فرماندار: مراغه مستعد ایجاد صنایع تبدیلی است
مراغه - ایرنا - معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه گفت: با توجه به ظرفیت های بزرگ تولید محصولات باغی به ویژه سیب در این شهرستان، ایجاد صنایع تبدیلی زمینه ساز بهره وری بیشتر از تولیدات باغی است و باید مورد توجه قرار گیرد.
سیدعلی موسوی حسینی روز سه شنبه در آیین جشن برداشت سیب و کل گیری این محصول در مراغه افزود: در این شهرستان با دارا بودن هزاران هکتار اراضی باغی، سالانه حدود 300 هزار تن سیب درختی برداشت می شود که این امر می تواند زمینه مساعدی برای سرمایه گذاری در زمینه صنایع تبدیلی باشد.
وی اضافه کرد: در صورت فرآوری فقط 10 درصد از محصول سیب تولیدی در این شهرستان، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده مناسب، زمینه اشتغال صدها نفر در منطقه در این بخش فراهم خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم صیانت از منابع آبی در بخش کشاورزی افزود: با توجه به احتمال بروز بحران آب و خاک، استفاده و ترویج بهره گیری از منابع آبی به شیوه آبیاری قطره ای در باغات ضروری و حیاتی است.
موسوی با تقدیر از عملکرد سیب کاران این شهرستان اضافه کرد: انتقال تجارب باغداران نمونه در این زمینه، موجب توسعه و بهبود میزان تولید خواهد بود.
افزایش 20 تا 25 درصدی تولید سیب درختی در مراغه
مدیر جهاد کشاورزی مراغه از افزایش 20 تا 25 درصدی تولید سیب درختی در این شهرستان خبر داد.
اسماعیل کریمی اصل افزود: امسال به دلیل رعایت موازین و اصول باغداری و بارندگی های مناسب شاهد افزایش تولید سیب درختی در این شهرستان بوده ایم.
وی ادامه داد: هم اکنون متوسط تولید سیب درختی در این شهرستان حدود 80 تن در هر هکتار است و یکی از باغداران نمونه این شهرستان به نام رحیم حامدی در روستای سرگیزه در آیین کل گیری سیب موفق به ثبت رکورد برداشت 170 تا 180 تومن سیب در هر هکتار شده است.
کریمی اضافه کرد: همکاری با کارشناسان جهاد کشاورزی و بهره گیری از سیستم آبیاری قطره ای زمینه ساز جهش تولید در برداشت سیب در باغات این شهرستان شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه استفاده از سیستم های آبیاری قطره ای در این شهرستان افزود: باغداران با استفاده از این شیوه می توانند علاوه بر صیانت از منابع آبی افزایش تولید را موجب شوند که در این زمینه نیز همکاری مناسبی با بخش خصوصی برای توسعه این شیوه آبیاری در این شهرستان انجام شده است.
شهرستان مراغه با حدود 268هزار نفر جمعیت در 127کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار داشته و با تولید سالانه بیش از 220 هزار تن سیب قطب تولید این محصول در استان آذربایجان شرقی است.
*س_برچسبها_س*