چهارشنبه 17 بهمن 1403

قالیباف: با برنامه‌ریزی و مدیریت جهادی می‌توان به اهداف 20 ساله رسید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قالیباف: با برنامه‌ریزی و مدیریت جهادی می‌توان به اهداف 20 ساله رسید

تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی گفت: با برنامه‌ریزی حساب شده و مدیریت جهادی در همین 5سال باقیمانده تا پایان چشم انداز 20 ساله کشور می‌توان به بخش قابل توجهی از اهداف چشم‌انداز دست یافت.

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار ویدیو کنفرانسی نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری، گزارشی از رویکردها، برنامه ها و اقدامات مجلس ارائه کرد.

در متن سخنان رییس مجلس یازدهم آمده است: مجلس یازدهم زمانی تشکیل شده است که کشور تحت شدیدترین تقابل های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی با دشمن قرار دارد و توجه به برخی حقایق تلخ اجتناب ناپذیر است. ناکارآمدی های مدیریتی اشباع شده، با رویکردهای نادرستی که بویژه در سالهای اخیر تشدید شد، سبب شده است مردم، به خصوص قشر متوسط و ضعیف جامعه، زندگی عادی خودشان را با سختی بگذرانند.

وی با بیان اینکه نابسامانی‌های بازار ارز، خودرو، سکه و مسکن، بیکاری فزاینده و تورم افسارگسیخته، کالاهای اساسی و اجاره منزل جامعه را کلافه کرده است، اظهار داشت: برخی مشکلات قدیمی محلی، مثل کمبود آب و محیط زیست نیز، این سختی ها را مضاعف نموده است.

تبدیل مجلس به یک نهاد انقلابی و چابک برای حل مسائل کشور

قالیباف در ادامه سخنان خود گفت: در چنین شرایطی است که مجلس یازدهم با علم به این مسائل، هدف و همت اصلی خود را حل مسائل مردم و تبدیل مجلس به یک نهاد انقلابی، چابک و حل مسئله قرار داده است. زیرا معتقدیم این وضعیت، نه در شان مردم عزتمند و شریف ایران است و نه متناسب با ظرفیت های گسترده‌ای که در کشور وجود دارد.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایط سخت و تهدیدهای موجود، فرصت های بزرگی هم وجود دارد، یادآور شد: اگر با برنامه ریزی حساب شده و مدیریت جهادی از آنها بهره بگیریم، در همین 5سال باقیمانده تا پایان چشم انداز 20 ساله کشور، می توان به بخش قابل توجهی از اهداف چشم انداز دست یافت.

وی ادامه داد: ثروت عظیمی که در کشور وجود دارد، مردم وفادار و نجیب، نخبگان جوان و با استعداد، موقعیت ژئوپلتیکی منحصربه‌فرد کشور، قرار داشتن در قلب محور قدرتمند مقاومت و رزق بی حسابی که خداوند وعده آن را به ملت مومن و با ثبات قدم داده است، ظرفیت هایی است که می‌تواند از دل هر تهدیدی، بهترین فرصت‌ها را ایجاد کند و مجلس یازدهم عزم خود را برای آن جزم کرده است.

قالیباف تصریح کرد: نمایندگان مجلس برای اجرایی کردن این ادعا فقط شعار نمی‌دهند بلکه برنامه‌های کارشناسی روشنی دارند که برای ایجاد فهم مشترک و اجماع سازی، در مسیر فرایندهای قانونی درون مجلس، قرار دارد. زیرا ما برنامه‌های خود را در دو حوزه تقنین و نظارت، تعریف کرده‌ایم اما بر این باوریم که در گام نخست، بدون تحول در درون مجلس، نمی‌توانیم به اهدافی که در بیرون مجلس مد نظر داریم، برسیم.

رویکردهای مجلس یازدهم؛ هوشمندسازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدسازی است

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکردهای مجلس یازدهم برای تحول در درون مجلس، هوشمندسازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدسازی است، توضیح داد: تمرکز ما در ارتقاء کیفیت فرآیندها و عملکردهای مجلس، بدین منظور صورت گرفته که نتیجه عینی و ملموس در زمینه حل مسائل اقتصادی و پیگیری مشکلات ملی و محلی برای مردم داشته باشد. مردمی سازی، به معنای مشارکت معنادار و موثر مردم در همه فرآیندها، شفاف سازی، ناظر به ایجاد شفافیت در اموری است که برای مردم حق و تکلیف ایجاد می‌کند، مقصود از هوشمندسازی، سیستمی و الکترونیک کردن همه فرآیندهاست و کارآمدسازی نیز به معنای تمرکززدایی، چابک‌سازی و بازطراحی فرآیندها و نظام اداری و اجرایی است.

الزام مجلس رسیدگی به مشکلات مردم است

وی با تاکید بر اینکه برای رسیدگی به مسائل و مشکلات محلی مردم الزام داریم ابتدا ساماندهی امور نمایندگان را در دستور کار قرار دهیم، اظهارداشت: از تحول در فرآیند انتخاب، نظارت و ارتباطات گرفته تا رسیدگی به معضلات حوزه‌های انتخابیه، در دستور کار مجلس، هیات رئیسه و بنده است. هم افزایی ظرفیت‌های مردمی، دولتی، عمومی و حاکمیتی در این خصوص، ضرورت دارد. همچنین به جای اینکه یک نماینده به تنهایی مسوول حل مسائل حوزه انتخابیه باشد، باید نهاد مجلس با همه ظرفیت های خود پشتیبان نماینده باشد، تا حجم مطالبات حوزه‌های انتخابیه سبب نشود که به این مطالبات بی توجهی شود.

قالیباف یادآور شد: اینکه نماینده به دلیل اشتغالات محلی فراوان، از وظایف ملی خود باز بماند یا خدای نکرده گرفتار روابط ناسالم و بده بستان شود. البته حفظ شئونات و صیانت از نمایندگان هم وظیفه مجلس است و این حوزه همه اقدامات پیشگیرانه را به کار خواهیم گرفت.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فرآیندهای قانونگذاری و نظارت مجلس از مرحله تهیه پیش نویس متون قانونی تا نقش کمیسیون ها، صحن و مرحله ابلاغ و انتشار باید بازنگری و متحول شود، عنوان کرد: تا این فرآیندها از یک سو کارآمدتر و اثربخش تر، و از سوی دیگر، نقش مردم و متخصصان در این فرآیندها، پررنگ تر گردد. شفافیت مذاکرات و تصمیمات مجلس نیز در این مسیر، اهمیت بسزایی دارد و مجلس تصمیم گرفته این موضوع را با رعایت جنبه های حرفه‌ای و کارشناسی، به یک تکلیف برای خود تبدیل کند.

صحن و کمیسیون، ارکان محوری مجلس هستند

وی با بیان اینکه صحن و کمیسیون هر دو، ارکان محوری مجلس هستند که در قانون اساسی هم به آنها اشاره شده، گفت: در مجلس یازدهم تلاش خواهیم کرد فعالیت های کمیسیون‌ها و کار کارشناسی و تخصصی در آنها، اصالت پیدا کند. ضمن اینکه در انتخاب میان تقنین و نظارت، به عنوان کارویژه‌های اصلی مجلس، رویکرد مجلس یازدهم، تمرکز ویژه بر وظیفه نظارت و اجرایی سازی قانون است. برنامه ما این است که این نظارت به طور فراگیر و هوشمند، در تمام پهنه جغرافیایی کشور با مشارکت مردم، نهادها و نخبگان و با هدف اجرایی سازی قانون، هم درون دستگاه‌های دولتی و حکومتی و هم در میان خود مردم باشد.

قالیباف تصریح کرد: مسئله اصلی این است که همه آنچه درباب تحول در فرآیندهای درونی مجلس ذکر شد، باید زیرساختی برای تحول زندگی مردم و اداره امور کشور و تحقق نتایج عینی و ملموس در این حوزه باشد. توجه به معیشت طبقات ضعیف از طریق اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی از مهمترین اولویت های مجلس یازدهم است.

وی افزود: همچنانکه حضرتعالی در پیام افتتاحیه مجلس یازدهم نیز تکلیف فرمودید، توجه به معیشت طبقات ضعیف از طریق اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی از مهمترین اولویت های مجلس یازدهم و شاید مهم ترین اولویت، خواهد بود. البته وضعیت بد اقتصادی امروز، محصول سوء مدیریت‌ها و بی توجهی‌ها به آرمان اصلی انقلاب اسلامی در این عرصه بوده است. زیرا بعد از دوران دفاع مقدس و آغاز برنامه‌های پنج ساله توسعه تا امروز، راهبرد و تفکر منسجم اقتصادی وجود نداشته و چون تفکر منسجم نبوده، دولت‌ها با سلیقه های متفاوت و بعضا متضاد، مسیر اقتصادی و مدیریتی کشور را به سمت و سوهای متفاوتی سوق داده‌اند که نتیجه آن یک اقتصاد نابسامان، از آب درآمده است.

ادامه دارد...

*س_برچسب‌ها_س*