شنبه 29 دی 1403

فوری / روغن ارزان شد + جدول قیمت

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
فوری / روغن ارزان شد + جدول قیمت

براساس گزارش مرکز آمار ایران، قیمت روغن مایع و روغن نباتی جامد در ماه فروردین امسال نسبت به همین ماه در سال گذشته 10 هزار تومان کاهش یافته است.

در مقایسه با فروردین سال گذشته، قیمت انواع روغن مایع و روغن نباتی جامد در فروردین امسال حدوداً 10 هزار تومان کاهش یافته است.

براساس این گزارش، قیمت هر بطری 900 گرمی روغن مایع در فروردین ماه 1402 حدود 70 هزار و 291 تومان قیمت داشت که در فروردین ماه 1403 قیمت این محصول به 63 هزارو 124تومان رسید که 10.2 درصد کاهش قیمت داشته است.

همچنین قیمت هر قوطی روغن نباتی جامد 1000 گرمی در فروردین ماه 1402 حدود 76 هزار و 300 تومان بود که در فروردین ماه سال 1403 قیمت این محصول به 66 هزار و 719تومان رسید که 12.6 درصد کاهش نرخ را نشان می دهد.

قیمت روغن جامد

قیمت روغن جامد 4 کیلویی در بازار 225 هزار تومان اعلام شده است و برای خرید روغن اصیل جامد باید 1 میلیونو 110 هزار تومان پرداخت کنید.

قیمت سرخ کردنی

قیمت روغن سرخ کردنی نیز در بسته های 1.5 لیتری 72 هزار تومان است.

قیمت انواع روغن مایع

نام محصول وزن قیمت / تومان روغن نیمه جامد لادن 5 کیلوگرم 290,000 روغن نیمه جامد امگا آبی لادن 2.7 کیلوگرم 167.424 روغن نیمه جامد لادن طلایی 900 گرم 83.000 روغن اصیل مایع کانولا 1.5 لیتر 273.000 روغن کانولا ویتامینه لادن 1.5 لیتر 96.300 روغن سرخ کردنی غنچه 1.5 لیتر 72.200 روغن گیاهی نیمه جامد حاوی امگا 3 غنچه 4 کیلوگرم 225.062 روغن اصیل جامد 4 کیلوگرم 1.110.000

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن 123 کالری، 14 گرم چربی، 118 میکروگرم ویتامین آ و 0.4 میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (95 درصد) و رطوبت آن به کمتر از 0.5 درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا 6، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.