فرصتی که فتنه برای دانشگاه ایجاد کرد / روایتی از حضورمسؤولان و رونق فضای گفتوگو میان دانشجویان
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: پس از فوت مهسا امینی و از ابتدای شروع اعتراضات در دانشگاه های کشور رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه، معاون رئیس جمهور، سخنگوی دولت و جمعی دیگر از مسئولین چندین بار در دانشگاه ها حضور یافته و بی واسطه و رو در رو با دانشجویان دانشگاه های مختلف گفتگو کردند.
حضور دو ماه گذشته مسوولین در دانشگاه طی سال های اخیر کم سابقه بوده و همین امر باعث افزایش شور و نشاط و پر رونق شدن فضای دانشگاه های کشور پس از سالهای کرونایی دانشگاهها شد.
بر این اساس در دوره کرونا که دانشگاهها تعطیل بود، فعالیت سیاسی و اجتماعی دانشجویان نیز تقریبا به رکود رفت.
اعتراضات اخیر مزید بر علت شد تا تهدید ها به فرصت تبدیل شود و حضور مسئولین در دانشگاه ها مطالبه سالهای نه چندان دور رهبرانقلاب مبنی بر حضور مسوولین در میان دانشجویان را جامه عمل بپوشاند.
گفتگوی بی واسطه رئیس جمهور با دانشجویان
چراغ اول حضور مسئولین در دانشگاه در همان روزهای ابتدایی اعتراضات توسط رئیس جمهور روشن شد و جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاهها با حضور آیت الله رئیسی شنبه 16 مهر 1401 در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
آیتالله رئیسی از روزهای ابتدایی شروع دولت سیزدهم با حضور در دانشگاه شریف نشان داده بود اهمیت زیادی برای شنیدن صدا و گفتگو با دانشجویان قائل است.
واکنش کاربران: فرصت سازی از تهدید یعنی این عکس!
کاربران شبکههای اجتماعی واکنشهای مثبتی نسبت به حضور رئیسجمهور و دیگر مقام های اجرایی کشور در روزهایی ابتدایی اعتراضات داشتهاند که برخی از آن ها را در ادامه مشاهده میکنید:
رئیس قوه قضاییه در بین دانشجویان دانشگاه بیرجند
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه نیز با حضور در بین دانشجویان دانشگاه بیرجند با آن ها گفتوگو کرد و دانشجویان نیز اظهارات صریح و بدون لکنتی خطاب به اژهای مطرح کردند.
یکی از تذکرات رئیس قوه قضاییه در جلسه دانشجویان خطاب به مسوولین بود: باید در جلسه وقت بیشتری در اختیار دانشجویان برای بیان نظراتشان قرار میگرفت. اژه ای از نصب عکس و بنر خود نیز در این جلسه گلایه می کند.
حضور معاون رئیس جمهور در دانشگاه
سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیسجمهور نیز سه شنبه 17 آبان ماه با حضور در دانشگاه تربیت مدرس، در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان این دانشگاه حاضر شد.
آمده ایم تا حرف های شما را بشنویم
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور در دانشگاه تربیت مدرس هنگامی که در ابتدای سخنرانی با شعار دانشجویان مواجه شد، گفت: ما آمدهایم تا حرفهای شما را بشنویم؛ با شعار آزادی موجب دیکتاتوری نشوید و با آزادی بیان مقابله نکنید.
ابتکار جالب معاون رئیس جمهور / این بار حسینی میزبان دانشجویان شد!
نکته جالب ماجرا آنجا بود که حسینی یک روز بعد دانشجویانی که در جلسه دانشگاه اعتراض زیادی داشتند و حتی گاهی با فریادها و داد و بیدادهای خود باعث بهم خوردن مراسم شدند دعوت کرد تا در دفتر کار خود میزبان آنها باشد و به دور از هیجانات و احساسات سخنانشان را بشنود.
بهادری جهرمی؛ مرد خستگی ناپذیر دانشگاه ها
بی اغراق این روزها سخنگوی دولت نزدیکترین و فعال ترین مسئول در فضای دانشجویی است. بهادری جهرمی از روزهای اول اعتراضات با حضور در دانشگاه ها نشان داد رئیسی در انتخاب سخنگو برای دولتش بد عمل نکرده است. سخنگوی دولتی که در اوج اغتشاشات حاضر است فحش بشنود، جلسه اش نیمه کاره تمام شود، طعنه و کنایه و... هم به جان بخرد اما در میان دانشجویان باشد تا دانشگاه محل گفت و گو باشد نه آنچه که ضدانقلاب میخواهد!
دانشگاه علامه طباطبایی
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سهشنبه 26 مهرماه با حضور در دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، در نشستی با دانشجویان به گفتوگو پرداخت و به پرسشهای آنها پاسخ داد.
این تصویر آرزوی معاندین و منافقین را فرو ریخت!
حضور و گفتگو بی واسطه با دانشجویان مورد توجه بسیاری از رسانهها و فعالان دانشجویی قرار گرفت:
حضور در جمع دانشجویان قمی
علی بهادری جهرمی این بار به قم رفت و در جمع دانشجویان حضور یافت. حضور بهادری جهرمی مورد توجه و استقبال فراوان دانشجویان قمی قرار گرفت و علاوه بر ظرفیت 800 نفری سالن شیخ مفید این دانشگاه، حدود 200 نفر نیز اضافه بر ظرفیت، در سالن حضور پیدا کردند. این یعنی دانشجوی ایرانی بیش از داد و فریاد علاقه مند گفت و گو است.
پاسخگویی همراه با سعه صدر سخنگوی دولت موجب شد، تعدادی از دانشجویان که از ابتدا تا انتهای جلسه به مدت دو ساعت و نیم برای ایجاد اختلال در روند برنامه تلاش کردند، ناموفق بمانند.
دانشجویان مشهدی این بار میزبان سخنگوی دولت شدند
سخنگوی هیئت دولت در ادامه حضور خود در دانشگاهها، به دانشگاه فردوسی مشهد رفت و در نشستی با عنوان «به وقت پاسخ» به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
شمار دانشجویان حاضر در جلسه به قدری زیاد بود که برگزار کنندگان جلسه به دلیل تکمیل فضای سالن مجبور به پخش زنده و همزمان سخنرانی در سالن ویدئو کنفرانس این دانشگاه نیز شدند.
در پایان این جلسه دانشجویان با شعار جهرمی متشکریم از سخنگوی هیئت دولت به دلیل حضور و پاسخگویی به سوالات تشکر کردند.
حضور در خوابگاه دانشگاه صداوسیما
نشست پرسش و پاسخ علی بهادری سخنگوی دولت با دانشجویان دانشگاه صداوسیما نیز در محل فاطمیه بزرگ تهران برگزار شد.
برخی نمایندگان مجلس نیز پای کار بودند
در چند هفته گذشته برخی نمایندگان مجلس از جمله فاطمه قاسم پور، امیرآبادی، متفکر آزاد و برخی دیگر از اعضای هیات رئیسه مجلس در جلسات مختلف با دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور دیدار و گفت و گو داشتند.
تلاش دشمن نتیجه عکس داد
شروع اغتشاشات در برخی دانشگاههای کشور همراه با فحش و دعوا و بر هم زدن فضای علمی کشور بود. دشمن تلاش کرد تصویری از دانشگاه های ایران بسازد که در آن دانشجویان به جای تحصیل و گفت و گو تلاش می کنند فحش و دعوا راه بیاندازند اما آنچه در نهایت از دانشگاه های کشور مخابره شد پر رونق شدن جلسات گفت و گو و مناظره بود. اتفاقی که بارها رهبرانقلاب تحت عنوان کرسی های آزاد اندیشی از دانشجویان مطالبه کرده بود.
سال 72 رهبرانقلاب فرمودند: «خدا لعنت کند آن دستهایی را که تلاش کردهاند و میکنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسی کنند. کشوری که جوانانش سیاسی نباشند، اصلاً توی باغ مسائل سیاسی نیستند، مسائل سیاسی دنیا را نمیفهمند، جریانهای سیاسی دنیا را نمیفهمند و تحلیل درست ندارند. مگر چنین کشوری میتواند بر دوش مردم، حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند!؟ بله؛ اگر حکومت استبدادی باشد، میشود. حکومتهای مستبد دنیا، صرفهشان به این است که مردم سیاسی نباشند؛ مردم درک و تحلیل و شعور سیاسی نداشته باشند. اما حکومتی که میخواهد به دست مردم کارهای بزرگ را انجام دهد؛ نظام را میخواهد با قدرت بیپایان مردم به سر منزل مقصود برساند و مردم را همه چیز نظام میداند، مگر مردمش - بخصوص جوانان، و بالاخص جوانانِ دانشجویش - میتوانند غیر سیاسی باشند!؟ مگر میشود!؟ عالِمترین عالِمها و دانشمندترین دانشمندها را هم، اگر مغز و فهم سیاسی نداشته باشند، دشمن با یک آبنبات تُرش میتواند به آن طرف ببرد؛ مجذوب خودش کند، و در جهت اهداف خودش قرار دهد! این نکات ریز را، باید جوانان ما درک کنند.»
پایان پیام /