شنبه 10 آذر 1403

فرار یانکی‌ها از افغانستان؛ چرا آمریکا بعد از 20 سال دوباره تسلیم طالبان شد؟+ نقشه

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فرار یانکی‌ها از افغانستان؛ چرا آمریکا بعد از 20 سال دوباره تسلیم طالبان شد؟+ نقشه

گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو - امیر قشقایی، آوریل 2021 بود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی اعلام کرد قصد دارد تا 11 سپتامبر 2021 که سالگرد حملات 11 سپتامبر است، نیروهای خود را از خاک افغانستان خارج کند. این خبر که خیلی در رسانه‌ها سرصدا ایجاد کرد و آغاز دوره جدیدی در افغانستان و خودنمایی مجدد طالبان نیز بود، در بادی امر نشان از شسکت آمریکا پس از 20سال در خاک افغانستان بود شکست...

گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو - امیر قشقایی، آوریل 2021 بود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی اعلام کرد قصد دارد تا 11 سپتامبر 2021 که سالگرد حملات 11 سپتامبر است، نیروهای خود را از خاک افغانستان خارج کند.

این خبر که خیلی در رسانه‌ها سرصدا ایجاد کرد و آغاز دوره جدیدی در افغانستان و خودنمایی مجدد طالبان نیز بود، در بادی امر نشان از شسکت آمریکا پس از 20سال در خاک افغانستان بود

شکست آمریکا در افغانستان بعد از 20 سال

آمریکا در حالی افغانستان را ترک می‌کند که بیش از دو دهه به ماجراجویی در این کشور و علاوه بر 2 تریلیون دلار هزینه، موجب کشته شدن هزاران نظامی و غیرنظامی در افغانستان شد و اکنون بدون داشتن تقریبا هیچ چیزی برای افتخار کردن، به این ماجراجویی پایان داده است؛ جنگی که با شکست فجیع به پایان رسید و جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی این کشور می‌گوید: ماموریت ما در افغانستان هرگز ساخت کشور نبوده بلکه ما بر مبارزه با تروریسم و جلوگیری از حملات به خاک آمریکا متمرکز هستیم.

نقش آمریکا در افغانستان تنها به غارت منابع آن محدود نشده بلکه شامل برهم زدن امنیت و ثبات این کشور نیز می‌شود. طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر در سال 2019، نیروهای افغان مورد حمایت سیا، بدون طی روال قانونی حکم‌های اعدام را اجرا کرده و بدون اینکه محاکمه شوند، مرتکب جنایات دیگری شدند به این شکل که این نیروها در یورش‌های شبانه غیرنظامیان را به شکلی غیرقانونی به قتل رسانده و زندانیان را مخفی کرده و به برخی زیرساخت‌های بهداشتی به بهانه اینکه شورشی‌ها را مداوا کرده بودند، حمله کردند.

به هر حال شکست آمریکا در افغانستان هر روز ابعاد تازه تری به خود می‌گیرد و رازهای بیشتر را آشکار می‌سازد. افغانستان یک نمونه زنده از سیاست خارجه آمریکا است که اهداف و توجیه‌های واهی را ایجاد می‌کند تا به کشورها یورش نظامی ببرد و اگر نتواند، با اعلام جنگ اقتصادی و سیاسی به آنها یورش می‌برد تا منافع خود را محقق کند و سپس آنها را با آن سرنوشتی که برایشان رقم زده، رها می‌کند.

همچنین کریستینا لم، خبرنگار ساندی تایمز با اشاره به خاطره‌ای به نکته‌ای حائز اهمیت شاره می‌کند و می‌نویسد: سال 2008 بود. من با فرمانده مارک کارلتون سمث که یک آدم خوش‌برخوردی بود و در آن زمان فرماندهی ارتش بریتانیا را در افغانستان برعهده داشت، مصاحبه کردم. او را در یک پایگاه خاک‌آلود ارتش در هلمند دیدم؛ جایی که نیروهای بین‌المللی علیه طالبان برای سرزمینی پیکار می‌کردند که در شرف نابودی بود. کارلتون سمث به من گفت، جنگ افغانستان از راه نظامی برده نمی‌شود. او نخستین مقام ارشد قوای ائتلاف بود که چنین واضح می‌گفت و این سخنان او سرخط خبرهای روزنامه ساندی تایمز چاپ بریتانیا شد. کمی بعد، وزیر دفاع ایالات متحده در مقابل رسانه‌ها او را «بازنده» خطاب کرد.

اکنون، بعد از سیزده سال، به نظر می‌رسد که رییس جمهور ایالات متحده نیز به همان نتیجه‌ای رسیده است که فرمانده بریتانیایی قبلا رسیده بود.