فرماندار سمیرم: تولیدات عشایر این شهرستان در کشور نمونه است
اصفهان - ایرنا - فرماندار سمیرم گفت: تولیدات و هنر دستان مردان و زنان عشایر این خطه ییلاقیف در کشور زبانزد، کم نظیر و نمونه است.
محمدرضا عسگریان روز شنبه در نشست هماندیشی و تقدیر از شوراهای اسلامی روستاها و تیرههای عشایری بخش وردشت در شمال سمیرم اظهار داشت: هر کدام از این صنایع و هنرها نتیجه سالها کوچیدن و رفت و آمدی است که فرهنگ غنی عشایری را شکل داده است.
وی خاطرنشان کرد: کوچ عشایر به خودی خود و به تنهایی پدیدهای جذاب و تماشایی است که علاوه بر نگاه سرزمینی و توسعهای، از زاویه گردشگری و توریسم نیز باید به آن نگریست.
به گفته عسگریان، شناساندن نوع زندگی به شکل کوچ و طی مسیر از سردسیر به گرمسیر و بالعکس آن هم به روش سنتی، به همراه تحمل سختیها در کنار زیباییها و بهره بردن از طبیعت را باید حتی در بین درسهای دانشآموزان جای داد و برای معرفی زوایای این نوع زندگی عشایر بیشتر تلاش کرد.
فرماندار سمیرم با بیان اینکه عشایر این خطه با حدود 700 تا 800 هزار راس دام، چهار هزار و 550 تن گوشت و 2 هزار و 645 کیلوگرم شیر استان اصفهان را تولید میکنند، ادامه داد: مجموع تولیدات صنایع دستی جامعه عشایری، 20 هزار مترمربع انواع گلیم، جاجیم، فرش و تولید 138 هزار کیلوگرم پشم مرغوب در یک دوره کوچ است.
رییس اداره امور عشایر سمیرم نیز در همین پیوند اظهار داشت: عشایر در مسیر کوچ، مسافتی بین450 تا 2 هزار کیلومتر راه را با هدف بهرهبرداری از مراتع و چراگاههای طبیعی میپیمایند.
علیاکبر نادی تصریح کرد: بخشی از جمعیت عشایر از هر چهار طایفه عمله، درهشوری، فارسیمدان و ششبلوکی علاوه بر شغل دامداری، به زراعت و کشت و کار نیز مشغول هستند.
وی با یادآوری سرکشیهای هفتگی به عشایر در قشلاق و ییلاق بویژه در در اسفند و فرودین هر سال اظهار داشت: برخی از عشایر منطقه نبود یا تصرف ایل راه، برخی دیگر آب و تعدادی جاده دسترسی مناسب و کمبود علوفه را مطرح میکنند که در چند سال اخیر برای رفع این مسائل تلاشهای خوبی انجام شده است.
رییس اداره امور عشایر سمیرم در ادامه به ظرفیتهای گردشگری عشایر نیز اشاره کرد و گفت: علاوه بر صنایع و هنرهای دست عشایر، بازیهای بومی، کهن و حتی گروهی این جامعه نیز میتوانند نقش بزرگی در جذب گردشگر داشته باشد.
نادری به ضرورت توجه بیشتر به گردشگری مناطق عشایری با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: سال گذشته تفاهمنامهای در این زمینه منعقد شد تا بتوان توسعه این بخش را روزافزون کرد و امکان جهش و رونق اقتصادی در این صنعت را فراهم ساخت.
وی همچنین با اشاره به طرح غربالگری کرونای عشایر از ابتدای کوچ بهاره به سمیرم و با تقدیر از مدافعان سلامت و مجموعه بهداشت و درمان سمیرم اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا در بین عشایر، کمترین میزان بوده است.
رییس اداره امور عشایر سمیرم گفت: از نخستین روز آغاز طرح غربالگری ویروس کرونا در بین 6 هزار و 899 نفر از جامعه عشایری این شهرستان انجام شده و 13 مورد مشکوک به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
وی باردیگر از خانوارهای عشایری خواست تا رفت و آمد خود به شهرها و روستاهای نزدیک به محل استقرار خود را کاهش دهند و تنها برای خریدها و کارهای ضروری از یوردهای خود خارج شوند.
کمتر از 9 هزار خانوار عشایری شامل ایلهای بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه به استان اصفهان کوچ میکنند و بیش از 6 ماه از سال را در شهرستانهای ییلاقی و کوهستانی غرب، جنوب و جنوب غربی این استان مستقر میشوند.
حدود چهار هزار خانوار عشایری قشقایی شامل طایفههای دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ میکنند.
شهرستان سردسیر سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با 150 روستا و آبادی، شش شهر و چهار بخش و افزون بر یکصد هزار نفر جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با 455 هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی در160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
*س_برچسبها_س*