یک‌شنبه 30 دی 1403

فضاهای ورزشی قم 123 هزار متر مربع توسعه یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فضاهای ورزشی قم 123 هزار متر مربع توسعه یافت

قم - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان قم با بیان اینکه در پایان سال 91 تعداد 79 مکان ورزشی به میزان 218 هزار و 704 متر مربع در سطح استان وجود داشت گفت: به لطف حمایت های صورت گرفته از سوی دولت تدبیر و امید 30 مکان ورزشی به مساحت 123 هزار و 381 متر مربع به فضاهای ورزشی قم اضافه شد.

رسول منعم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: فضاهای تحت پوشش اداره کل ورزش و جوانان قم از 19 صدم به 24 صدم افزایش رسید، و با احتساب فضاهایی که در اختیار دیگر دستگاه های دولتی و همچنین بخش خصوصی قرار دارد، فضاهای ورزشی استان نیم متر مربع افزایش پیدا کرد.

منعم همچنین با بیان اینکه تعداد هیات های ورزشی قم در اواخر دولت دهم 44 هیات بود ولی در حال حاضر به 47 هیات ورزشی افرایش پیدا کرده است گفت: سال گذشته هیات های قایق رانی و شمشیر بازی به هیات های ورزشی استان اضافه شد.

وی گفت: در پایان سال 91 تعداد مسابقه های قهرمانی قم 374 مسابقه بود ولی در پایان سال 98 تعداد 439 مسابقه انتخابی را در استان شاهد بودیم.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال 91 تنها 403 تیم ورزشی به مسابقه های قهرمانی کشور اعزام می شدند، گفت: در سال پایان سال قبل تعداد تیم های اعزامی از قم به مسابقه های کشوری و تیم ملی 818 تیم بود.

وی با بیان اینکه تعداد میزبانی رقابت های مختلف ورزشی در قم از 58 مورد در سال 91 به 80 مورد در پایان سال 98 افزایش پیدا کرد، افزود: تعداد ورزشکاران دعوت شده به اردوی تیم ملی نیز از 149 ورزشکار در سال 91 به 173 ورزشکار در سال قبل رسید.

مدیرکل ورزش و جوانان قم همچنین تعداد ورزشکاران سازمان یافته قم در پایان سال 91 را 40 هزار تن ذکر کرد و گفت: این تعداد ورزشکار به 51 هزار و 963 تن در پایان سال گذشته افزایش پیدا کرد.

وی افزود: تعداد تیم های ورزشی قم که در لیگ کشوری حاضر هستند نیز از 51 تیم در سال 91 به 89 تیم در سال قبل رسید.

وی مجموع عناوین قهرمانی کسب شده در قم در مسابقه های ورزشی انفرادی در سال 91 را 534 مورد دانست و گفت: این تعداد در سال 98 به یکهزار و 587 عنوان ارتقا پیدا کرد.

منعم افزود: تعداد عنوان های ورزشی تیمی قم نیز از 62 عنوان در سال 91 به 123 عنوان در سال 98 رسید.

مدیرکل ورزش قم همچنین تعداد عناوین آسیایی و جهانی کسب شده توسط ورزشکاران قمی در سال 91 را 31 مورد خواند و گفت: این تعداد در حال حاضر 115 مورد می باشد.

وی تعداد باشگاه های ورزشی خصوصی قم در سال 91 را 133 باشگاه برشمرد و گفت: اکنون 263 باشگاه ورزشی در قم فعال است.

مدیرکل ورزش و جوانان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدام های انجام شده در حوزه جوانان این استان گفت: کل اعتباری که در سال 91 به حوزه جوانان قم پرداخت شد، بالغ بر 425 میلیون ریال بود که این رقم در سال 98 به 12 میلیارد و 672 میلیون ریال افزایش یافت.

منعم با یادآوری اینکه در سال 91 هیچ سازمان مردم نهادی به صورت رسمی در حوزه جوانان قم فعال نبود، گفت: هم اکنون 48 سازمان مردم نهاد از اداره کل ورزش و جوانان قم مجوز گرفتند که 35 مورد آنها فعالیت مستمر و جدی در بخش های مختلف مذهبی، فرهنگی، علمی، پژوهشی، هنری، سبک زندگی، کسب و کار ورزشی و طب اسلامی دارند.

وی یادآور شد: در سال 98 نسبت به سال 97 تعداد مجوزها و اعتبارنامه های صادر شده برای سازمان های مردم نهاد قم در حوزه جوانان 2 برابر شده و 13 اعتبارنامه را صادر کردیم.

این مسئول با اشاره به برگزاری 340 کارگاه آموزشی قبل، حین و بعد از ازدواج با حضور 10 هزار و 938 تن طی سال گذشته افزود: در بحث تسهیلات ازدواج نیز در حالی که در سال 96 به هر زوج فقط 30 میلیون ریال وام ازدواج داده می شد، این رقم در سال جاری به 500 میلیون افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل ورزش قم یادآور شد: در سال گذشته حدود 11 هزار و 964 تن در قم از تسهیلات ازدواج استفاده کردند و سهم تسهیلات ارایه شده به زوج ها نیز سه هزار و 751 میلیارد و 800 میلیون ریال بود، و 93 درصد متقاضیان نیز موفق به دریافت شدند.

وی با یادآوری اینکه یکی از اقدام های دولت دوازدهم در توسعه زیرساخت های فرهنگی ورزشی احداث خانه های جوان بوده است، تصریح کرد: در همین راستا در قم سه خانه جوان را در مناطق کهک، دستجرد و شهرک پردیسان به بهره برداری رساندیم.

منعم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در دوران شیوع ویروس کرونا اقدام های موثری را از سوی سازمان های مردم نهاد و هیات های ورزشی قم شاهد بودیم، گفت: در همین خصوص ستاد مقابله با شیوع کرونا تشکیل، و 6 جلسه آن نیز برگزار شد و این ستاد علاوه بر تاثیری که در تصویب قوانین و موضوع های مرتبط با این بیماری داشته، با نظارت های خود نقش بسزایی را نیز بر اجرای آنها ایفا کرده است.

مدیرکل ورزش و جوانان قم با تاکید بر اینکه در حال حاضر از مرحله مقابله با کرونا به مدیریت این بیماری رسیدیم، افزود: موضوع مدیریت ویروس در ستاد فوق به خوبی پیش بینی شده است.

وی در ادامه ضد عفونی اماکن مختلف توسط سازمان های مردم نهاد و هیات های ورزشی را مورد توجه قرار داد و گفت: در زمینه توزیع اقلام بهداشتی و تهیه کلیپ های آموزشی با موضوع های مختلف روانشناسی و ورزشی و پخش آن در فضای مجازی نیز اقدام های خوبی انجام پذیرفته است.

وی تهیه و توزیع سه هزار و 800 بسته معیشتی توسط سازمان های مردم نهاد و هیات های ورزشی را مورد توجه قرار داد و گفت: با اهتمام مدیریت ارشد استان و تفاهمی که با مدیران بانک ها از جمله بانک ملی داشتیم، بالغ بر 10 میلیارد ریال تسهیلات به شکل قرض الحسنه به باشگاه های ورزشی خصوصی پرداخت شد.

وی افزود: 168 باشگاه ورزشی از تسهیلات قرض الحسنه 40 میلیونی ریالی بهره مند شدند و به 200 مربی ورزشی قم نیز وام قرض الحسنه 20 میلیون ریالی پرداخت شد.

وی یادآور شد: طبق تفاهم نامه صورت گرفته بین اداره کل ورزش و جوانان قم با صندوق کارآفرینی امید سه میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل این صندوق در نظر گرفته شد، که سرمایه خوبی برای باشگاه های ورزشی قم به شمار می آید و تعدادی زیادی از باشگاه ها هم برای دریافت این وام اقدام کردند.

مدیرکل ورزش و جوانان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح ورزشگاه 4500 نفره شهرک پردیسان گفت: برای این طرح از محل اعتبارهای ملی و استانی 110 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه این طرح به دلیل مشکل های مالی چند سال متوقف بود، افزود: این طرح یک طرح کاملی است و در طراحی آن نیز فضاهای اداری، آموزشی، ورزشی، سالن استاندارد ورزش های توپی و همچنین فضای اقامتی و پارکینگ پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه جهت انتخاب پیمانکار این طرح یک مرحله مناقصه انجام شده ولی فقط یک پیمانکار شرکت کرده است، افزود: به زودی آگهی مرحله دوم مناقصه نیز منتشر خواهد شد، از این رو از بخش خصوصی که توانایی اجرا و تکمیل این طرح را دارند، دعوت به عمل می آوریم.

وی با اشاره به احداث زمین های چمن مصنوعی در بخش های کهک، خلجستان و جعفریه گفت: در حال حاضر و در راستای اجرای ماده 27 چهار مکان ورزشی استان جهت واگذاری به بخش خصوصی شناسایی شده است.

مدیرکل ورزش و جوانان قم تکمیل مرحله نخست طرح باشگاه سوارکاری عادیات در کیلومتر 12 جاده قدیم قم - اصفهان را مورد توجه قرار داد و گفت: این طرح در زیربنای 11 هزار مترمربع احداث شده و شامل بخش های مختلف اعم از استخر، ماساژ اسب و رستوران است، که تلاش می کنیم در هفته دولت آن را افتتاح کنیم.

منعم همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای سامان دهی مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) قم افزود: درصدد هستیم تا با مشارکت بخش خصوصی و با ایجاد فضاهای اقامتی و زمین های فوتبال جانبی و فضای مناسب برای ورزش های هوایی مانند تیراندازی این مجموعه را فعال تر کنیم.

مدیرکل ورزش و جوانان قم با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای ورود تیم های فوتبال به استان بیان کرد: طبق وعده های داده شده از طرف بخش خصوصی که البته رسمی نیست، احتمالا یک تیم دسته 2 یا دسته یک فوتبال را در استان خواهیم داشت.

منعم همچنین با اشاره به بهربرداری از مجموعه ورزشی کم نظیر پیامبر اعظم (س) با زیر بنای هشت هزار و 820 متر مربع شامل سالن سرپوشیده 1500 نفره، استخر سرپوشیده و آکادمی ورزش های زورخانه ای در سال 98 افزود: افتتاح چمن مصنوعی شهدای 15 خرداد و بهره برداری از 2 فضای ورزشی واگذار شده به بخش خصوصی در راستای اجرای ماده 27 قانون الحاق 2 شامل سالن سرپوشیده شهرک پردیسان و همچنین سوله و استخر سرپوشیده تختی نیز از جمله طرح هایی بود که سال گذشته به بهره برداری رسید.

مدیرکل ورزش و جوانان قم همچنین با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در حوزه ورزش روستایی، توسعه فضاهای ورزشی را باعث رشد و پویایی ورزش در مناطق روستایی استان عنوان کرد و گفت: 79 خانه ورزش روستایی در استان تکمیل شد.

*س_برچسب‌ها_س*