فرصت 3 روزه نبیه بری به حریری برای تشکیل دولت / تجمع معترضان مقابل منزل نمایندگان پارلمان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه الاخبار لبنان درباره آخرین وضعیت بحران سیاسی این کشور اعلام کرد که از جمعه گذشته تاکنون همه تماسها در این زمینه متوقف شده و شاید بتوان گفت تنها چیزی که از ابتکار «نبیه بری» رئیس پارلمان برای تشکیل کابینه باقی مانده، اصرار برای عدم استعفای «سعد حریری» نخستوزیر مکلف از ماموریت تشکیل دولت قبل از پیدا شدن یک جایگزین برای اوست. منابع آگاه...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه الاخبار لبنان درباره آخرین وضعیت بحران سیاسی این کشور اعلام کرد که از جمعه گذشته تاکنون همه تماسها در این زمینه متوقف شده و شاید بتوان گفت تنها چیزی که از ابتکار «نبیه بری» رئیس پارلمان برای تشکیل کابینه باقی مانده، اصرار برای عدم استعفای «سعد حریری» نخستوزیر مکلف از ماموریت تشکیل دولت قبل از پیدا شدن یک جایگزین برای اوست. منابع آگاه به روزنامه الاخبار گزارش دادند که نبیه بری 3 روز به حریری فرصت داده تا به دنبال راه حلی برای تشکیل سریع دولت باشد؛ این در حالی است که حریری در مدت بیش از 7 ماه قادر به تشکیل دولت نبود و منابع سیاسی لبنان معتقدند این که حریری طی سه روز بتواند راه حلی برای بن بست سیاسی کشور پیدا کند تقریبا غیر ممکن است؛ به ویژه اینکه او همچنان در جبهه مقابل مواضع تیم رئیس جمهوری از جمله «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی قرار دارد. در نتیجه همه راهها در برابر ابتکار نبیه بری مسدود شده و آنچه که امروز واقعا اتفاق میافتد خریدن زمان برای به تاخیر انداختن استعفای سعد حریری است. اختلافات میان «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و سعد حریری نیز همچنان ادامه دارد. در حالی که برخی تلاش دارند تیم رئیس جمهوری را مانع اصلی تشکیل دولت لبنان معرفی کنند، اما همانطور که سید «هاشم صفیالدین» رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان اعلام کرد مشکل اصلی تشکیل دولت در لبنان در نقاطی که گفته میشود نیست و مشکل آن است که برخی سیاستمداران در پی رسیدن به اهداف خود هستند؛ اهدافی که در روزهای عادی نتوانستند به آنها برسند و در واقع بهای منافع سیاستمداران را باید مردم بپردازند. از سوی دیگر محافل سیاسی لبنان گزارش میدهند که اصرار جنبش امل و حزبالله برای ادامه ماموریت سعد حریری در تشکیل دولت و همچنین حمایت دارالفتوی و نخست وزیران سابق از وی موجب شده تا استعفای سعد حریری به تاخیر افتاده و راه برای انجام رایزنیهای جدید باز شود. به گفته این منابع «علی حسن خلیل» معاون سیاسی نبیه بری نشستهای زیادی در پشت صحنه از جمله با حاج «حسین خلیل» معاون سیاسی دبیرکل حزبالله و حاج «وفیق صفا» مسئول واحد ارتباطات و هماهنگی در حزبالله و نیز سعد حریری انجام داده است. همچنین احتمالا امروز حسین خلیل و حاج وفیق صفا دیداری با جبران باسیل به منظور ادامه انجام گفتگوها درباره تشکیل دولت داشته باشند تا شاید مشکل معرفی وزرای مسیحی حل شود. منابع وابسته به سعد حریری نیز گزارش دادند که وی در صدد ارائه یک ساختار جدید به رئیسجمهور درباره دولت شامل 24 وزیر است و این ساختار را طی روزهای آینده تحویل عون خواهد داد و احتمال برگزاری یک نشست میان میشل عون و حریری وجود دارد. منابع لبنانی هشدار دادند که این کشور دیگر تحمل این وضعیت و یا هرگونه استدلال برای به تاخیر انداختن تشکیل دولت را ندارد و اگر در روزهای آینده مشکل سیاسی لبنان حل نشود روزهای سختتری در انتظار مردم این کشور خواهد بود.
*س_ تجمع معترضان در طرابلس_س*از سوی دیگر شب گذشته شماری از معترضان لبنانی در طرابلس در اعتراض به وخیمتر شدن اوضاع اقتصادی و اجتماعی و معیشتی و نیز تشدید بحران سوخت با آتش زدن لاستیکها و ایجاد موانعی توسط سطلهای زباله و سنگ راهها را مسدود کردند. نیروهای ارتش نیز در مناطق تجمع معترضان لبنانی حضور یافته و در تلاش برای متفرق کردن آنها بودند. گروه دیگری از معترضان نیز سوار بر موتورسیکلتها شروع به تظاهرات کرده و در برابر درب منازل نمایندگان پارلمان ایستادند و با سر دادن شعارهایی خواستار استعفای آنها شدند. بر همین اساس اقدامات امنیتی شدیدی مقابل منازل نمایندگان برای جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی اتخاذ شده است. در سایه بن بست سیاسی در روند تشکیل دولت جدید لبنان، اعتراض به اوضاع وخیم اقتصادی و معیشتی این کشور همچنان ادامه دارد و موج جدید این اعتراضات از 7 روز قبل آغاز شده است. ارزش لیره لبنان در مقابل دلار آمریکا به شدت سقوط کرده است و لبنانیها از کمبود سوخت و دارو و فروپاشی قدرت خرید خود رنج میبرند. تحریمهای آمریکا، پیامدهای ناشی از همه گیری کرونا و انفجار فاجعه بار بندر بیروت در ماه اوت سال 2020 میلادی نیز بر وخامت اوضاع این کشور افزوده است.