جمعه 11 آبان 1403

فلاکت، حکایت رنج لرستان از سال‌ها بیکاری / استانی پُر از ظرفیت در حسرت اشتغال است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
فلاکت، حکایت رنج لرستان از سال‌ها بیکاری / استانی پُر از ظرفیت در حسرت اشتغال است

شاخص فلاکت، نتیجه تورم و بیکاری در هر استان را نشان می دهد و مدتهاست لرستان جزء استان های اول بوده و در جدیدترین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، لرستان رتبه سوم را در نرخ فلاکت از آن خود کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، استمرار شاخص های منفی بیکاری، تورم و فلاکت در لرستان اگرچه در قالب یک عکس و یا خبر منتشر شود اما زجز آور است که لرستان با وجود این همه ظرفیت و استعداد خدادادی اما در محرومیت و کسب رتبه های فلاکت، رتبه دار است.

این استان نیروهای جوان با پشتکار قوی و توانمندی دارد که سالهاست در به در شغل هستند، بیکاری یکی از مهمترین مشکلات استان لرستان است که نتیجه آن سبب شده تا در بحث سایر مولفه های اقتصادی هم اثرگذار باشد.

شاخص فلاکت، نتیجه تورم و بیکاری در هر استان را نشان می دهد که مدتهاست لرستان در این آمارها جزء استان های اول بوده و در جدیدترین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، لرستان رتبه سوم را در نرخ فلاکت از آن خود کرده است.

فلاکت، سهم مردم لرستان

در این آمارها، نرخ تورم در لرستان 43.2 درصد، نرخ بیکاری 14.5 درصد و شاخص فلاکت 57.7 درصد بوده است، با نگاهی به ظرفیت های مسکوت و جوانان جوایای کار می توان فهمید که فعال کردن ظرفیت های استان چقدر می تواند در بالا بردن شاخص های اقتصادی استان موثر باشد و فعال کردن ظرفیت های استان چقدر می تواند در بالا بردن شاخص های اقتصادی استان موثر باشد.

چوب لای چرخ صنایع تولیدی و واحدهای صنعتی طی سال های گذشته سبب شد تا با تعطیلی این واحدها، کارگران زیادی بیکار و همین امر سبب افزایش نرخ بیکاری شود، از سوی دیگر جوانان تحصیل کرده زیادی بعد از فارغ التحصیلی در حسرت کار، روزگار را سپری می کنند و این در حالیست که ظرفیت های زیادی مانند گردشگری، پروژه های زیر ساختی و عمرانی، احیای واحدهای تولیدی، کشاورزی، شیلات و سایر موارد می تواند گره گشای حل اشتغال در استان باشد.

قطعا با احیای واحدهای تولیدی، ایجاد ظرفیت ها و سایر مولفه ها نیز شاهد کاهش نرخ تورم در استان خواهیم بود و در نهایت، رسیدگی به مشکلات در این دو مورد می تواند سبب کاهش نرخ فلاکت شود.

عجین شدن لرستان با محرومیت، بیکاری، فلاکت و تورم سالهاست که مردم این استان را رنج می دهد، در دولت گذشته مشکلات در این حوزه روی هم انباشته و شاهد تعطیلی بسیاری از صنایع بودیم و همین امر نیز استمرار چنین شاخص هایی را رقم زد اما هم اکنون در دولت جدید امیدها برای خروج از این وضعیت افزایش یافته چرا که عزم دولت سیزدهم برای فعال کردن ظرفیت ها و رفع مشکلات است.

رفع بخشی از بیکاری استان

سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استانداری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: تورم، بیکاری و فلاکت در زمان طولانی شکل گرفته و سالهاست استان هایی مانند لرستان با این مشکلات مواجه هستند ولی بیکاری سبب شده تا شاخص فلاکت اینگونه باشد.

وی افزود: استان های زیادی از بیکاری رنج می برند و لرستان هم متاسفانه با مشکل بیکاری جوانان همراه است و سالهاست که بیکاری در استان افزایش یافته و اگر به ریشه های آن برگردیم، علل فراوانی دارد.

معاون اقتصادی استانداری لرستان تصریح کرد: برای رفع بخشی از بیکاری استان، هدفگذاری انجام شده که با استفاده از ظرفیت در بخش های مختلف بتوانیم اقداماتی انجام دهیم تا استان از این وضعیت خارج شود و در این راستا در حوزه های کشاورزی، گردشگری و زیر مجموعه های صمت و صنایع دیگر برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام شده است.

ابراهیمی عنوان کرد: در جلسه ای که برگزار گردید قرار شد که سیمان سفید ازنا تا خرداد به بهره برداری برسد که با این اقدام برای 200 نفر از جویندگان کار، اشتغال ایجاد می شود.

وی بیان کرد: بخش زیادی از تورم مربوط به حوزه مسکن است که برای این بخش دولت برنامه ریزی هایی را انجام داده اما در مجموع تلاش می شود تا نرخ بیکاری و تورم کاهش یابد.

ورود سرمایه گذار، راه نجات استان

مهرداد ویسکرمی رئیس مجمع نمایندگان لرستان در گفتگو با سفیرافلاک، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های بسیار فراوانی که در استان لرستان وجود دارد ولی سرمایه گذاری برای فعال کردن این ظرفیت ها کم است در حالی که با همت مسئولان و همکاری مردم می توان از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه گذاران برای استفاده از پتانسیل ها بهره برد.

وی افزود: در استان پروژه های زیادی در بخش کشاورزی، پروژه های عمرانی و سایر بخش ها وجود دارد که ورود سرمایه گذار بخش خصوصی می تواند راه نجات استان در این بخش ها باشد و باید شرایط برای حضور سرمایه گذار فراهم شود تا با سرمایه گذاری آنها شاهد شکوفایی ظرفیت ها و به دنبال آن تولید، اشتغال و توسعه اقتصادی شد.

رئیس مجمع نمایندگان لرستان با اشاره به فرهنگ کار، تصریح کرد: متاسفانه در برخی از موارد فقط افراد تمایل به اشتغال در بخش اداری و استخدامی دارند در حالی که در همه بخش های استان ظرفیت هایی وجود دارد که می تواند نجات بخش این استان باشند به طور مثال در حوزه گردشگری، کشت گیاهان دارویی، احیای واحدهای تعطیل، ظرفیت هایی وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد و با توجه به بودجه های قطره چکانی، به نظر می رسد که بخش خصوصی و سرمایه گذاران می توانند در این مهم موثر باشند.

لزوم حذف بروکراسی اداری برای سرمایه گذاران

ویسکرمی با تاکید بر استفاده از ظرفیت دانش بنیانها، عنوان کرد: شرکت های دانش بنیان ظرفیت بی نظیری هستند که باید زیر ساخت آنها فراهم و مهیا شود تا نخبگان و سایر افراد بتوانند از این بخش به اشتغالزایی و تولید دست پیدا کنند.

وی بیان کرد: ذهنیت عمومی در اشتغال استخدام های دولتی است در حالی که ظرفیت در این بخش اشباع شده و حتما باید به سمت تقویت بخش خصوصی رفت که همه مدیران باید قید و بندها و بروکراسی را از جلوی پای سرمایه گذار بردارند.

رئیس مجمع نمایندگان لرستان خاطرنشان کرد: بیکاری و اشتغال ابعاد و علل زیادی دارد و قطعا آمار بیکاری بیش از رقم اعلام شده است که با به کار گرفتن ظرفیت ها و استفاده از توان بخش خصوصی می توان اشتغال ایجاد کرد.

رتبه بالای لرستان در بیکاری

رضا سپهوند کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در آخرین شاخص فلاکت اعلام شده، اگرچه لرستان از رتبه اول پارسال دو پله بالا آمده ولی شاخص تاسف بار است و نشان دهنده وضعیت وخیم اقتصادی در استان بوده و ما حائز رتبه سوم شده ایم البته این آمار مربوط به متصدیان دولت روحانی در سال قبل بوده و داده ها مربوط به مدیران در سال گذشته است و عملکرد مدیران فعلی، سال آینده در شاخص منعکس می شود.

وی افزود: شاخص فلاکت از دومولفه نرخ بیکاری و تورم تشکیل شده که در نرخ بیکاری، لرستان در کشور رتبه بالایی دارد و در تورم به دلیل سیستم ناکارآمد توزیع و فاصله از مراکز تولید و اضافه هزینه حمل و نقل وضعیت نامناسب است.

کارشناس اقتصادی تصریح کرد: تعجب آور است که در لرستان نرخ مسکن که ضریب معنا دار بسیار زیادی در نرخ تورم دارد، یکی از بالاترین ها در کشور است.

سپهوند گفت: دولت رئیسی سیاست های تشویقی خوبی را در بخش مسکن در سال جاری ابلاغ کرده که20 درصد تسهیلات بانکها باید به این بخش اختصاص داده شود و زمین های مناسبی برای ساخت و سازها را در اختیار سازندگان قرار دهند تا بتوانند این نهضت را که هم اشتغال آفرین است و هم منجر به عرضه فراوان مسکن به تبع آن پایین آمدن قیمت و کاهش تورم می شود، انجام شود.

وی بیان کرد: امیدواریم مدیران با تلاش و سیاستگذاری درست بتوانند بخش مسکن را که لوکوموتیو اقتصاد است فعال کنند و با افزایش عرضه، تورم را کم کنند.

ایجاد 34 هزار شغل در لرستان

علی جهانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان به خبرنگار سفیرافلاک گفت: براساس اشتغال ثبت شده توسط دستگاه های اجرایی و نهادهای حمایتی هشت هزار و 378 اشتغال سال گذشته در سامانه ثبت شده است.

وی گفت: 39 هزار و 145 عنوان تعهد نهایی فرصت‌های شغلی جدید در بخش‌های مختلف اقتصادی برای لرستان در نظر گرفته شده است که براساس پیش بینی ها، باید بیش از 34 هزار واحد از این تعداد محقق شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: از محل اعتبارات اشتغالزایی روستایی تاکنون 367 میلیارد و 900 میلیون تومان به بانک‌های عامل استان تخصیص یافته که از این مبلغ هزار و 431 طرح به مبلغ 346 میلیارد و 900 میلیون تومان با اشتغال پنج هزار و 980 نفر منجر به انعقاد قرارداد و پرداخت شده است.

جهانی بیان کرد: از محل اعتبارات اشتغال روستایی نهادهای حمایتی نیز تاکنون 136 میلیارد تومان به بانک‌های عامل تخصیص یافته است و سه هزار و 41 طرح با مبلغ 112 میلیارد و 600 میلیون تومان با اشتغال سه هزار و 466 نفر منجر به انعقاد قرارداد و پرداخت شد.

وی گفت: از محل اعتبارات مشاغل خانگی پارسال 73 میلیارد و 400 میلیون تومان به بانک‌های عامل استان اختصاص یافت که هزار و 172 طرح به صورت مستقل و پشتیبان معرفی و تاکنون 697 طرح موفق به دریافت 49 میلیارد و 240 میلیون تومان شده است.

به هر حال امید می رود با توجه به ظرفیت های لرستان و همت دولت رئیسی، شاهد رفع بیکاری و برون رفت لرستان از این مشکلات باشیم.

انتهای پیام /

فلاکت، حکایت رنج لرستان از سال‌ها بیکاری / استانی پُر از ظرفیت در حسرت اشتغال است 2
فلاکت، حکایت رنج لرستان از سال‌ها بیکاری / استانی پُر از ظرفیت در حسرت اشتغال است 3
فلاکت، حکایت رنج لرستان از سال‌ها بیکاری / استانی پُر از ظرفیت در حسرت اشتغال است 4