خود را تحقیر کردند. آتش زبانه کشید و پلاسکو آوار شد ولی این دو قماش، کوتاه نیامدند. زبان ملامت و سرزنش و تحقیر و تزویر آنها سوزان‌تر از زبانه‌های آتش بود و به کام نمی‌رفت. اصلاً پلاسکو برایشان مهم نبود، جمهوری اسلامی و ایران و ایرانی بود...

«برخلاف نظر امام خمینی که فرمودند اگر آمریکا دست از مداخله در امور داخلی ایران بردارد و از عملکرد ضدایرانی گذشته‌اش اظهار پشیمانی کند، می‌تواند با ایران رابطه داشته باشد، آقای کاظم صدیقی مقرر کرده‌اند تا ظهور امام زمان علیه‌السلام برقراری رابطه با آمریکا ممنوع است!»

«هنوز تبعات اظهارات امام‌جمعه اردبیل بر دوش دولت سنگینی می‌کند که آن دیگری در تهران و در مقام امام‌جمعه خود را سخنگوی مردم دانسته و می‌گوید: «آتش‌بس برای اسرائیل و آمریکا تحمیل بود و رئیس‌جمهور دبنگ آمریکا از آتش‌بس به توافق بد یاد کرد... کسانی که دم از سازش با آمریکا می‌زنند و به تجارب گذشته و خون شهدا لگد می‌زنند، بدانند مردم ما خون و جوان داده‌اند و عهد کرده‌اند تا ظهور امام‌زمان...

کیسی هوگلفینک، عکاس زن آلمانی، مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی ایران در دهه شصت را حدود ده سال پیش در فلیکر منتشر کرد. این عکس‌ها زندگی ایرانیان در دوران انقلاب و جنگ ایران و عراق را به تصویر می‌کشند.

سفیر ایران در روسیه مدعی شد که معاهده ایران و روسیه علیه هیچ طرفی نیست.

داریوش اول، شاه بزرگ هخامنشی، با لشکرکشی‌های عظیم خود به سکاهیه، مصر و یونان، مرزهای امپراتوری هخامنشی را به طور چشمگیری گسترش داد. این نبردها با استفاده از ابتکارات نظامی مانند ساخت پل‌های شناور و استفاده از استراتژی‌های دیپلماتیک برای تسخیر سرزمین‌ها، بر تاریخ باستان تاثیرگذار بوده است. در این مقاله، به تحلیل لشکرکشی‌های داریوش به سکاهیه، مصر و یونان و نتایج آن پرداخته می‌شود.

در سال 1206 هجری شمسی، پس از شکست‌های پی‌درپی قوای ایران در برابر روس‌ها و از دست رفتن گنجه و قلعه عباس‌آباد، فتحعلی شاه اقداماتی برای تقویت نیروهای ایرانی انجام داد. در این دوره، مذاکرات سیاسی با میانجیگری گریبایدوف و تحرکات نظامی عباس‌میرزا و فتحعلی شاه به وقوع پیوست که نهایتاً به امضای معاهده ترکمنچای انجامید.

این درگیری‌ها پس از مدتی خاتمه یافت و یونانیان به دشت پلاتیا که زمین مسطح و پرآبی داشت، پناه بردند. در آنجا میان آتنی‌ها و اهالی تژه بر سر تصاحب مکان مناسب جنگ، نزاع درگرفت. اسپارت‌ها از آتنی‌ها دفاع کردند، زیرا آنان در ماراتن از خودگذشتگی نشان داده بودند و باید مکان مناسب را تصرف می‌کردند. در نتیجه، یونانیان دشت پلاتیا را به عنوان آخرین پناهگاه خود انتخاب کردند.

نبردهای 1242 ه. ق و حوادث مرتبط با آن، بار دیگر شکاف‌های موجود در ساختار نظامی، سیاسی و امنیتی ایران را به نمایش گذاشت. خیانت داخلی، ضعف تجهیزات نظامی، و نفوذ دشمن در نیروهای ایرانی، عواملی بودند که شکست را رقم زدند. تصمیم فتحعلی‌شاه برای تمرکز بر حفظ مناطق باقی‌مانده آذربایجان نشان از واقع‌بینی او داشت، اما از دست رفتن مناطق قفقاز، ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به تمامیت ارضی ایران وارد کرد.

پزشکیان در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی روسیه گفت: آمریکا الان هم کشور ما را تحریم می‌کند هم روسیه و چین را و به‌دنبال یک‌جانبه‌گرایی در دنیا است. در صورتی که اگر این کشور‌ها باهم تعامل بکنند می‌توانند خود آمریکا را تحریم کنند.

محمدجواد ظریف معاون راهبردی دولت چهاردهم در واکنش به حواشی پیش آمده درباره دیر رسیدن به جلسه ملاقات هیات دولت با رهبر انقلاب توضیحاتی ارائه داد. ظریف در این باره گفت: شب قبل از ملاقات هیات دولت با رهبر انقلاب تماس گرفتند و گفتند بیا؛ گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید! علت تاخیرم در دیدار با مقام معظم رهبری این بود که نامه دیر آماده شد.