یک‌شنبه 4 آذر 1403

فقر جمعیتی مازندران / نرخ رشد سالمندی پنج برابر زادآوری

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
فقر جمعیتی مازندران / نرخ رشد سالمندی پنج برابر زادآوری

در زمان حاضر مازندران به دلیل کاهش روز افزون فرزندآوری در تله جمعیتی قرار گرفته و میزان نرخ رشد سالمندی در استان پنج برابر زادآوری است.

مسئولان بهداشتی استان مازندران می گویند: این استان روبه پیری می رود.

به گزارش "ایلنا" از مازندران، سید محسن سلیمانی می گوید: براساس آخرین سرشماری ازمجموع جمعیت بیش از سه میلیون و 283 هزار نفری استان، 500 هزار نفر سالمند هستند.

او می گوید: در میان استان های کشور، مازندران در حال حاضر رتبه نخست پیری جمعیت را دارد.

همچنین طبق اعلام دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، مازندران با 13.26 درصد جمعیت سالمند پس از استان گیلان اکنون در زمره پیرترین استان جمعیتی کشور به شمار می‌رود

مدیر سلامت، جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست قرارگاه رسانه، سلامت و جوان در ساری افزود: در زمان حاضر مازندران به دلیل کاهش روز افزون فرزندآوری در تله جمعیتی قرار گرفته و میزان نرخ رشد سالمندی در استان پنج برابر زادآوری است.

سلیمانی توضیح داد: از سال 1394 تا سال 1400 تعداد موالید در استان با 35 درصد کاهش از 46 هزار و 466 نفر به 30 هزار و 203 نفر رسید و میزان باروری کلی هم در استان در این دوره زمانی از 1.5 به 1.2 کاهش یافت.

وی با بیان این که میزان باروری عمومی در استان در سال 1400 به کمتر از 30 در یک‌هزار تولد برای خانم‌هایی که در سن باروری هستند، کاهش یافت، گفت: این رقم در سال 1390 طبق آمار ثبت احوال 50 در یک‌هزار تولد بود.

مدیر سلامت، جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آنچه که کم رغبتی برای اجرای قانون جوانی جمعیت نامید، انتقاد کرد و اظهار داشت: با وجود تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی اما به معنای واقعی دستگاه‌های اجرایی رغبت چندانی برای اجرای دقیق این قانون ندارند و در این بین اصحاب رسانه با افزایش آگاهی از قوانین افزایش جمعیت و سیاست های تشویقی آن، نسبت به پیگیری وعده های مسوولان و مصوبات مجلس شورای اسلامی در ارتباط با افزایش زادآوری بیش از پیش در تلاش باشند.

کارشناسان یکی از دلایل اساسی در کاهش نرخ زادآوری در استان سوای موضوعات اقتصادی، معیشتی و فرهنگی را مسئله آسیب‌های اجتماعی و افزایش طلاق و کاهش ازدواج در بین جوانان می دانند چرا که طی سال‌های 1387 تا سال1400 تعداد موارد ازدواج در مازندران در مقایسه با مدت مشابه 13 سال قبل آن 44.8 دهم درصد کاهش و میزان طلاق هم در این مدت 54.3 دهم درصد افزایش یافته است.

همچنین متوسط سن خانم‌ها و آقایان در مازندران در زمان ازدواج اکنون به ترتیب حدود 27 و 31سال رسیده در حالی که این رقم در کشور به ترتیب 25 و 29 سال است. این آمار به زبان عامیانه‌تر بدین معنا است که متوسط سن ازدواج در استان 2 سال از میانگین کشوری بالاتر است. سن ازدواج در سال 1390 در استان برای آقایان و خانم ها به ترتیب 26 و 21 سال بود.

کانال عصر ایران در تلگرام