فردا تنها خورشید گرفتگی کامل سال 2021 رخ میدهد
تهران - ایرنا - سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد: تنها خورشید گرفتگی کامل سال 2021 میلادی روز شنبه 13 آذر ماه اتفاق میافتد، اما این رویداد فقط از قطب جنوب قابل مشاهده است.
به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، این خورشید گرفتگی روز شنبه چهارم دسامبر (13 آذر)، حدود ساعت 07:33 به وقت گرینویچ (11:03 دقیقه به وقت تهران) برای بینندگان نزدیک لبه قفسه یخی Ronne در قطب جنوب به بیشترین حد خود می رسد.
در حالی که این خورشید گرفتگی ممکن است تا حد زیادی نادیده گرفته شود، اما بینندگان در سایر نقاط نیمکره جنوبی - از جمله بخش هایی از استرالیا، شیلی و نیوزیلند - یک خورشید گرفتگی جزیی را مشاهده خواهند کرد. خورشید گرفتگی کامل بعدی تا 8 آوریل 2024 رخ نخواهد داد، اما برخلاف خورشید گرفتگی هفته آینده، به طور گسترده در بخش هایی از کانادا، مکزیک و آمریکا قابل مشاهده خواهد بود.
در همین حال، در اروپا، انتظار نمی رود خورشید گرفتگی کامل در این قرن مشاهده شود.
خورشید گرفتگی زمانی رخ می دهد که ماه از بین زمین و خورشید عبور می کند و بر زمین سایه می اندازد. انواع مختلفی خورشیدگرفتژی وجود دارد، بسته به اینکه چه مقدار از خورشید در یک مکان مشخص برای بیننده پنهان است. برای یک خورشید گرفتگی کامل - زمانی که خورشید به طور موقت توسط ماه برای افرادی که در مرکز سایه ماه هستند کاملا پوشیده می شود - هر سه اجرام آسمانی باید در یک خط مستقیم باشند.
در خورشید گرفتگی کامل بینندگان می بینند آسمان بسیار تاریک شده است، درست مثل اینکه سپیده دم یا غروب باشد، اما در عین حال ممکن است بتوان تاج خورشید یا جو بیرونی را در اطراف ماه دید. تاج معمولا توسط چهره درخشان خورشید پوشیده می شود.
ناسا تمهیداتی را برای پخش زنده این رویداد آسمانی از قطب جنوب انجام داده است. این واقعه در یوتیوب و وبسایت ناسا به صورت زنده پخش خواهد شد.
ناسا نسبت به نگاه مستقیم به خورشید در هنگام این کسوف هشدار داده است و توصیه میکند که در طول این واقعه از عینکهای مخصوص دید خورشیدی یا مخصوص خورشید گرفتگی استفاده شود.
*س_برچسبها_س*