شنبه 10 آذر 1403

فوتبال ساحلی ایران چگونه متحول شد؟

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
فوتبال ساحلی ایران چگونه متحول شد؟

فوتبال ساحلی ایران در طی یک دهه اخیر تحول و موفقیتهای زیادی داشته است. این تغییرات مثبت را باید در نتیجه تلاش های یکی از مدیران زن فدراسیون فوتبال در 10 سال گذشته دانست که با برنامه ریزی و پیگیری‌های او، تیم ملی و کمیته فوتبال ساحلی فدراسیون فوتبال ایران متحول شد.

به گزارش ایسنا، پریا شهریاری بعد از حدود 10 سال ریاست بر دپارتمان فوتبال ساحلی، از این مجموعه جدا شد و سکان بخش اجرایی این رشته نوپا به فرد دیگری واگذار شده است ولی به خاطر عملکرد او به عنوان یکی از نخستین مدیران زن در فدراسیون فوتبال، نام او و فوتبال ساحلی با هم گره خورده است. البته او در حال حاضر عضو کمیته فوتبال ساحلی است که اخیرا از سوی شهاب الدین عزیزی خادم حکم گرفته است.

شهریاری هیچ گاه بازیکن فوتبال ساحلی نبود ولی سنگ بنای شهرت و موفقیت این رشته را گذاشت. در این گزارش نگاهی خواهیم داشت به عملکرد یکی از جوان ترین مدیران فدراسیون فوتبال که نشان داد می‌توان نگاه سنتی در واگذاری مسئولیت ها به مردان را کنار گذاشت.

راه‌اندازی فوتبال ساحلی زنان

یکی از اقدامات شهریاری راه اندازی فوتبال ساحلی زنان در ایران بود. این اتفاق در حالی رخ داد که هنوز هم فوتبال ساحلی لیگی برای ساحلی بازان زن ندارد و به همین دلیل با گذشت حدود یک دهه هنوز کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا رقابتی برای زنان در بخش ملی در نظر نگرفته اند.

توسعه لیگ مردان

او درباره وضعیت لیگ برتر فوتبال ساحلی مردان در آغاز دهه 90 می گوید: "فوتبال ساحلی ایران ورزشگاه استاندارد نداشت و مربیان بدون داشتن مدرک مربیگری فعالیت می‌کردند. لیگ فوتبال ساحلی هم در گروه شمال و جنوب با بی‌نظمی‌های غیرقابل تحمل برگزار می‌شد و درواقع لیگ سراسری وجود نداشت. به همین ترتیب باز هم برنامه‌ای 5 ساله تدوین شد...." که حاصل آن ورود توپ‌های استاندارد، تغییرات مثبت در تیم‌ملی و رسیدن به رنکینگ ششم جهان و قهرمانی در جام بین‌قاره‌ای و همچنین ساماندهی لیگ بود.

شهریاری از سال 82 با مدرک دیپلم وارد فدراسیون فوتبال شد و به عنوان تایپیست دبیرخانه فعالیت خود را آغاز کرد اما با گذشت مدت زمان کوتاهی به دفتر دبیرکل منتقل شد.

قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی در آسیا

نخستین قهرمانی ایران در آسیا به دوران مدیریت شهریاری باز می گردد که وی با انتخاب اکتاویو تیم ملی را راهی این مسابقات کرد و ایران با غلبه بر رقیب سنتی خود یعنی ژاپن در سال 2013 به قهرمانی دست یافت.

این موفقیت در سال 2017 هم تکرار شد و تیم ملی این بار با یک مربی داخلی یعنی محمد میرشمسی به این موفقیت دست یافت تا شمار قهرمانی های ایران در قاره آسیا به عدد دو برسد.

مدال برنز جام جهانی فوتبال ساحلی

تیم ملی بعد از قدرت نمایی در آسیا و برخی مسابقات مانند بین قاره ای امارات، بالاخره در جام جهانی خودی نشان داد. ایران با هدایت میرشمسی در جام جهانی 2017 در جایگاه سوم این مسابقات قرار گرفت و مدال برنز را از آن خود کرد.

در همین دوره پیمان حسینی بهترین دروازه بان و محمد احمدزاده بهترین بازیکن جام جهانی 2017 شدند.

قهرمان مسابقات بین قاره‌ای

بعد از جام جهانی می توان مسابقات بین قاره‌ای امارات با حضور قهرمان های قاره های مختلف را یکی از بزرگترین مسابقات فوتبال ساحلی قلمداد کرد که ایران به همراه برزیل و روسیه سه بار مقام قهرمانی را کسب کرده است.

تیم ملی ایران در سال های 2013، 2018 و 2019 قهرمان، 2016 نایب قهرمان و 2015 و 2017 در رتبه سوم جای گرفته است و نام خود را بر سر زبان ها انداخت.

دستاوردهای شخصی

به جز افتخارات تیمی که در دوره ریاست شهریاری رقم خورده، خود او هم توانست با سپری کردن دوره های مختلف و ارتقاء وضعیت زبان انگلیسی خود دستاوردهای شخصی را رقم بزند.

شهریاری درباره شروع فعالیتش به عنوان ناظر مسابقات بین المللی می گوید: "سال 2014 در آزمون دوره‌های نظارت کنفدراسیون فوتبال آسیا شرکت کردم و با کسب امتیازات مورد توجه از همان سال اول، ابلاغ مسابقات بین‌المللی را از سوی AFC دریافت کردم و فعالیتم در این حوزه به عنوان اولین ناظر زن ایرانی آغاز شد. پس از آن AFC به تناوب از من برای حضور در مسابقات مختلف قاره به عنوان ناظر برگزاری رقابت‌ها دعوت کرد. از جمله مهمترین مسابقاتی که حضور داشتم زیر 16 و زیر 17 سال فوتبال آسیا، قهرمانی فوتسال آسیا، جام ملت‌های فوتبال زنان، مسابقات داخل سالن ترکمنستان و بازی های آسیایی جاکارتا بود. عملکردم در طول بازی‌ها باعث شد که مسئولان مسابقات، نظارت دیدار فینال مسابقات جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا را که هر چهارسال یک بار برگزار می‌شود، به من بسپارند."

- او بعد از حضور در مرحله گروهی و حذفی جام جهانی فوتبال ساحلی 2019، از سوی فیفا به عنوان ناظر بازی فینال انتخاب شد که در تاریخ برگزاری این مسابقات بی‌سابقه بود و شهریاری به اولین زنی تبدیل شد که بر مسابقه فینال بین مردان نظارت کرد.

- شهریاری در حال حاضر در توکیو حضور دارد و به عنوان ناظر مسابقات فوتبال دعوت شده است. با این اتفاق و در غیاب تیم ملی امید و داوران ایرانی، شهریاری تنها نماینده فوتبال ایران در این مسابقات است.

- پریا شهریاری در مسابقات المپیک علاوه بر نظارت بر برخی از مسابقات، به عضویت هیات اجرایی فدراسیون جهانی فوتبال هم در آمده است که بر چگونگی و نحوه برگزاری این مسابقات از نزدیک نظارت دارند.

- شهریاری پیش از این در المپیک جوانان هم حضور داشت و در المپیک 2018 آرژانتین دیدار فینال مسابقات فوتسال را هم از سوی فیفا نظارت کرد.

- این ناظر بین المللی فیفا، تجربه حضور در مسابقات فوتبال را هم برعهده دارد و از سوی AFC به عنوان ناظر فینال جام ملت های آسیا در اردن انتخاب شد.

- شهریاری در ادامه حضور در مسابقات بین المللی، به عنوان نماینده ایران در مسابقات بازی های سالنی آسیا به میزبانی ترکنستان هم حضور داشت و چندین بازی فوتسال را نظارت کرد.

- این ناظر بین المللی در بازی های آسیایی به میزبانی اندونزی هم حضور داشت و چندین مسابقه فوتبال را نظارت کرد.

به گزارش ایسنا، شهریاری در حال حاضر در بخش دبیرکلی فدراسیون فوتبال فعالیت می‌کند و یکی از بازوان اجرایی دبیرکل است. او در کارگروه VAR هم حضور دارد و جزو مدیران ارشد این فدراسیون محسوب می شود که در انتخابات اخیر فدراسیون فوتبال با حضور در تیم کیومرث هاشمی برای تصدی سمت نایب رئیس سوم نامزد شده بود.

انتهای پیام