شنبه 3 آذر 1403

فقط 2 درصد مردم و نخبگان گزینه غیر بومی برای شهرداری مطرح کردند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
فقط 2 درصد مردم و نخبگان گزینه غیر بومی برای شهرداری مطرح کردند

علی صالحی عضو هیات رئیسه شورای شهر اصفهان و سخنگوی این شورا در مورد فرایند انتخاب شهردار اصفهان توضیحاتی داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ علی صالحی پیش از ظهر امروز در نشست خبری پیرامون فرایند انتخاب شهردار با گرامیداشت شهدای هفته دولت اظهار کرد: کمتر از 20 روز از فعالیت رسمی می گذرد و حدود دو ماه از انتخابات شورای شهر می گذرد؛ اولین جلسه که اولین جلسه رسمی هیئت رئیسه منتخبین نیز بود با مدیران اصحاب رسانه برگزار شد که جلسه خوبی بود که با هم اندیشی برگزار و ایده های خوبی از آن جلسه گرفتیم و این جلسات ادامه دار خواهد بود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان عنوان کرد: این جلسه دوم است که از طرف شورای شهر ششم تشکیل می شود و حدود سه سال از آخرین جلسه نشست خبری سخنگوی شورای شهر می گذرد و امیدوارم با یک برنامه ریزی درست به صورت مستمر بتوانیم در خدمت اصحاب رسانه باشیم.

عضو هیات رئیسه شورای شهر اصفهان تصریح کرد: حدود دو روز بعد از انتخابات که نتایج به طور رسمی اعلام شدف پیش از استقرار با توجه به اینکه نمی خواستیم زمانی را از دست دهیم و همه فعالیت های مد نظر را بتوانیم به سامان برسانیم بلافاصله با همکاری شورای پنجم و شهرداری در مهمانسرای شهرداری جلسات شورای شهر شکل گرفت که جلسات به صورت مستمر انجام می شد.

علی صالحی اذعان کرد: در این جلسات رصد وضعیت موجود شهرداری را انجام داده و همچنین نسبت به راهبردها و چشم اندازهایی که شورای ششم برای خودش تعریف کرده بود به جمع بندی می رسیدیم و علاوه بر آن در این جلسات فرآیند انتخاب شهردار را دنبال می کردیم.

عضو هیات رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: این سه دستور تقریبا از اوایل تیر ماه تا اواسط مردادماه به مدت 45 روز انجام شد؛ صرفا فعالیت قبل از اسقرار ما در حوزه شهردار نبود به جهت اینکه ما با یک شناخت کامل و برنامه ریزی جامع به محض اینکه در جایگاهمان مستقر شدیم، بتوانیم کارمان را شروع کردیم تا هیچ وقفه ای در خدمت رسانی به بخش های مختلف شهرداری ایجاد نشود.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که تاکنون انجام دادیم این است که بعنوان جلسات علنی، روزهای یکشنبه است پنج شنبه 14 مرداد در اولین ساعات رسمیت شورا تشکیل جلسه فوق العاده دادیم و به این خاطر که شهرداری حتی یک ساعت بدون سرپرست اداره نشود، بلافاصله انتخاب سرپرست شهرداری اتفاق افتاد.

علی صالحی تاکید کرد: در فرآیند پیگیری هایی که در این دو ماه برای انتخاب شهردار انجام دادیم در ابتدا یک کمیته ای را در قالب منتخبان 13 نفره شورای ششم تشکیل دادیم؛ این کمیته به ریاست مجید نادرالاصلی و معاونت محتوایی که به عهده من است و معاون اجرایی کمیته با نباتی نژاد و چهاذ نفر دیگر اعضا تشکیل شد.

علی صالحی در ادامه افزود: کار این کمیته این بود که فرآیند مدنظر منتخبان 13 نفره شورای شهر را چهارچوب ریزی کند، اقدامات و هماهنگی ها را انجام دهند و سپس نتایج را در صحن 13 نفره بیاورند و در این جمع تصویب شود.

عضو هیات رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در این کمیته چهارچوب فراخوان مردمی را مشخص کردیم، سایت شهر زندگی که ویژگی هجده گانه در را در اختیار نخبگان قرار داد، کار بعدی بخشنامه وزارت کشور بود که ارزیابی شد و ارزیابی های قانونی را دنبال کردیم.

صالحی خاطرنشان کرد: در مجموع ما یک بسته چند بعدی شامل ویژگی هایی که از فراخوان های مردمی باید بدست می آوردیم، ویژگی هایی که خود منتخبان در حوزه انتخاب شهردار جمع بندی کرده و همچنین اقدامات قانونی که از الزامات اولیه است، مد نظر بود.

*50 شاخص مردمی برای انتخاب شهردار به دست شورا رسید

وی افزود: مهمترین کاری که این کمیته انجام داد ارزیابی شاخص های مردمی بود که به دست ما رسید و بیش از 50 مورد شاخص منحصر‌به‌فرد با مشارکت خوب مردم در اختیارمان قرار گرفت؛ 4 الی 5 مورد از این شاخصه ها نسبت به سایر گزینه ها مشارکت مردمی فراوانی 50 درصدی داشت و 45 گزینه بعدی نیز 50 درصد مشارکت مردمی داشت به همین جهت ما آن 5 گزینه را در در کنار شاخص هایی که منتخبان شورا آماده کرده بودند در اولویت قرار دادیم. علی صالحی اظهار کرد: نزدیک به 54 شاخص بر اساس 18 شاخص اصلی و حدود 6 معیار کلیدی مشخص شدند ما به این شاخص ها وزن دادیم و وبه صورت فرم در اختیار اعضا قرار گرفت که پس از پایان فرایند فراخوان مردمی، جلسات بررسی افراد آغاز شد.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان عنوان کرد: حدود 140 اسم از طریق 30 گروه نخبگانی و هزار و 201 مشارکت که ناشی از ثبت قطعی هزار و 56 نفر نخبه از گروه های مختلف بود، به دبیرخانه واصل شدکه 70 نفر از این اسم ها حداقل های قانونی را نداشتند و 70 نفر حداقل های قانونی را داشتند اما این حداقل ها برای شهردار شدن کافی نبود.

صالحی بیان کرد: 21 نفر بر اساس بخشنامه وزارت کشور تطبیق داده شدند این بخشنامه حدود 9 شاخص دارد و 21 نفر با مصوبه هیئت وزیران در رابطه با انتخاب شهرداران همخوانی اولیه داشت در گام دوم مجددا و عملا این مصوبه را جدی تر بررسی کردیم و با ازریابی هایی به 11 نفر رسیدیم.

وی افزود: با 11 نفر تماس گرفته شد به جهت تحت‌الشعاع قرار نگرفتن مسائل تا قبل از این مرحله با منتخبان تماسی نداشتیم، تا قبل از این مشخصات منتخبان به صورت غیر مستقیم استعلام شده بودند و اعضای کمیته در رابطه با این 21 نفر تحقیق و جمع بندی کرده بودند تا نهایتا به 11 نفر رسیدیم از این تعداد درخواست کتبی کردیم و رزومه و سوالات را در قالب برنامه ها و سوابق مطرح کردیم.

علی صالحی اذعان کرد: در این مرحله دو نفر انصراف دادند و ارزیابی از بین 9 نفر انجام شد با توجه به دیدگاه های این افراد، به 5 نفر رسیدیم سپس از ایده هایی که برای آینده اصفهان داشتند پرسیدیم بعد از این جلسه با ارزیابی هایی که انجام دادیم به دو نفر رسیدیم.

*تاکید شورا بر فرایند انتخاب شهردار نبود

سخنگوی شورای ششم خاطرنشان کرد: نظر اعضا این بود که قاسم زاده بعنوان شهردار شورای ششم انتخاب شود امیدواریم با همکاری شهرداری و حمایت شورای شهر و همراهی اصحاب رسانه شرایط خوبی را در استان اصفهان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سعی کردیم از همه ظرفیت ها بهره ببریم، افزود: نتایجی که ما از بانک اطلاعاتی نخبگان به دست آوردیم باعث می شود ما بهتر متوجه شویم که چه ظرفیت هایی داریم؛ تاکید ما بر فرایند نبود بلکه تاکید ما بر خروجی فرایند بود.

*فقط دو درصد مردم و نخبگان گزینه غیر بومی مطرح کردند

علی صالحی ادامه داد: در مجموع 140 نفری که در سایت شهرزندگی واصل شده بود کمتر از 2 درصد گزینه غیربومی در گزینه های تعریف شده مردم وجود داشت یعنی نخبگان و مردم بر بومی بودن شهردار تاکید داشتند و ما به این نتیجه رسیدیم مردم اصفهان بر مدیریت مدیران توانمند اصفهانی اعتقاد دارند و ما نیز بر همین موضوع اعتقاد داشتیم.

سخنگو شورا در ادامه در مورد عدم جوانگرایی در انتخاب شهردار از سوی شورای شهر اصفهان اظهار کرد: در شورای ششم جایگاه جوانان جایگاه بسیار موثری است و در فرایند انتخاب شهردار محوریت با جوانان است؛ مصداق جوانگرایی الزاما در جایگاه شهردار نبوده و بین 200 تا 300 مدیر در بدنه شهرداری وجود دارند که حتما می تواند مصداق های جوانگرایی باشد.

وی با اشاره به جلساتی که با دو گزینه نهایی شهردار برگزار و تاکیدی که به بهره بردن از جوان ها شده است، گفت: هر دو این گزینه ها دغدغه این اتفاق را داشتند و انشالله تربیت کادر در تراز انقلاب را در این چهار سال باستفاده از جوانان متعهد، توانمند و کارا داشته باشیم.

*قاسم زاده به استفاده از جوانان و چابک سازی منابع انسانی تاکید دارد

سخنگوی شورای شهر اصفهان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر جوانگرایی و مصداق های ایشان در امر جوانگرایی ادامه داد: مصداق های جوانگرایی به این معنی نبوده که همه با تجربه ها را در رده های کلیدی کنار بزنیم و علاوه بر آن سن افراد صرفا ملاک سنجش نیست.

عضو هیات رئیسه شورای شهر اصفهان ادامه داد: قاسمزاده شهردار اصفهان پیشینه بسیار طولانی در استفاده از جوانان دارد و بسیاری از مدیران فعلی در شهرداری از شاگردان وی در حوزه های مخلف بودند و به چابک سازی منابع انسانی و استفاده از جوانان تاکید دارند.

صالحی ادامه داد: هم راستایی به این معنی نیست که شورای شهر فضایی را ایجاد کرده است که یک شهردار هر چه می خواد عمل کند با اجازه شورا باشد؛ شهردار مستقل و اختیارات قانونی آن مشخص است، البته حتما تعامل شورا و شهردار و حتی تعامل شهردار با سایر دستگاه و ارگان های دیگر یک مزیت برای شهردار است.

*شهرهای مدرن شهرهای فرهنگی اجتماعی هستند

علی صالحی با تشرییح دلایلی که شورا اجتماعی و فرهنگی بودن شهردار را یک امتیاز در نظر گرفته است، بیان کرد: همراستایی راهبردی در چشم انداز مطرح شده از سوی شورا و اهداف اصلی که برای شورای ششم تعریف کردیم این موضوع بود، از این رو هر دو نفر گزینه اصلی شهردار اصفهان نیز دارای سبقه طولانی در کارهای فرهنگی اجتماعی دارند.

وی افزود: شهرهای مدرن امروز ما شهرهای فرهنکی اجتماعی هستن و و اگر می خواهیم اصفهان در تراز جهانی و برجسته باشد باید خودمان را منطبق با الگوی نوین کنیم.

*نسبت های فامیلی در انتخاب شهردار موثر بود؟

سخنگوی شورای شهر اصفهان در بخش دیگری از صحبت های خود در مورد شائبه های مطرح شده در مورد تاثیر خویشاوندی بر انتخاب شهردار گفت: میرصالحی سابقه 30 ساله فعالیت شهری و استانی در حد معاون وزیر نیز دارد و هیچ اعتباری را از شخص دیگری نمی گیرد و سابقه روشن کاری دارد و محدود به 4 یا 5 سال اخیر که این نسبت به وجود آمده است، نیست.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: قاسم زاده نیز اعتبار شخصی خود را دارد و استاد خیلی از جوان های فعال در شهر و از مبارزان و شاگردان انقلاب هستند و فکر می کنم اگر این موضوع نمره منفی نزد ما نداشت، امتیاز مثبت هم نداشت.

صالحی گفت: در جلسات بررسی قاسم زاده گاهی میرصالحی حضور پیدا نکردند که سوگیری پیش نیاید و اعضا در این موضوع دقت نظر داشته باشند؛ در حوزه منع مداخله وابستگان شورای شهرداری در حوزه های شهرداری اولا نسبت مطرح شده از نسبت های درجه یک محسوب نمی شود و دوما این یک انتصاب نبوده و انتخاب است و هر 13 نفر این انتخاب را داشتند.

سخنگوی شورای شهر اصفهان با اینکه شورای شهر نگاه تعاملی به شهر دارد، بیان کرد: آن چیزی که در مورد انتخاب شهرداران است یک بخش نامه مصوبه هیات وزیران بوده که قابل تغییر است و تا به امروز سه بار رشته های چارچوب این بخش نامه تغییر داده و تکمیل کردند.

وی افزود: اجرای و تفسیر این بخش نامه به وزیر کشور سپرده و وی نیز به معاون عمرانی خود واگذار کرده است تقریبا اولین بار است بعد از سال 97 که این بخشنامه تصویب شده انتخاب شهرداران به آن گره خورده است.

علی صالحی با اشاره به سوابق مدیریتی و عمرانی قاسمزاده شهردار منتخب بیان کرد: این بخش نامه ای تبصره ای دارد و به شهردارانی که مستقر هستند اما رشته تحصیلی آن ها مرتبط نیست، اجازه فعالیت می دهد که اینجا ما می توانیم از تفسیر وزارت کشور کمک بگیریم و موارد استثنایی است که عهده آن به وزارت کشور گذاشته شده است.

*در شفافیت برای شروع در ارتفاع قابل قبولی ایستاده ایم

علی صالحی در مورد روند رای گیری برای انتخایب شهردار گفت: طبق روال باید در مورد یک گزینه در صحن علنی رای گیری کنیم؛ شورا تمام کسانی که به مرحله نهایی رسیدند مورد تایدشان بود اما باید با جمع بندی های کارشناسی روی یک نفر اجماع می کردند که قبلیت رای گیری در صحن علنی را اشته باشد.

سخنگوی شورای شهر اصفهان با اشاره به اقداماتی که در اطلاع رسانی و شفافیت در انتخاب شهردار انجام شده است، گفت: شفافیت باید گام به گام باید اتفاق افتد و اگر نسبت به انچه که در گذشته اتفاق افتاده و انچه اکنون در حال اجرا است مقایسه ای داشته باشیم، تفاوت بسیار است.

وی افزود: شفافیت را با همه خوبی ها و مسائل آن پذیرفتیم و باید نگاه منصفانه ای داشته باشیم تا فرایند تکمیل شود؛ ادعای عالی بودن نداریم اما امیدوارم به نقطه ایده ال برسانیم؛ برای شروع در یک ارتفاع قابل توجه ای ایستاده ایم.

*شهردار حرف گوش کن به این معنا که از خودش اختیاری ندارد، نمی خواهیم

وی عنوان کرد: ما شهردار حرف گوش کن به این معنا که از خودش اختیاری ندارد، نمی خواهیم چون معتقدیم از لحاظ مدیریتی ضعیف و ناتوانی خواهد بود ما اتفاقا یک مدیر ارشد رو انتحاب کردیم که تعامل را بلد است و ما نیز این تعامل را می خواهیم.

صالحی در پایان گفت: ما نمی خواهیم شورای شهردار باشیم و از ان طرف شهرداری نمی خواهیم که بدون نگاه، تصمیم گیری و بدون دیدگاه و توانمندیهای خودش هر آنچه به او دیکته می شود را بپذیرد.

انتهای پیام /