پنج‌شنبه 8 آذر 1403

فرصت ها و چالش های کشاورزی ایران از نظر سفیر دانمارک

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فرصت ها و چالش های کشاورزی ایران از نظر سفیر دانمارک

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، سفیر کشور دانمارک در ایران اطلاعات بسیار دقیق و کاملی را از فرصت‌های بخش کشاورزی و غذا در ایران برای کشور دانمارک تهیه کرده و در آن تاکید کرده است که شرکت‌های دانمارکی در چه حوزه‌هایی می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند.

در این گزارش به موانع احتمالی که پیش روی این شرکت‌ها می‌تواند داشته باشد، نیز اشاره شده است.

در این گزارش به کلیات کشاورزی، شرایط آب و هوایی و کلیمایی و نیز منابع طبیعی ایران، سیاست‌های دولت در بخش کشاورزی، میزان تقاضا، عوارض وارداتی و غذاهای فرآوری‌شده، سازمان‌های دولتی بخش کشاورزی و غذا، فرصت‌ها و چالش‌ها برای شرکت‌های دانمارکی، تجارت و نحوه انجام فعالیت اقتصادی در ایران اشاره شده است.

ترجمه‌ای که پیش روی شما قرار دارد به چالش‌ها و فرصت‌های شرکت‌های دانمارکی در ایران از نگاه سفیر این کشور می‌پردازد. بررسی های آنها از کشاورزی ما هم در نوع خود قابل توجه است.

سفیر دانمارک در ایران در این گزارش اطلاعات بسیار دقیقی از نیازمندی های کشاورزی کشور ارائه کرده که شاید برخی از مسئولان ما هم از آن غافل هستند.

* فرصت‌ها

در گزارش سفیر دانمارک اشاره شده کشاورزی در ایران به دلیل تحریم‌های سال‌های گذشته از عقب‌ماندگی رنج می‌برد. ماشین‌های کشاورزی که توسط کشاورزان در بخش‌های مختلف استفاده می‌شود، فرسوده است و هنوز نیاز است در بسیاری از مزارع مکانیزاسیون صورت بگیرد که اینها نیازمند ماشین‌های کشاورزی جدید است.

همچنین در صنایع تولید ماشین‌آلات کشاورزی، ماشین‌های مدرنی منطبق با تکنولوژی جدید تولید نمی‌شود و نیز به دلیل عقب‌ماندگی در بخش کشاورزی از ظرفیت‌های این بخش کامل استفاده نشده و هنوز ظرفیت توسعه کشت وجود دارد.

در این گزارش اشاره شده است که شرکت‌های دانمارکی می‌توانند تکنولوژی و راهکار ویژه‌ای را برای ماشین‌های کشاورزی برای افزایش راندمان و بهره‌وری زمین‌های آنها ارائه دهند.

در حال حاضر تقاضای زیادی برای ماشین‌های کشاورزی در ایران وجود دارد، به ویژه ماشین‌آلاتی که با تکنولوژی ویژه‌ای مانند افزایش عملکرد کار کند و موجب کاهش مصرف منابع نیز بشود. بنابراین ظرفیت بسیار خوبی برای شرکت‌های دانمارکی برای همکاری با ایران در این زمینه ها وجود دارد.

می‌توان با شرکت‌های سازنده ماشین‌آلات کشاورزی در ایران همکاری کرد و جدیدترین تکنولوژی و فوت و فن‌ها را در اختیار آنها قرار داد. همکاری با شرکت‌های سازنده ایرانی می‌تواند فرصت دسترسی شرکت‌های دانمارک را به بازار بسیار مناسب و در عین حال پیچیده ایران فراهم کند. بازاری که ویژگی‌های بسیار درگیر بروکراسی و با شفافیت بسیار پایین را داراست.

شرکت‌های دانمارکی می‌توانند به سمت تکنولوژی‌های سبز پیش بروند و باعث کاهش مصرف منابع طبیعی بشوند که این امکان را می‌توان از طریق هوشمندسازی پروژه‌ها و همچنین افزایش عملکرد آب اجرایی کرد. از آنجایی که ایران با کمبود آب مواجه است، چنین راهکارهایی بسیار برای ایران مناسب است تا آنها بتوانند کشاورزی خود را توسعه دهند و از بحران آینده آب در امان بمانند.

مدیریت مصرف آب و افزایش عملکرد برای دولت ایران از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. علاوه بر این نیازمند به سیستم اتوماسیون در دامداری‌ها و گلخانه‌ها و نیز سیستم‌های باغی است. انجام آموزش‌های مرتبط برای استفاه از این ماشین‌آلات و تکنولوژی‌ها هم یک ضرورت برای ایران است تا بتوانند از این نظر صادرات محصولات کشاوزری خود را افزایش دهند. شرکت‌های دانمارکی می‌توانند چنین خدماتی را در مزارع نیز انجام دهند که در این صورت فرصت مناسبی برای حضور آنها در بازار ایران فراهم خواهد شد.

شرکت‌های دانمارکی می‌توانند در زمینه حفاظت از گیاهان، افزایش کیفیت بذر و خاک، استفاده از پسماندها در بخش کشاورزی و بازچرخانی آب کار کنند که این روش‌ها هم می‌تواند کشاورزی ایران را متحول کند.

* فرصت‌های شرکت‌های دانمارکی در بازار غذا

در گزارش سفیر دانمارک آمده است که شرکت‌های دانمارکی فرصت‌های بسیار خوبی را در حوزه لبنیات، گوشت و همچنین نوشیدنی‌ها می‌تواند داشته باشد. به واسطه سیاست خودکفایی که ایران درباره غذا پیش گرفته، محدودیت‌هایی را برای واردات غذا اعمال می‌کند اما ایران هنوز در گوشت قرمز، ماهی و کره خودکفا نیست. فرصت بسیار خوبی برای صادرکنندگان دانمارک در زمینه محصولات وجود دارد. فرصت بسیار خوبی هم درباره افزودنی‌های غذا نظیر طعم‌های مصنوعی وجود دارد. همچنین می‌توان در مورد نوشیدنی‌ها هم به صادرات آبجوی بدون الکل اشاره کرد.

هر چند احتمال کمی برای حضور شرکت‌های دانمارکی برای تولید مستقیم محصولات لبنی وجود دارد، اما برای شرکت‌های دانمارکی فراهم کردن تکنولوژی و ماشین‌آلات و فوت و فن‌های آنها در این بخش‌ها می‌تواند مفید باشد.

* چالش‌های احتمالی شرکت‌های دانمارکی در ایران

سفیر دانمارک در ایران نوشته است علی‌رغم فرصت‌های خوبی که برای شرکت‌های دانمارکی وجود دارد، اما طیف گسترده‌ای از چالش‌ها هم می‌تواند در بازار ایران وجود داشته باشد که البته رفع این چالش‌ها برای شرکت‌های دانمارکی چندان پیچیده نیست.

چالش اصلی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی در ایران کمبود نقدینگی و شفافیت در بخش مالی این کشور است.

بر اساس اعلام بانک جهانی، ایران در بین 189 کشور جهان از نظر شاخص بهبود کسب و کار جایگاه صد و هجدهم را دارد و در رتبه‌بندی بین‌المللی از نظر شفافیت اقتصادی در بین 168 کشور جهان، در جایگاه صد و سی‌ام قرار گرفته است.

علاوه بر این به دلیل سرمایه‌گذاری اندک بخش خصوصی به ویژه در بخش کشاورزی محدودیت‌هایی دیده می‌شود.

در این گزارش نوشته شده است که بازار کشاورزی و غذایی ایران به شدت درگیر بروکراسی است که نتایج آن در یارانه‌هایی که برای تولیدکنندگان داخلی همچنین سهم واردات، عوارض واردات هم دیده می‌شود. قوانین دامپزشکی به عنوان یک مانع تجاری در واردات از کشورهای دیگر است. اینها دلایلی هستند که همواره دسترسی به شرکت‌های بین‌المللی را به بازار ایران بسیار پیچیده و سخت می‌کند.

در پایان باید خاطرنشان کرد: هنوز برخی ریسک‌ها در باره انجام فعالیت اقتصادی در ایران وجود دارد و اقتصاد ایران هنوز وابستگی زیادی به صادرات نفت و گاز دارد. جدای از اینها بخش کشاورزی و غذایی ایران ظرفیت ارائه فرصت‌های اقتصادی برای شرکت‌های دانمارکی برای به عهده گرفتن ظرفیت‌ها و چالش‌های بازار ایران را دارد و بودن شریک برای شرکت‌های ایرانی می‌تواند سودمند باشد و سفارت دانمارک در تهران می‌تواند شرکت‌های دانمارکی را که در ایران حضور می‌یابند حمایت و به آنها خدمات بدهد.

انتهای پیام /

کشاورزی ایران دانمارک اقتصاد