فلسفه تقارن شب قدر با شهادت امام علی (ع)/ سیره امیرالمومنین نسخهای کامل برای زندگی امروزیست
حجت الاسلام رضا کاظملو گفت: تقارن شب قدر با شب نزول قرآن و شهادت امام علی (ع) سه ضلع مکمل یکدیگر و در واقع مثلثی انسانساز است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام رضا کاظملو در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین با تسلیت به مناسبت شهادت مظلومانه امام علی (ع) اظهار کرد: برای سخن گفتن از فضائل امیرالمومنین (ع) حتی یک عمر هم زمان کمی است، به طوریکه پیامبر اسلام فرمودند "یا علی تو را نشناخت مگر خدا و من".
وی با اشاره به جایگاه رفیع امام علی (ع) افزود: پیامبر گرامی اسلام فرمودند" علی جان تو به منزله کعبه الهی هستی" و همه باید گرد کعبه حرکت کنند به عبارتی همه دنیا باید دور ولایت میچرخید که اگر اینگونه محقق میشد اوضاع جهان اسلام قطعا بهتر از وضعیت کنونی بود. کارشناس مسائل دینی در مورد شخصیت امام علی (ع) تصریح کرد: آن امام بزرگوار به صورت مخفیانه و ناشناس به نیازمندان و یتیمان رسیدگی و به آنها مهرورزی میکرد به طوریکه حتی پس از شهادت نیز کسی از این موضوع مطلع نبود. احسان و نیکی به نیازمندان با حفظ کرامت انسانی وی عنوان کرد: ویژگیهای شخصیتی امیرالمومنین (ع) درس بزرگ برای روزگار کنونی ماست که مشکلات افزایش یافته و مردم گرفتار ویروس منحوس کرونا هستند لذا ما شیعیان علی (ع) اگر احسان و نیکی میکنیم باید با الگوگیری از آن امام بزرگوار به صورت پنهانی و با حفظ کرامت و آبروی مستضعفان جامعه باشد. کاظملو بیان کرد: یکی دیگر از فضائل اخلاقی امام علی (ع) که میتوان از آن الگوبرداری کرد نوع برخورد با دشمنی است که بر علیه امام معصوم قیام کرده و با ضربه شمشیر ایشان را مجروح کرده است اما امام میفرمایند اگر خواستید او را عفو کنید که او را ببخشید اما اگر قصاص کردید با یک شمشیر او را قصاص کنید. وی اضافه کرد: باید وصیتنامه امام علی (ع) را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم؛ چه شده که ما گاه به دلیل یک حرف یا موضع گیری یکدیگر را در همسایگی یا وابستگان یا گروهها و جناحها نمیبخشیم؛ بنابراین باید به مکتب امیرالمومنین (ع) رجوع کنیم که حتی نسبت به دشمنانش نیز با گذشت و بزرگ منشی رفتار میکرد. باید قوانین دین اسلام را با دقت بیشتر بازخوانی کنیم این مقام مسئول گفت: امام علی (ع) در وصیت خود به دستگیری از یتیمان و انجام صله رحم و عمل به قرآن سفارش میکنند که باید به هریک از این موارد با دقت بیشتری توجه شود. وی عنوان کرد: در جامعه امروزی به دلیل شهرنشینی و اینکه زندگیها به سوی آپارتمان نشینی سوق پیدا کرده به سبک زندگی امیرالمومنین (ع) یعنی همسایهداری و رعایت حقوق همسایگان سخت نیازمند است که در فرهنگ اسلامی 40خانه از چهار جانب برای انسان همسایه محسوب میشود. کاظملو بیان کرد: نسخه امام علی (ع) که در قالب وصیتنامه آمده است در زندگی همه ما باید بکار گرفته شود و باید قوانین دین اسلام را بازخوانی و توجه بیشتری کنیم چراکه در آموزههای اسلامی برای همه ابعاد زندگی انسان برنامه وجود دارد. مسئولان باید از امام علی (ع) الگو بگیرند وی با تاکید براینکه امروز توجه به سیره زندگی امیرالمومنین (ع) برای ما بسیار مفید است؛ گفت: امام علی (ع) با اینکه امام معصوم و حاکم جامعه اسلامی بود اما همواره در بین مردم بوده و به احوال آنان رسیدگی میکرد و امروز نیز مسئولین ما باید با الگوگیری و تبعیت از آن امام عظیم الشان به دادرسی از مظلومان توجه بیشتری کنند. کاظملو با تاکید بر اینکه سیره اخلاقی امام علی (ع) نسخه کاملی برای زندگی ماست؛ بیان کرد: تقارن شب قدر با شب نزول قرآن و شهادت امام علی (ع) اصطلاحا سه ضلع مکمل یکدیگر و در واقع مثلثی انسانساز است. وی در پایان بیان کرد: شب قدر شب تعیین سرنوشت و بازگشت انسانها به فطرت حقیقت جوست، از سوئی دیگر قرآن کتاب زندگی بوده و امیرالمومنین قرآن ناطق است که سه ضلع مثلثی را تشکیل میدهند تا انسان بتواند با کمک آن برای زندگی بهتر استفاده کند. انتهای پیام /